Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi joga van beleszólniuk?

Mennyi joga van beleszólniuk?

Figyelt kérdés

Nyáron voltam diákmunkán, az ottani megkeresett pénzemről van szó. Új telefont szeretnék venni, a pénzemből, viszont a szüleim nem engedik.

16/L

2020. aug. 30. 00:13
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
88%

Hát határ eset. Jobb lenne ismerni a körülményeket. Bár végülis mindegy, mert bárhogy is álltok nem túl etikus dolog követelni a pénzt. Azt még érteném, ha elmagyarázzák miért kell konkrétan, vagy csak kölcsön kérik. Az meg ugye más kérdés, hogy egy ideig úgyis otthon fogsz lakni, és nem biztos, hogy megéri borítani a bilit ezen, de ezt neked kell látni.

Egyébként többiek, milyen telefonszámláról beszéltek? Létezik feltöltőkártya is. Én feltöltőkártyás vagyok, és ez nekem ha amúgy nem igazán használom a telefont telefonálásra, nem veszek mobilnet és stb, akkor nekem az, hogy van telefonom az éves szinten kemény háromezer forintba kerül. Ha meg melózik nyáron akkor csak félre tud tenni ennyit.

2020. aug. 30. 09:12
 32/46 anonim ***** válasza:
29%

Mekkora mocsok kétszínű ez a sok válaszoló.

Majd mindenki a szülőket támadja az anyagi helyzetük miatt.

Bezzeg amikor én leírtam ide anno, hogy erkölcsi bizonyítványhoz, IQ teszthez, és jövedelemigazoláshoz kötném a gyerekszülést, úgy kaptam az anyázást, meg a nácizást privátban, hogy csak na.

2020. aug. 30. 10:15
 33/46 anonim ***** válasza:
90%

Csak a magam nevében szeretnék nyilatkozni, nem érdekel, hogy más mit csinál.

Egyedülálló szülőként neveltem a gyerekem, szerény anyagi keretek között, de SOHA nem jutott eszembe elkérni a szünidőben megkeresett kis pénzét. Nem is tudtam mennyi és nem is kértem számon, hogy mit vesz belőle. (Meg is tanulta értékelni a munkával keresett pénzét és megtanulta már gyerekként/fiatalként a pénzkezelést)

Voltak váratlan, nehéz helyzetek, a gyerek maga ajánlotta fel a pénzét és én még akkor sem fogadtam el. Vagy elmentem a zaciba és becsaptam az egy szem láncomat, amit anyámtól örököltem, vagy elmentem takarítani. Utóbbit 3 évig csináltam munka mellett hétvégeken. De meg kell hogy mondjam, hogy az én szüleim sem szedték el a pénzem, pedig igencsak csórók voltak anyám súlyos szívbetegsége miatt, egy fizetésből.

2020. aug. 30. 10:38
 34/46 anonim ***** válasza:
71%
#32 nem inkább a stílus miatt?
2020. aug. 30. 17:30
 35/46 A kérdező kommentje:
Sok kommentre a válasz: Nem állunk rosszul anyagilag.
2020. aug. 30. 17:38
 36/46 A kérdező kommentje:

5. válaszoló: Nem, meghagynának nekem 2000ftot "mert mégis csak dolgoztam egész nyáron" (idézem Anyukám szavait).

26. válaszoló: Régebben mondhatni ez volt, ők mondták, hogy "ha majd lesz saját kereseted veszel magadnak". Egyébként igen, iPhonet szeretnék, középkategóriájút.

Akik a telefonszámlás kommenteket írtak: Ritkán szoktam telefonálni/SMS-t írni. Egyébként én is feltöltőkártyás vagyok, de sose használom le.

2020. aug. 30. 17:48
 37/46 anonim ***** válasza:
4%

35.-re, a kérdezőnek.

Biztos? Lehet, hogy csak nem mondják el.

2020. aug. 30. 17:49
 38/46 A kérdező kommentje:
Nem úgy tűnik, de bármi lehet.
2020. aug. 30. 17:51
 39/46 anonim ***** válasza:
17%

38.-nak.

Na ez az!

Lehet, hogy apád a felmondását tölti, vagy a bank már 2X kérte vissza a hiteles kocsit, vagy emelték a lakás részletét,...

2020. aug. 30. 18:03
 40/46 anonim ***** válasza:
76%

Akkor nem kell úgy feltűntetni, 39!!

Mindenki olyan autót és olyan lakást vegyen magának, amire van pénze!

2020. aug. 30. 19:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!