Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Befogadnátok a lányotok...

Befogadnátok a lányotok legjobb barátját hosszabb időre átmenetileg?

Figyelt kérdés

Ez a kérdés elméleti pusztán.

Szóval van egy lányotok, aki egy hónap múlva tölti a tizennyolcat, gimnázium tizenegyedik osztályába jár, mert előkészítős volt, egyedüli gyerek. Van egy legjobb barátja, aki vele egyidős, fiú, egy iskolába és kollégiumba járnak, de a srác egy évfolyammal lentebb jár, így neki kicsit több van hátra a suliból. Egyébként ez az ominózus barát kifejezésre jó hatással van a lányotokra, a fiú nem drogozik, nem cigizik, nem bulizik, egyszóval semmi probléma nincs vele.

A srácot kidobják otthonról, mert kiderül róla, hogy mindkét nemhez vonzódik, ráadásul főképp a sajátjához. A szülei ezt nem tudják tolerálni, ezért kirakják otthonról, de nem tud hova menni. Más segítséget nem mer kérni, mivel még nem szeretné túl sok ember előtt felvállalni a másságát. A szülőkkel nem lehet felvenni a kapcsolatot, ha a fiukról van szó. Mivel a srác nem tud hova menni, a lányod és a legjobb barátja elétek állnak a kéréssel, hogy mi lenne, ha a srác hozzátok költözne, legalább addig, amíg nem végez a gimivel. Ami azt jelenti, hogy az aktuális tanév plusz még kettő.

Alapvetően nem zavarna sok vizet tanítási időben, mivel ugyan úgy kollégista, mint a lányod, de a koliban viszont kötelező programokat leszámítva tilos hétvégén bent maradni. A tanítási szüneteket leszámítva heti két éjszakát lenne nálatok, a kollégium miatt. A srácot ismeritek egyébként, tehát nem akkor kerül bemutatásra. Anyagilag sem jelentene nektek pluszt, mivel iskola mellett dolgozik, így be tud szállni a költségekbe is. Illetve az a terv, hogy legkésőbb a gimi végeztével elköltöznek tőletek. Természetesen igyekszik minél hamarabb menni.

Viszont ha befogadjátok csak a lányotokkal egy szobában tudna lenni.

Belemennétek, hogy nálatok lakjon a legjobb barát? Hogy mérlegelnétek a helyzetet? Miért döntétek úgy ahogy?

2020. szept. 11. 19:57
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
27%

"csak a lányotokkal egy szobában tudna lenni."

Én tartsam el 3 évig a dugópajtását?

Inkább vennék a lányomnak egy vibrátort, az jóval olcsóbb...

2020. szept. 12. 00:11
 32/51 anonim ***** válasza:
93%

"az a terv, hogy legkésőbb a gimi végeztével elköltöznek tőletek."

Miért is szeretnének együtt elköltözni a gimi után?

Addigra már nem lesz meleg a srác??

Arról már nem is beszélve, hogy egy sima gimis érettségivel hogyan és miből költöznének el amikor fenntartani sem tudnák magukat.

2020. szept. 12. 00:15
 33/51 anonim ***** válasza:
83%

25-ös, még nem tartok fent családot, de azért ennyi időre feltételhez kötném. Meg attól is függ, van-e plusz szoba, stb. Ha nincs, akkor esetleg körbe érdeklődöm a helyi szoc.munkásoktól, milyen lehetőségek vannak ilyenkor, stb.

Ha lenne plusz szoba és adva lennének a feltételek, akkor ezeket állítanám fel:

-maga után eltakarít(szoba, fürdőszoba, stb.)

-magára mos

-havi 1-2 kisebb bevásárlás(diákmelóból megoldható, már ha 3-4 órát ledolgozott, akkor is, szóval nem egy nagy összeg)

-ne hanyagolja a sulit

- 1-2 nagyobb takarítás havonta, mert ő is ebben a háztartásban él

Rezsibe beleadni nem kell, de ezeket elvárnám.

2020. szept. 12. 01:27
 34/51 anonim ***** válasza:
90%
Nem fogadnám be, hanem mennek a gyámhatósághoz mert attól hogy 18 éves kötve hiszem hogy szabályos kidobni egy gimnazistat.
2020. szept. 12. 07:34
 35/51 anonim ***** válasza:
89%

Nem, nem fogadnám be, max átmenetileg pár hétre, de akkor sem a lányommal egy szobában aludna.

Anno azért vállaltam egy gyereket, mert úgy éreztem, egynek tudok minden téren mindent megadni. Ha sajátot nem akartam másikat, akkor egy idegent miért akarnék?

Együtt élni valakivel nem egyszerű. Plán e nem egy 18 évessel, aki ugyan nagykorú, de kb félúton vana kamasz és a felnőtt lét között. Meg van a maga heppje, ahogy nekem is. Nagyon nehéz egymashozbidomulni és igen, önző leszek: nekem miért kellene, a saját otthonomban?

Anyagilag: oke, diakmunkazik. Keres anynit, hogy úgy járuljon hozzá a költségekhez, hogy pont ugyanolyan színvonalon legyen mindenben, mint mi? Pl mi a minosegintermekeket vesszük és esszük mindenből: lesz rá pénze? Vagy nekem kell majd azt fizetni, vagy ő majd tesco párizsit eszik, amikor mi pármai sonkát?

Plusz oke, most legjobb barátok. Na és holnap? Ha vége a barátságnak akkor repül?

2020. szept. 12. 07:39
 36/51 anonim ***** válasza:
95%

Túl sok buktatót látok ebben a lakhatási körülmények miatt (csak a lányommal egy szobában) mintsemhogy azt mondanám, hogy hajrá, gyere hozzánk, kispajtás.

Pont, mivel a lányomnak is lehet addigra barátja, míg a fiú is végez a sulival - nem életszerű, hogy amíg a barát nálunk van olykor hétvégente, a jó haver hol lesz?

A suli kollégiumával igyekeznék megegyezni, hogy különös méltányosságból hadd maradhasson ott hétvégére is.

Mellesleg nagy baj, ha ilyen tényleg van, és emiatt kell bántalmazó környezetbe kötelezően hazamenni néhány gyereknek, ha a barátai szülei ugyanilyen józanon gondolkodnak, mint itt fentebb sokan.

Nekem a tanítási szünetek időszaka sokkal inkább problémás: 10 hét csak a nyári szünet, ezen felül még van őszi , téli, tavaszi szünet is... ezalatt is a lányom (tfh. 8 négyzetméteres - nekem anno csak ekkora volt) szobáján osztoznak majd ketten, plusz időnként a lányom lovagja is, továbbá folyamatosan jó viszonyban lesznek, és sosem vesznek össze annyira, hogy ez az otthoni légkörre is kihatással legyen.(?)

Számomra az anyagi része kevésbé volna lényeges kérdés,inkább az összkép az, ami nagyon instabilnak tűnik, és emiatt nem kapkodnék az ötlet után míg ki nem merítettünk minden egyéb lehetőséget.

Annak semmi akadályát nem látnám, hogy nálunk legyen akár reggeltől estig is hétvégente, vagy jöjjön kirándulni, stb. , de a komplett odaköltözés a helyhiány és egyéb, összezártságból eredő konfliktusok miatt nekem csak utolsó utáni terv lehetne.

2020. szept. 12. 09:37
 37/51 anonim ***** válasza:
94%

Ha gazdag lennék hatalmas, 2 emeletes házzal, sok szobával meg több fürdőszobával, akkor befogadnám, de egyébként nem. Maximum 2-3 hétre esetleg. Szívből sajnálom a gyereket, én is mindkét nemhez vonzódom, nekem is megvoltak a magam küzdelmei ezzel, de akkor sem vállalnám ezt a nyakamba. A lány oldala is elég érthetetlen számomra, 3 évig akar egy fiúval egy szobában aludni, aki nem is a párja? Aztán meg miért akarnak elköltözni együtt utána? Bármilyen jó barátok, én a lány helyében ezt egyáltalán nem akarnám bevállalni. Szerintem itt azért más is van a dologban, nem csak a melegség. Kicsit az is fura, hogy a 18 éves fiú 10. osztályba jár...

Beszélj inkább a szülőkkel, meg szerintem nem törvényes egy tanulót kirakni otthonról, ennek jogi következményei is lehetnek.

2020. szept. 12. 11:40
 38/51 anonim ***** válasza:
58%

A 19es megragadta a lényeget!

Micsoda talpraesettek a mai lázadó kamaszok. Hazudjuk homokosnak a "legjobb barátot", aki szintén kollégista, csináljunk úgy, mintha kirakták volna, és fogadtassuk be, úgysem nyúl hozzánk, mert meleg, nyugodtan lehetünk egy szobában is. Valószínűleg azért elérhetetlenek szülők, mert nem is igaz az egész. Csak itt ugye minden második kérdés arról szól, hogy "hogyan vegyem rá anyámékat, hogy itt aludjon a barátom?". Na, valamit ki kellett találni.

2020. szept. 12. 12:36
 39/51 anonim ***** válasza:
93%

18 éves "gyerekek" esetén teljesen normális, ha a párjukkal szexuális életet élnek. Na de hogy is lenne ez nálatok?

A lányod azt is vállalná, hogy a következő két évben nem lesz pasija, akivel esetleg együtt is aludna otthon? És a srác is vállalja, hogy nem lesz párja? Ráadásul a srác mindkét kapura játszik...

2020. szept. 12. 19:21
 40/51 anonim ***** válasza:
57%

Óvodás kislányom van de ha a jövőben ilyen előfordulna én befogadnám gondolkodás nélkül a barátot, mivel a bátyám is meleg és neki is el kellett költöznie anno emiatt otthonról úgyhogy pontosan tudom hogy milyen nehéz és mit él át most a fiú.

Valószínűleg megpróbálnám felvenni a kapcsolatot a szülőkkel is és meggyőzni őket.

2020. szept. 12. 22:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!