Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Befogadnátok a lányotok...

Befogadnátok a lányotok legjobb barátját hosszabb időre átmenetileg?

Figyelt kérdés

Ez a kérdés elméleti pusztán.

Szóval van egy lányotok, aki egy hónap múlva tölti a tizennyolcat, gimnázium tizenegyedik osztályába jár, mert előkészítős volt, egyedüli gyerek. Van egy legjobb barátja, aki vele egyidős, fiú, egy iskolába és kollégiumba járnak, de a srác egy évfolyammal lentebb jár, így neki kicsit több van hátra a suliból. Egyébként ez az ominózus barát kifejezésre jó hatással van a lányotokra, a fiú nem drogozik, nem cigizik, nem bulizik, egyszóval semmi probléma nincs vele.

A srácot kidobják otthonról, mert kiderül róla, hogy mindkét nemhez vonzódik, ráadásul főképp a sajátjához. A szülei ezt nem tudják tolerálni, ezért kirakják otthonról, de nem tud hova menni. Más segítséget nem mer kérni, mivel még nem szeretné túl sok ember előtt felvállalni a másságát. A szülőkkel nem lehet felvenni a kapcsolatot, ha a fiukról van szó. Mivel a srác nem tud hova menni, a lányod és a legjobb barátja elétek állnak a kéréssel, hogy mi lenne, ha a srác hozzátok költözne, legalább addig, amíg nem végez a gimivel. Ami azt jelenti, hogy az aktuális tanév plusz még kettő.

Alapvetően nem zavarna sok vizet tanítási időben, mivel ugyan úgy kollégista, mint a lányod, de a koliban viszont kötelező programokat leszámítva tilos hétvégén bent maradni. A tanítási szüneteket leszámítva heti két éjszakát lenne nálatok, a kollégium miatt. A srácot ismeritek egyébként, tehát nem akkor kerül bemutatásra. Anyagilag sem jelentene nektek pluszt, mivel iskola mellett dolgozik, így be tud szállni a költségekbe is. Illetve az a terv, hogy legkésőbb a gimi végeztével elköltöznek tőletek. Természetesen igyekszik minél hamarabb menni.

Viszont ha befogadjátok csak a lányotokkal egy szobában tudna lenni.

Belemennétek, hogy nálatok lakjon a legjobb barát? Hogy mérlegelnétek a helyzetet? Miért döntétek úgy ahogy?

2020. szept. 11. 19:57
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
91%
Nem fogadnám be, azon kívül hogy nem kötelességen 2okból.1: kétségbe vonnám hogy tényleg kidobták inkább úgy szokott ez lenni hogy szó szót követett, mire bejelentette hogy elköltözik és nem marasztalták, 2: ha igaz is amit állít, nos megvan a kockázat hogy történik vele valami rossz míg elvileg nálam él (pl kimaradozik este és baleset éri, összeverik utonállók, )akkor a gaz szülők is szeretnek mintaszülővé válni és engem előszedni miért nem vigyáztam rá jobban stb. Kösz, nem kell efféle fölösleges rizikó
2021. ápr. 29. 14:38
 42/51 anonim ***** válasza:
93%

Átmenetileg befogadnám

2 évre én sem.

Mert nehéz helyzetben átmenetileg is jó, ha van hova menni, és össze lehet azedni a gondolatokat.

Nyilván keresnénk a megoldásokat..

Ugye az első szakma megszerzéséig maximum 25 éves korig igényelhető rokontartás a szülőktől, sajàt jogon családi pótlék stb

2021. ápr. 29. 19:19
 43/51 Savlekotő ***** válasza:
83%
Átmenetileg igen.
2021. ápr. 29. 21:48
 44/51 anonim ***** válasza:
32%
44es vagyok, én befogadnám és segítenék neki. Akár évekre is.. Amig el nem végzi a sulit és nem talál munkát,albit stb..
2021. ápr. 30. 08:33
 45/51 anonim ***** válasza:
76%

2-3 hétre befogadnám, ha tényleg megbízható, de évekre biztosan nem, a saját otthonomban szükségem van a privát szférára, amibe nem fér bele egy befogadott 18 éves fiú.

Más rokonával próbálnám meg első körben felvenni a kapcsolatot, hogy segítsek rendezni a helyzetet.

Ha semmiképp nincs más megoldás, akkor a legjobb lenne esti iskolában befejezni a tanulmányait és leérettségizni és közben teljes állásban dolgozni a fiúnak, albérletbe költözni. Ez nem egy könnyű út, sok lemondással jár, de kivitelezhető.

2021. ápr. 30. 11:07
 46/51 anonim ***** válasza:
Ha ismerem évek óta, minden további nélkül befogadnám. Szerintem ilyet senki sem jókedvében kér valakitől. Éppen elég neki, hogy a családja így áll a saját gyerekéhez - el nem tudom képzelni, hogy viselkedhet így egy szülő (az vagyok) - de ha már így van, segíteném, ahogy tudom, addig, amíg meg nem áll a saját lában.
2021. ápr. 30. 20:37
 47/51 anonim ***** válasza:
85%
Aki befogadná: mit csinálsz akkor, ha vége a nagy barátságnak, és a lányod nem akar többé a közelében lenni?
2021. máj. 1. 07:05
 48/51 anonim ***** válasza:
31%
Fura elképzelései vannak a barátságról annak, aki az utolsó bejegyzést írta. Az oviban van persze olyan, hogy egyik héten X a legjobb barátom, másik héten Y, de később a barátság már olyan emberi kapcsolat, ami egy életen át tart. Nekem már a gyerekem is felnőtt, de az általánosban, a gimiben és az egyetemen megismert barátaimmal a mai napig szeretjük, támogatjuk, segítjük egymást. És az ismeretségi körömben ez nagyrészt így van másokkal is. De a kérdés elején elhangzik, hogy ez egy elméleti szituáció, és én nagyon remélem, hogy ez a fiú tényleg nem létezik és nem kell egy ilyen élethelyzetet megoldania, mert ha igaz lenne, nagyon szomorú lenne, hogy ilyen kevesen mondják, hogy befogadnák, segítenének. Mert egy 18 éves félig még gyerek fiatalnak segíteni kéne, aki ráadásul évek óta barát, és ismeri a család.
2021. máj. 2. 17:55
 49/51 anonim ***** válasza:

48!

Nincsenek fura elképzeléseim, a valóságban élek. Nagyon ritka az a barátság, ami egy életre szól. A többség időszakos. Itt az elképzelt helyzetben két 18 évesről van szó, akik különböző neműek és a fiú biszex. Egyrészt nem hiszek a különböző neműek barátságában, mert a végén mindig kiderül, hogy az egyik fél többet akarna. Másrészt meg, ha feltesszük is, hogy nem vonzódnak egymáshoz kicsit sem, akkor ott a kérdés, mi lesz akkor, ha a lánynak lesz egy párja. Annak hogy fog tetszeni, hogy ja, a Jani amúgy nálunk lakik, de nincs köztünk semmi.

És igen, a 18 évesek barátsága nem túl gyakran tart örökké. A kérdésben az aktuális tanév plusz még 2 szerepel, ergo minimum 3 évig élt volna ott a konkrétan vadidegen srác. 3 év nem kevés idő.

2021. máj. 2. 18:05
 50/51 anonim ***** válasza:
11%
Akkor én nagyon szerencsés ember vagyok és sok ilyet ismerek :) Annyira meg szerintem már felnőttek, hogy a párkapcsolati gondjaikat elrendezzék egymás között. Akár ők ketten, akár a lányom és a majdani párja, ez már nem az én gondom. Három év valóban nem kevés idő, pont ezért hozhat megoldásokat. De tiszta lelkiismerettel én biztos nem hagynék magára valakit, aki - írták - nem kifejezetten vadidegen. És nyilván abban is segítenék, hogy tovább lépjen, munkát találjon, elvégezze az iskolát. Nem hiszem, hogy a sült galambot várva akarna valaki így élni, valakinél szívességből. De szerencsére a kérdés továbbra is elméleti :) remélem :)
2021. máj. 2. 18:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!