Befogadnátok a lányotok legjobb barátját hosszabb időre átmenetileg?
Ez a kérdés elméleti pusztán.
Szóval van egy lányotok, aki egy hónap múlva tölti a tizennyolcat, gimnázium tizenegyedik osztályába jár, mert előkészítős volt, egyedüli gyerek. Van egy legjobb barátja, aki vele egyidős, fiú, egy iskolába és kollégiumba járnak, de a srác egy évfolyammal lentebb jár, így neki kicsit több van hátra a suliból. Egyébként ez az ominózus barát kifejezésre jó hatással van a lányotokra, a fiú nem drogozik, nem cigizik, nem bulizik, egyszóval semmi probléma nincs vele.
A srácot kidobják otthonról, mert kiderül róla, hogy mindkét nemhez vonzódik, ráadásul főképp a sajátjához. A szülei ezt nem tudják tolerálni, ezért kirakják otthonról, de nem tud hova menni. Más segítséget nem mer kérni, mivel még nem szeretné túl sok ember előtt felvállalni a másságát. A szülőkkel nem lehet felvenni a kapcsolatot, ha a fiukról van szó. Mivel a srác nem tud hova menni, a lányod és a legjobb barátja elétek állnak a kéréssel, hogy mi lenne, ha a srác hozzátok költözne, legalább addig, amíg nem végez a gimivel. Ami azt jelenti, hogy az aktuális tanév plusz még kettő.
Alapvetően nem zavarna sok vizet tanítási időben, mivel ugyan úgy kollégista, mint a lányod, de a koliban viszont kötelező programokat leszámítva tilos hétvégén bent maradni. A tanítási szüneteket leszámítva heti két éjszakát lenne nálatok, a kollégium miatt. A srácot ismeritek egyébként, tehát nem akkor kerül bemutatásra. Anyagilag sem jelentene nektek pluszt, mivel iskola mellett dolgozik, így be tud szállni a költségekbe is. Illetve az a terv, hogy legkésőbb a gimi végeztével elköltöznek tőletek. Természetesen igyekszik minél hamarabb menni.
Viszont ha befogadjátok csak a lányotokkal egy szobában tudna lenni.
Belemennétek, hogy nálatok lakjon a legjobb barát? Hogy mérlegelnétek a helyzetet? Miért döntétek úgy ahogy?
Kérdőjeles, hogy mikor tud menni, csak annyit tudni, hogy legrosszabb esetben a mostani tanévvel együtt három tanév, de igyekszik minél hamarabb menni, amint megoldható.
Illetve a suli melletti dolgozással egyedül albit nem tudna fenntartani, a környéken nem keres senki lakótársat. Illetve sulis kikötés, hogy kötelező kollégistának lennie, így heti két nap és két éjszaka miatt nem is feltétlenül lenne értelmes ötlet egyedül albérletbe menni.
"A szülőkkel nem lehet felvenni a kapcsolatot, ha a fiukról van szó."
Akkor felvennem a kapcsolatot az ofojevel, vagy valami rokonaival.
Pár hónapra igen, de:
1) feljelentés, mivel, ha jól értem kiskorú
2) családit a itattatni
3) tartásdíj pert megindítani
4) diákmunkára megy
2 évet nem lakhatna nálam
Kedves kérdező!
Én mindenképpen befogadnám, mert én is hasonlón mentem át, mint a fiú. Igaz, engem nem a nemi identitásom miatt dobott ki anno anyám, hanem, mert az alkoholista barátja nem kedvelt engem.
Barátnőm anyukája gondolkodás nélkül befogadott, és ezért életem végéig hálás leszek neki.
Nekem ott kb megmentette az életemet. Be tudtam fejezni az iskolát, utána pedig bár a 0ról, de legalább nem -500ról kellett kezdenem az életemet.
Szerintem ezzel te is "megmentenél" egy életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!