Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért rühelli mindenki az...

Miért rühelli mindenki az egykéket?

Figyelt kérdés

Mikor megtudják, hogy egyke vagyok, lesajnálás, enyhe fintor, gúnyos mosoly a reakció. Később meg frocilzások, beszólogtások tömkelege.

Tehetek én erről? :(((

2020. szept. 23. 13:31
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom milyen faluban élsz, mert pont falun tartja magát 200 éve a szemlélet, hogy a "módos" embereknek egy gyerekük van (ne szabdalódjon szét a föld) a csóró meg szaporodik a világba, mert nincs veszítenivalója.

2020. szept. 23. 14:57
 22/38 anonim ***** válasza:
63%

#14 jól mondja

Csak irigy dögök.Nekik majd az örökségen is osztozkodni kell!😉

2020. szept. 23. 15:08
 23/38 anonim ***** válasza:
31%
Sok dolog nem alakul ki az egykékben.. És nem bántásként mondom. Automatikusan minden a tiéd. Nincs sorrend, mintpl a tesók között. Nem is küzdenek, vagy épp kihisztizik az adott dolgot.. Mert csak rájuk fordult a figyelem.. Ezért önzőbbek...
2020. szept. 23. 15:15
 24/38 anonim ***** válasza:
100%

Na, az ilyen hülye sztereotípiák miatt, mint amiket a 23-as írt.

Én egyke vagyok, a szüleim szeretetéért nem kellett küzdenem, ez tény. Miért a tesvéreknek kell? Aki mondjuk rosszabb tanuló, azt nem szeretik? Hozzám sem vágták csak úgy a jó jegyeket, a diplomát, a barátokat, a párkapcsolatot, vagy az állásokat. A világban ugyanúgy meg kellett dolgoznom mindenért.

Az, hogy valaki hiszits, szintén nem függ a testvérek számától. Anyám nem bírta a hisztit, ha hisztiztem kiröhögött vagy otthagyott... Nem volt minden az enyém, az volt az enyém, amit megvettek nekem. De attól még, hogy egyke vagyok, nem voltunk milliárdosok, soha nem kaptam csak úgy játékokat.

Én pont a sok testvérrel felnövőkön látom azt, hogy jobban féltik a cuccaikat, a kajájukat, mert megszokták, hogy mindent óvni kell, különben elveszik. Én meg szívesen oda adok báriknek bármit, nem azt szoktam meg, hogy dugdosom a dolgaimat.

Sok rossz tulajdonságom van persze, de az tény, hogy kifejezetten jószívű, a céljaiért keményen dolgozó ember vagyok.

2020. szept. 23. 15:36
 25/38 anonim ***** válasza:
85%
Én is egyke vagyok, de még soha nem éreztem hogy ez miatt rühellne bárki is. Szerintem nálad a környezeteddel van gond, vagy pedig nem az egykeséged miatt rühellnek.
2020. szept. 23. 16:31
 26/38 anonim ***** válasza:
7%
Mert akár 2-3 ingatlant is örökölsz majd egyedül. Más meg szarakodhat, hogy ha még két tesója van akkor az egyharmad panellakás árával, amit örököl majd, azzal mi a fenét is lehet kezdeni.
2020. szept. 23. 16:41
 27/38 anonim ***** válasza:
99%

26-os tehát te azt várod, hogy a szüleid meghaljanak, és örökölhess? Gratulálok!

Én egyke vagyok, a szüleim fiatalok voltak, mikor megszülettem, tehát a házat (és őszintén remélem hogy előbb semmiféleképpen) kb 60-65 éves koromban fogom örökölni, úgyhogy a te logikáddal akkor már "mi a fenét fogok vele kezdeni?".

2020. szept. 23. 17:17
 28/38 anonim ***** válasza:
97%

Mutasd meg kérlek, hol van a 2-3 örökölt ingatlanom, nincs testvérem, de semmi ilyen nincs kilátásban.

Anyáméknak is csak egy ingatlanja van összesen, szóval azt is mondd majd meg, hol a másik kettő!

2020. szept. 23. 17:19
 29/38 anonim ***** válasza:
57%

27-28.

Félreértitek ti is és a lepontozók is. Nem azt mondom, hogy én utálom az egykéket vagy én ezt gondolom róluk. Csak hogy biztos van sok ember, aki ezt gondolja az egykékről vagy ezért is utálja őket. Próbáltam elképzelni, hogy az egykeutálók mit gondolhatnak.

Ja és úgy jön a 2-3 ingatlan, hogy mondjuk valamelyik szülőd is egyke és ő is egyedül örököl egy ingatlant, vagy mondjuk neked vagy a szülődnek van egy gyermektelen nagynéni/nagybácsi, aki után szintén te (vagy a szülőd) örököl.

2020. szept. 23. 17:24
 30/38 anonim ***** válasza:
77%

29, az a megjegyzésed nagyon félrement, akármi is volt a szándékod. Látom, az egykéket is megbántottad.

Nekem vannak testvéreim, de én is sértőnek találtam, mert nekem meg az jött le hogy olyan feketén-fehéren látod a világot hogy akik egy gyereket vállalnak azok burzsujok több ingatlannal, akik több gyereket vállalnak azok pedig egytől-egyig nincstelen panelprolik.

2020. szept. 23. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!