Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyum ki rakott otthonról....

Striga kérdése:

Anyum ki rakott otthonról. Normális ez?

Figyelt kérdés

Hosszú ez az egész sztorinak a múltja, de a lényeg, hogy múlt hónapban elmentünk a barátommal és az egész baráti társasággal nyaralni. Már mondtam anyumnak nyár elején, középen is, hogy megyünk. Két héttel indulás előtt ki akadt, zsarolt, ha elmegyek nyaralni, akkor többet oda vissza ne menjek. Neki fogott egyedül meszelni és hogy miért hagyom cserben, ki fogja rendezni nagyapámat, ki viszi le a kutyát sétálni stb. (mert ezt a kettőt né csináltam, a mellett, hogy a húgomra is kellett vigyázzak).

Csak éppenséggel soha nem tudtam elmenni hétvégézni ha épp valakinek születésnapja volt. Még egy napra sem. Ilyenkor azzal jött, hogy hát a kutyával mi lesz (tömbházban laknak). A 11 éves húgom ajánlotta fel, hogy megoldja, csak tudjak elmenni egy napra, de anyumnak persze nem tetszett.

Amikor a barátommal elmentünk egyik rokon kicsengetésére, haza kellett érjek este 8-ra, hogy a kutyát sétáltassam meg, pedig onnan mentünk volna máshová, és amúgyis 10 km-re voltunk a várostól. Amikor már kicsit "késésben" voltunk, a húgommal hívatott fel, hogy menjek már, mert a kutyának mehetnéke van.

Soha nem tudtam nyugodtan elkérezni egy kirándulásra sem vagy bármire , mert attól féltem, hogy na vajon elenged vagy lesz belőle egy nagy cirkusz?

Egyedül nevelt fel, és mindig éreztette ennek a súlyát.

Csak akkor néztem sorozatokat, amikor dolgozott, hogy nehogy azt is megszólja.

Nehéz gyermekkora volt, de mindezek ellenére nem tudom felfogni, hogy valaki ilyen legyen, és ki tegye a saját lányát egy nyaralás miatt.

Az indulás estéjén, miután megsétáltattam a kutyát, bejelentettem, hogy na akkor elmentem nyaralni. A bőröndöm ott volt lent a szárítóban, hogy tudjak elmenni fölösleges vita nélkül. Délelőtt, amikor dolgozott, összepakoltam és elrendeztem mindent. Egyből kezdte, hogy milyen ócska vagyok, hogy ott hagyom őket (egy hónappal előtte kértem, hogy tegye szabaddá azt a hetet, hogy ne kelljen dolgozzon, de persze nem oldotta meg), fontosabbak nekem mások, pedig a család kellene az első legyen. Ha én az ajtón ki megyek, akkor soha többet ne is menjek vissza, a 23 év nevelése a semmibe megy, ha én elmegyek stb. (érdekes módon most nélkülem is megtudják oldani mindezt). Csak én nem tudtam volna azt magamnak megengedni, hogy a barátaim ott vannak, én pedig nézem a négy falat, sétáltatom a kutyát, és megfelelek anyumnak mindenben.

Amint elmentem a bőrönddel, a testvérem hívott, hogy anyum pakolja össze a ruháimat zsákokba. Nagyon ki volt készülve, persze én is. Egyet aludtunk az út előtt a barátoméknál, elmondtam a szüleinek is, hogy mi a helyzet, azt mondták a ruhákat hozhatjuk ide, miután haza jöttünk a nyaralásról, megbeszéljük, hogy mi lesz. Elmentünk a ruhákért, a barátom le hordta a kocsiba és ezzel le volt tudva a dolog.

Azóta eltelt kicsivel több, mint egy hónap. Itt lakom a barátoméknál, támogat az egész család mindenben, még ideiglenes munkát is kaptak nekem.

Egyelőre még nem tudok elköltözni, ebben az évben végeztem az egyetemmel, a barátommal 9 hónapja vagyunk együtt, komolyak a szándékaink, de nem akarunk semmit sem elsietni (itt az összeköltözésre gondolok).

Anyum nem áll szóba velem, ez idő alatt a húgomat kétszer láttam, nem is igazán akarja engedni, hogy mikor ő dolgozik, felmenjek a húgom és a kutya miatt. Telefonálunk majdnem minden nap a húgommal, de nagyon ki vagyok. Állítólag anyum azt tervezi, hogy fél évig nem tárgyal velem. De én bocsánatot nem fogok kérni, mert nem érzem azt, hogy kellene.

Nagybátyám és anyum volt élettársa is mellettem áll, ők tényleg ismerik és az én pártomat fogják. Akárkinek elmondom a helyzetemet, aki tudta régebbről, hogy milyen nekem otthon, alig hiszik el.

Járt még valaki hasonló cipőben? Aki mérgező szülőtől valamilyen formában megszabadult. Mikor békéltetek meg, ha egyáltalán megtudtatok...

2020. szept. 23. 09:57
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
95%
Igen, én is tiltottam! De igen jellemzö az értelmi szintjére!
2020. szept. 23. 13:46
 52/62 anonim ***** válasza:
96%

Az én anyám is ilyen volt, amíg ott laktam. Mindent én csináltam, intéztem otthon, sok gondja nem volt rám, de ha el akartam menni valahova, vagy meglátta, hogy filmet nézek, pihenek/jól érzem magam, balhét csinált és gyorsan feladatokat osztott, hát nehogymá' jól érezzem magam!

Ő is mindent kitalált, mikor el akartam menni valahova. Direkt megcsináltam MINDENT mielőtt elmentem, meg is kérdeztem mindig, mit szeretne még, de ha el akartam menni, jött a lelkizsarolás, meg az osztás, meg az önsajnáltatás.

Ez nem rólad szól, hanem róla. Egy frusztrált ember és rajtad vezeti le. Nem szabad hagyni, hogy zsaroljon, fenyegessen. Nyilván tök kényelmes volt neki, hogy mindent elintéztél otthon, most meg szar neki, hogy elment a cselédje.

Én elköltöztem egy szállóra, aztán, mikor volt pénzem már albérletbe. Tudod, sokan visszavágynak a gyerekkorba, na, nekem sosem volt még ilyen jó életem, szóval majd rájössz, hogy mennyivel felszabadítóbb egyedül!

2020. szept. 23. 16:04
 53/62 anonim ***** válasza:
95%

A tény az, hogy ebben a szituban az anya úgy döntött, hogy két gyereket szül. Azt, hogy miért neveli őket egyedül, már más kérdés, de a gyerekvállalákr ezt is szem előtt kell tartani mint lehetséges helyzetet. Tudta, hogy adott esetben egyedül maradhat velük. A kutyát is ő vállalta be.

A gyerek viszont nem választja meg a családi helyzetét, hanem kénytelen ahoz idomulni, amit dobott a gép. Se a tesót, se a kutyát nem ő vállalta be.

Az anyuka szerintem igenis abúzív, első sorban nem azért amiket kér, hanem mert ennyire manipulatív módon próbál mindenbe beleszólni.

2020. szept. 23. 16:50
 54/62 anonim ***** válasza:
97%
Írország szép hely. Azt ajánlom.
2020. szept. 23. 17:32
 55/62 anonim ***** válasza:
87%

Írország szép, de vidéken lófąsz nincs, ha nincs kocsid meg valami nagyon spéci melód, akkor nemigen fogsz tudni megélni.

Nagyobb városok pl Dyblin vagy Waterford jók.

2020. szept. 23. 18:48
 56/62 anonim ***** válasza:
100%
Én meg azt ajánlom, hogy akkor menjen, ha hívják. Külföldön élő rokon nem arra van, hogy beállítsunk hozzá, hogy "csá, jöttem, mert itt jó".
2020. szept. 23. 20:19
 57/62 anonim ***** válasza:
100%
Még jó hogy egy embernek leesett.
2020. szept. 24. 01:15
 58/62 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a normális hozzászólásokat!

Már nem vagyok egyetemista, idén végeztem. Most pedig dolgozom, nehéz volt munkát kapni, de a barátom keresztanyukája szerzett. Teszem félre a pénzt és majd elköltözünk valamikor.

Nagybátyám már hívott ki magához minket, de nem szeretnénk menni. A barátomnak jó munkája van, most tanul be az apukája cégénél.

A negatív hozzászólóknak pedig csak annyit, hogy én tudom, hogy min mentem keresztül (meg akik ilyen helyzetben vannak/voltak) az elmúlt évek alatt. Egy normális tinédzser kort akartam magamnak és egy kellemes, nyugodt családi környezetet. Beszéltem olyannal is, akik hasonló helyzetben vannak: 2 gyerek, anya, még a kutya is stimmel... Nos, ott nem volt ilyen probléma, mint nálunk, mert egy csapatban dolgoztak és nem egymás ellen.

El nem tudom mondani, hogy mennyire jó szabadnak lenni és folyton nem görcsölni valami miatt. A nyaralás előtt egy hétig jártam a wc-t és fájt a hasam, hogy vajon milyen lesz az elválás, na meg még ott volt minden egyes alkalom, mikor el akartam menni. Arról nem beszélve, hogy mikkel zsarolt érzelmileg, mert ezzel tudott otthon tartani. Olyan dolgokkal fenyegetőzött, hogy azt nem kívánom senkinek.

52-es, ugyan ez volt nálunk is...

2020. szept. 24. 09:49
 59/62 anonim ***** válasza:
90%
Istenem, a gyerekvallalast is Iq teszthez kéne kötni. Hálát adok az égnek hogy normális szüleim vannak. Kérdező, kitartás! Ne koltozz anyudhoz vissza nagyon gaz az egész sztori :(
2020. szept. 24. 13:25
 60/62 anonim ***** válasza:
15%

58

Azért érdekes lenne tudni, hogy "mikkel zsarolt érzelmileg" és milyen dolgokkal "fenyegetőzött, hogy azt nem kívánod senkinek". Ahogy írtad.

Mert azért minden zsarolás és fenyegetőzés ellenére, már diplomával a zsebedben, mégis az anyukádékkal terveztél élni.

2020. okt. 20. 04:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!