Mittudomen721 kérdése:

Mifele szulok az ilyenek?

Figyelt kérdés

Bocs eleg otromban tettem fel a kerdest.

Adott egy csajszi 25 eves rezidualis skizofren. Hulyenek nem neveznem de suta szegeny. Kisse mintha le volna ragadva olyan 16 eves szinten. Leginkabb otthon tolti a napjait de azert gyakran kimozdul ilyen mentalis betegeknek letrehozott klubba jar vagy a "haverjaival" talalkozik. Vagy pasizni probal de ezt hagyom inkabb. Van ugyan valami elkepzelese elmondasa szerint szeretne dolgozni sportolni parkapcsolatot... de ezek csak ures szavak. Semmi nem tortenik vele. Neha talal valami munkat nehany hetre maximum aztan az valahogy meg szunik. Ez lenne a kerdesem lenyege. Nem ertem hogy engedhetik ezt a szulei. Oke hogy kicsit tompa szegeny gondoljak a szulok talan es nehezebben mennek neki a dolgok de nem ertem nem gondolkoznak el a lanyuk jovojen? Arra gondolok hogy ok nem lesznek orokke mi lesz a lannyal ha ok el mennek? Szamomra total erthetetlen a dolog. Kitartani senki nem fogja az biztos. Orokolni annyit pedig nem fog hogy elete vegeig eljen belolle. Gyanitom le is huznak. Szoval nekem ez igy nincs meg. Vagy pl ott van az oregkor es a nyugdij... szal total nem ertem az egeszet. Faterja kulfoldon dolgozik. Idonkent jar haza. A szulok szinte valofelben vannak szoval ilyen olyan mintat rajuk lehet huzni.

Tudom eleg szemet kerdes de kivancsi vagyok ki mit gondol errol.

2020. szept. 14. 18:38
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen jó. Most mit kéne csinálniuk? Már megszületett, nem tudják semmissé tenni, ha akarnák. Tökjó, hogy engedik élni. Rengetegen az értelmi vagy testi fogyatékkal élő, hátrányos helyzetű gyereküket úgy tartják, mint kismadarat a kalitkában. Tartsák bezárva, hogy soha nem történjen vele semmi, vagy mit vársz, mit tegyenek?

Csak mert problémás a gyerek, nem kell együtt maradniuk. Gondoskodni pedig... hát szerintem, ha lehet, kap majd gyámot, ha ennyire rossz a helyzet, vagy nehézkesen fog éldegélni élete végééig.

2020. szept. 14. 18:45
 2/18 anonim ***** válasza:
92%

ne haragudj, de honnan tudod, hogy nem gondolkodnak a jövőjén? az ilyen szülők - akik ezt kapták a sorstól - igenis gondolkodni szoktak a gyerekük jövőjén. sokkal többet, mint akinek "normális" a gyereke.

vagy mit kéne tenniük? nem engedni dolgozni? nem engedni a haveri körbe?

2020. szept. 14. 18:46
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudom te ki vagy a történetben, de belelátsz te a család életébe valójában? Tudod mit próbálnak tenni a szülei? A leírás alapján a lány azért próbálkozik társaságba járni, még dolgozni is, nem egy szobába van bezárva és néz ki a fejéből. Pontosan mit vársz a szülőktől, mit kéne (ezeken kívül) csinálni? Nyilván rohadt nehéz egy mentális - ráadásul skizofrén - gyerekkel együtt élni, úgy, hogy közben a kapcsolatuk is romokban. A leírtak alapján őszintén nem tudom, mit kellene csinálniuk.
2020. szept. 14. 18:47
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
És mégis mit kéne csinálniuk?
2020. szept. 14. 18:55
 5/18 A kérdező kommentje:
Jajj na kibovitem. Belelatok annyira hogy azt lassam semmit nem tesznek leginkabb. Gondolkozni nyilvan gondolkoznak rajt. Ez a resi cucc egyebkent nem annyira gaz es a lany sem hulye. Jo intelligenciaju tudassal pl siman helyre lehetne pofozni a csajszit. A tarsasag ewgyebkent szar legalabbis az en vilagkepemnek. Illetve a szulokenek is de... tobbet nagyon nem irnek.
2020. szept. 14. 18:56
 6/18 anonim ***** válasza:
29%

pl siman helyre lehetne pofozni a csajszit.

biztos, hogy nem...szegény egyre inkább le fog épülni és valszeg intézetbe fog kerülni.

2020. szept. 14. 19:02
 7/18 anonim ***** válasza:
90%
Ember... a csaj skizofrén, eleve óriási teljesítmény, hogy képes fenntartani normálisan funkcionáló emberi kapcsolatokat, meg mellette még néha dolgozik is. Ez egy ilyen betegnél teljesen normális, sőt, túlszárnyalja az elvárásokat. Valószínűleg sokat köszönhet a szüleinek, hogy ilyen jól tud funkcionálni az életben. Ha meg már nem lesznek, akkor majd elválik, hogy képes lesz-e gondoskodni magáról teljes mértékben, vagy segítségre lesz szüksége. Akárhogy is, nem a te dolgod...
2020. szept. 14. 19:04
 8/18 anonim ***** válasza:
94%

"Jo intelligenciaju tudassal pl siman helyre lehetne pofozni a csajszit."

Mi vagy t? Orvos?

Mi az a "jó intelligágenciájú tudás"? :D

2020. szept. 14. 19:17
 9/18 anonim ***** válasza:
18%

Ez nem a szülők hibája,hanem a társadalomé.

Nincs társadalmi szolidaritás.

2020. szept. 14. 19:47
 10/18 anonim ***** válasza:
98%
És mit kéne csinálniuk? A legjobbat teszik: hagyják, hogy élje vagy próbálja élni az életét a lány.
2020. szept. 14. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!