Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyenek a szüleim?

Miért ilyenek a szüleim?

Figyelt kérdés
Itt van mindjárt a karácsony ami a kedvenc unnepem és én annyira vágyom h ilyen családias legyen meg hangulatos.Évek óta az van h látom az anyukámon h szinte kényszerből sut ilyenkor ,pedig segitek mindig neki.A lakás sincs dekorálva nagyon.Karácsony napján feldíszítjük a fát eszunk vacsorát de utána mindenki beul a saját szobájába és elvan.Nálunk ajándékozás sincs.Úgy szeretnék ilyen kicsi meglepetéseket vagy valami de ha kapunk valamit az vagy ruha amit eleve kapunk vagy pénz.De szerintem sokkal kedvesebb egy apro meglepetés.De az én szuleim nem is gondolnak ilyenekre h valamivel lepjuk meg a gyereket.Mert a pénzt nem lehet becsomagolni ,meg az olyan rossz szerintem h lerendezik ennyivel.Nem azt mondom h nem örulok neki vagy becsulöm meg csak valami családiasabbra vágyom.Olyan jo moka lehet az ajándékozás is.De igazából szulinapra se szoktam kapni semmit.Legalább egy torta jolesne.Kis koromban még kaptam de anya azt mondta h mostmár kinottem belőle.(19 vagyok)Pedig nem vagyunk szegények.Én általában meg próbálkozok nekik adni.Egyszeruen csak olyan mintha nem érdekelném nagyon oket és közbe látom h máshol milyen jool elvannak.
2017. dec. 15. 23:25
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

Szegénykém...furcsák nagyon..

Szrtem te magad is feldiszìtheted a lakast kicsit, es Te igenis adj nekik ajandekot, csak picit, de mégis...

Nem fogok pálcát törni a szüleid felett, hisz lehet vmi baj van mögötte, megromlott házasság, ilyesmi..besavanyodunk kicsit ahogy oregszunk az az igazság..

Remélem sikerül mosolyt csalnod a szívükbe....

2017. dec. 15. 23:32
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Hallod nem akarsz cserélni velem? :D A kérdésre válaszolva, hát vannak ilyen emberek van aki szereti a csokit van aki nem, ez kb ilyen. Ilyen téren nem fogod tudni megváltoztatni őket.
2017. dec. 16. 01:07
 3/10 anonim ***** válasza:
47%
Azt hittem hogy egy 10 éves kisgyerek ír hogy az anyukája ezt meg azt nem csinál. De 19 éves vagy. Gondolom anyud dolgozik és nincs sok kedve sütni. Na ezt te is megteheted. Mert valljuk be a segíteni nem ugyanaz mint megcsinálni. És itt nem mindig kell nagy dolgokra gondolni. Pár egyszerű receptet nézel és megcsinálod. Lehet anyud is kedvet kap. 19 évesen én is pénzt kaptam. Sokkal nehezebb ajándékozni. A házat feldíszítheted te is. Aztán ajándékot is vehetsz nekik és mondhatod hogy vegyetek egymásnak valamit. Ha ők mégsem akarnak változtatni akkor annyit tehetsz hogy majd a barátoddal már úgy alakítod az ünnepi szokásaitokat hogy az neked jobban megfeleljen. Pl ajándékozás. Aztán később ha különmész akkor még jobban tudsz ezen alakítani. Nálunk divat az amire vágysz. Mégis mi a férjemmel már az első karácsonykor alakítotunk rajta a mi izlésünkre.
2017. dec. 16. 01:09
 4/10 anonim válasza:
89%
Kegyetlen emberek a szüleid. Nem is azért mert a jelenben nem égnek karácsonyi lázban,hanem amiért a múltban, gyerekként elvették tőled a karácsony örömét. A mi kultúránkban szocializációs szempontból nagy jelentősége van ezeknek az ünnepeknek. 19évesen a "gyerekek" már kezdik is unni, nem normális az a vágyakozás amit érzel. Viszont egyáltalán nem kell szomorkodnod! Mivel nem félsz tudatosítani magadban és szavakba önteni a problémád, ezért a saját családodban már jól fognak működni ezek a dolgok, a gyermekeid boldogok lesznek, és ezáltal neked is lehetőséged lesz megélni azt, ami eddig kimaradt az életedből!
2017. dec. 16. 03:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnàllak. Én is úgyanígy nevelkedtem. Sőt 20 éves korom óta én rendezem a karàcsonyokat, mert a szüleimnek nincs igénye. Sűtés, dekoràció, fadiszítés, ünnepi teríték, apró ajàndék. Zenehallgatàs, templomba menni. Ettől függetlenül nem tudnak semminek örülni. Pàr éve külön élek, de még mindig énlopom be az életükbe a karácsony varàzsàt. Nagyon szomorú, hogy így szocializàlódtam, majd a sajàt csalàdomba fogom tudni az ünnepeket jobban megélni.
2017. dec. 16. 05:21
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem még enél is rosszabak voltak az ünnepek ,az mindig kényszeres karácsonyi nagytakaritásrol szolt,illetve veszekedésröl ,igy én amig otthon laktam nem szeretem karácsonyt mert karácsonykor csak vita feszültség volt ,ajándékozás nem nagyon ,igy miatta családom lett azota szebbet csinálok ,a bejárati ajton disz van ,a asztalon adventi koszoru ,és egymásal játszunk többek közt .viszont nem csinálok nagy ügyet a karácsonyi menüböl ,nem fözök többet mint szoktam ,nem takaritok ki alaposabban örületbe kergetve mindenkit emiatt.ja és nálunk nem korhoz kötött az ajándék .

Ha elköltözöl és családod lesz csináld jobban ugy ahogy te szeretnéd .

2017. dec. 16. 06:24
 7/10 anonim ***** válasza:

Nagyon szomorú azzal szembesülni hogy milyen sokaknál nincs normális karácsony.

Nekem normális karácsonyom volt és mindig mindenki kapott apró meglepit. Es szerettem anyuval együtt sütni főzni.

Már én is két gyerekes anyuka vagyok es a lányaimmal együtt csináltuk a mézeskalácsot és diszitettük a házat.

Sajnalom hogy te és sok gyerek ebből kimaradt.talán majd ha lesz saját családod- ezt bepotolhatod.

Esetleg annyit tehetsz hogy anyukáddal beszélsz erről..

2017. dec. 16. 06:41
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

Figyelj, az megvan hpgy anyád süt föz melozik és örül neki hogy este hazaesik?

Öszintén, én is utálok késö este még a szar ajándékok után mászkálni, mert 18000 ember, lökdösödés, mindenki ácsorog a bolt középen nehpgy haladni tudjál, visit a gyerekük, stb. Hányinger.

Inkább nem veszek.semmit, és ezt a családom us tudja.

Régen.mi volt? Megvettem és 10/9 ment rá a szájhuzás. Hát akkor pukkadjatok meg, nekem tesztek szivességet.

A gyerekeknek veszek vmi aproságot de ennyi, és a karácsony elötti örületben be sem megyek az üzletekbe.

2017. dec. 16. 08:08
 9/10 anonim ***** válasza:
46%

Egyébként nekem tudod hogyan teltek az ünnepek mostohaanyámnak hála?

Folyamatos idegesség, üvöltözés, karácsony napján nyávogás a sok?föznivalo miatt, nekünk kötelezö nagytakaritás 24-én, amit mindig orditva kísért végig.

Sütni nem.engedett de a karácsonyi asztalra ugy bxta le a kaját hogy enni nem volt kedvedt aztán belöle.

Este odavágott valami rosszindulatu beszolást az "ajándáka" kiséretében, amiért NAGYON HÁLÁSNAK kellett lenni, vagy ment a rohadjmeg és társai.

Szerintem te maradj csendben, és.ne nyavalyogj, hogy nem kapsz ajándékot, mer fogalmad nincs milyen a szar, lélektelen és.gyűlöletes karácsonyozás.

2017. dec. 16. 08:14
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

8As! Nem igazán értelek.más anyukája is dolgozik es fáradtan ér haza.

Az enyém is dolgozott még 24-én is.ettől még volt normális karácsonyunk.es kaptunk valami meglepit. Az ajándék után valo rohangálást meg miértis kellene az napra hagyn..? Akar már novemberben apránként meg lehet venni.

Sütit meg lehet olyat csinálni amit már napokkal előtte meg lehet sütni.

Szoval aki normális karácsonyt szeretne a családjának az meg tudná oldani..

2017. dec. 16. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!