Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, akinek valamely...

Van itt olyan, akinek valamelyik szülő új párja azon volt, hogy megrontsa a kapcsolatod az szóban forgó szülőddel? Ha igen, sikerült neki?

Figyelt kérdés
Tehát, hogy a nevelőanyuka meg akarta rontani a kapcsolatod apukáddal, vagy a nevelőapa anyukáddal.
2020. szept. 5. 13:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

19 ez azért nem ilyen egyszerű, amit ide írsz, az nem pszichológus téma, mert egy végtelenül egyszerű forgatókönyvet vázoltál fel. Amelyik pszichológusnak eddig terjed a gondolatmenete, vissza is adhatja a diplomáját. Idáig az “átlag ember” jut el.

Minden kapcsolatért-ahogy ezért is-tenni kell. Ja, hogy ez kissé küzdelmesebb? Igen az. Bele kell(ene) állni? Igen. A kötődést is ki kell alakítani, nem pedig várni kell rá. Igen itt a körülmények nehezebbnek, mint egy teljes családban, de nem lehetetlen. Amelyik férfi ilyen “tàmogatàs” árán, ill. az általad felvázolt szituációban és érzelmi háttérrel kezd új családba, annak az új családja is jó eséllyel sikertelen lesz. Mert ez nem egy egészséges, felelősségteljes felnőtt férfi hozzáállása. És ezt viszi tovàbb azúj családba is. Ezt is érdemes ilyenkor mérlegelni.

2020. szept. 5. 21:17
 22/26 anonim ***** válasza:
20-as oké, de a téma most nem ez, így ezt most feleslegesen hoztad ide.
2020. szept. 5. 21:17
 23/26 anonim ***** válasza:
0%

5-os, 6-os se nem elhazudja akarki is, se pedig nem.ostobasag. Sajnos mindennek hosszu elozmenye van es en akiket ismerek es amiket neten mostohaanyas tobbtízezres tagu (nem magyar) csoportban olvasok ott mindenhol ugy indul a mozaik csaladok elete, hogy "nagyon szerelmes voltam a paromba es tudtam a gyerekeire is elkoteoezettseget vallaltam amikor őt valasztottam", aztan folytatodik, de es a DE a nagyon fontos, hogy de nem erre ami most van: es akkor jonnek a remesebbnel remesebb sztorik, hogy az alapvetoen neveletlen (ezert tiszteletlen, rendetlen, igenytelen, de kozben hatalmas egoju) gyerekek kortol fuggetlenul hogyan igyekeznek vagy nem igyekeznek de viselkedesukkel megis elerik, hogy a biologiai szulo es az uj par kapcsolata tonkremenjen vagy afele tartson. Es x ev utan szoktak megelegelni az ujparok ezt...es akkor jon a na eddig es ne tovabb. Szomoru, de igy van. Itt a gyakorin sokszor ugy jon le, hogy az uj gonosz mostoha szetveri a biologiai szulo es gyerek kapcsolatot, de soha nem tudjuk az elozmenyeket nem tudunk semmit az edesszuloo "neveleserol".

Egy pelda: ferjem gyereke rendszeresen keso este utcai ruhaban bevetette magat a haloszobankba a franciaagyra es a ferjemmel vidoztak es rohigcseltek osszebujva. Ok ez tok jo. De hazaertem este faradtan a munkabol es vacsora es ru4des utan szerettem volna en is agyba bujni netan szexelni a ferjemmel de nekem ugymond "mindig udvariasan varakoznom kellett a soromra ugy este 11-ig" haaat vegul szoltam hogy bocs de este 10kor legyen mar szabad a sajat agyunk es utcai ruhaba meg ne fekudjon mar be a gyereke. Fu hat a gyerek szemeben en lettem a bnko paraszt aki az apjatol el akarja valasztani. Javasoltam menjenek a kanapera a nappaliba vagy a gyerek szobajaba az o agyara, de nem tetszett helyette inkabb ritkitottak az ilyen osszebujasokat. Holott: a ferjem volt lusta kimenni a nappaliba, a gyerek volt lusta atoltozni es a gyerek nem akarta apjat beengedni a sajat vackaba, es nyilvanvaloan a korabbi ieoszakban amig apanak nem.volt parkapcsolata nem zavart senkit ez a fajta viselkedes es szokas es szoba se kerult hogy netan a felnott parkapcsolatokban este van lehetoseg a felnottek egymas szeretgetesere is stb. Vagy hat apanak se volt igenye arra hogy elmagyarazza a gyerekenek, hogy utcai ruhaban amiben a tomegkozlekedesi eszkozon ul, meg a suliban azzal nem fekszunk bele a tiszta agynemu koze.

Es oszinten a vegen ezekbol az elmaradt nevelesekbol es felrement szokasokbol hogy tud oylan sokszor az kijonni a nevelo anya vagy nevelo apa szet akarja szedni a szulot es a gyereket? Talan azert mert sok ilyen kicsi sokra megy es az uj par besokall.

2020. szept. 5. 21:24
 24/26 anonim ***** válasza:
Amit ide leírtál példának, az nem “rossz szokás”, meg “félrenevelés“ -vagyis hát de-de a férfi irànyàból teljes mértékben. Olvasd el mèg egyszer mit írtál, hátha te is meglàtod. És igen, érthető ha az új pár besokall, csak sajnos nem jó ember felé. Egyértelműen nem a gyerek sara a példád. És igen, te lettél a bunkó paraszt, mert abban a helyzetben valóban rád is aggatta ezt a szerepet a férfi. Az ő dolga lett volna ezt lerendezni így ebben a formában.
2020. szept. 5. 21:37
 25/26 anonim ***** válasza:
23as szerintem sokszor az is okozza a problémát, hogy sok apuka amikor a válás után egyedül marad a gyerekkel pótolja be az űrt és akkor jönnek ezek az egy ágyban alszunk, együtt filmezünk este, mikor apuka éppen szabad akkor a gyerekkel csinál programot dolgok és mikor az apának új kapcsolata lesz ezek értelem szerűen elmaradnak, ritkulnak, mivel nyilván este apuka már nem a gyerekkel fog összebújva elaludni és az új párral is kell kettesben eltöltött idő, így a találkozások is ritkulnak. Ilyenkor persze a gyerek ezt érzékeli és sokszor az új páron csapódik le, főleg ha van egy "kedves" anyuka is a képben aki még erősíti is a gyerekben, hogy "látod már nem vagy olyan fontos". Szóval egyértelműen ez nem olyan egyszerű szituáció ahol meg lehet mondani egyértelműen hogy ki a hibás fél. Ha úgy vesszük valahol mindenki, de igazából valahol meg senki. Emberek vagyunk, szerintem valahol meg lehet érteni, hogy az ex féltékeny, az új pár kettesben szeretne lenni, az apuka próbál mindenkinek megfelelni, a gyerek meg csak normális családot szeretne, ami neki már sose lesz. Szóval lehet itt hibáztatni, elsősorban ugye az elvált apákat szoktuk, mert nekik kötelező tökéletesnek lenniük és jobban menedzselni az életüket mint az amerikai elnök, hogy senki ne sérüljön, mindenki boldog legyen, de azért szerintem nem sok olyan ember van akinek egyenlően jut ideje a munkájára, pihenésre, párra, gyerekre meg még esetleg haverokra is
2020. szept. 6. 06:18
 26/26 anonim ***** válasza:
Amúgy itt erről nem a gyerek tehet, csak sokan tényleg válás után a gyereket használják partnerpótléknak, ami szerintem nem jó. Egyik barátnőméknél apuka válás után együtt aludt a kislánnyal, kettesben jártak wellnesselni, majd mikor összejött a barátnőmmel és már vele aludt együtt, a kislány meg külön, plusz apuka megölelte, megpuszilta a gyerek előtt a párját az akkor 4 éves kislány rendesen úgy viselkedett mint egy féltékeny nő
2020. szept. 6. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!