Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi joga van beleszólniuk?

Mennyi joga van beleszólniuk?

Figyelt kérdés

Nyáron voltam diákmunkán, az ottani megkeresett pénzemről van szó. Új telefont szeretnék venni, a pénzemből, viszont a szüleim nem engedik.

16/L

2020. aug. 30. 00:13
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
40%

Az a normális, ha amit a gyerek munkával (!) megkeres,

azt maga osztja be, maga dönti el, hogy mire költi.

Természetesen a normalitás keretein belül.

A telefon ma már alapszükséglet. Kérdés,

hogy ki fizeti a telefonszámlát.

2020. aug. 30. 00:50
 12/46 anonim ***** válasza:
67%

Mocskos dolog, ha egy szülő elszedi a gyerek pénzét.

Bár a proliknál ez általános, én még mindig nem tudom az ilyet igazán elhinni.

2020. aug. 30. 00:51
 13/46 anonim ***** válasza:
25%
Mindig elfelejtem, hogy ez az unatkozó milliomosok és 7 diplomás professzorok fóruma, akik el sem tudnak képzelni olyat, hogy svájci frank hitel, vírus miatti kirúgás, tönkremegy a kocsi, ami az apa munkaeszköze, meg hasonlók, amik komoly gondok, és nem biztos, hogy a gyerek tud róla, mert kímélik, meg ciki neki elmondani, hogy hamarosan jön a csóróság neked is.
2020. aug. 30. 00:56
 14/46 anonim ***** válasza:
72%

Nyilván minden szülő más. Valaki azt mondja, hogy add a családi kasszába, ahogy a tied is, de valaki meg azt mondja, hogy tedd el, mert a tied.

Ez sokszor attól függ, hogy a család milyen élet színvonalon él. Ha pl a szüleid nagyon keveset keresnek és nem éltek jól, akkor sztem tök jogos, hogy azt kérik vedd ki a részed ily módon közösből, viszont ha nincs anyagi gondjuk akkor sztem igazán hagyhatnák, hogy arra költsd amire akarod.

Egyébként amíg kiskorú vagy addig joguk van beleszólni.

2020. aug. 30. 01:11
 15/46 anonim ***** válasza:
71%
13, lenne pofád elkérni a gyerekedtől a diákmunkás pénzét? Vegülis mekkora megoldás, azt a 2 hónap alatt keresett 100-150 ezrét elvenni, igazán érett megoldás, hosszútávon is akár, jó hogy megszületett, máskor is tejelhet legalább ha majd fizeti az irreális mennyiségű adósságom, én felelős, okos szülőnek. Az ilyeneknek jobb mint egy banki befektetés.
2020. aug. 30. 01:11
 16/46 anonim ***** válasza:
20%
Sok a gyerekek elfelejti, hogy a szüleik (már ha normális családban nő fel) nem sok mindent, hanem szó szerint mindenüket a gyereknek adják. Szerintem nem nagy kérés tőlük ha szükségük van rá, akkor adj bele a közösbe.
2020. aug. 30. 01:13
 17/46 anonim ***** válasza:
15%
Azért ez vicc, hogy aki, azt mondja, hogy adj a szüleidnek, az mind le van szavazva. A szülők igenis megérdemlik, ha tisztességesen neveltek fel.
2020. aug. 30. 01:17
 18/46 anonim ***** válasza:
88%
#13: nem a kiskorú gyerek feladata eltartani a családot.
2020. aug. 30. 01:25
 19/46 anonim ***** válasza:
96%
Ha tisztességesen nevelik fel,és értelmesen elmagyarázzák neki, hogy szar helyzetben vannak, akkor nem a gyk-ra írna, hogy szerintünk ehhez van e joguk. Ahol szegénység van, vagy anyagi probléma, de emberség és szeretet is, ott felfogja a gyerek nyilván és önként adja oda. Viszont azoknál mi van ahol a két szülő semmire kellő munkakerülő, esetleg alkesz is, és úgy lopkodja a gyerekeit, aki alig várja hogy eltűnhessen? Vagy csak azért hogy gyarapodjon a kassza? Vagy csak mert ők majd tudják hogy az mire megy el, nehogymár arra költse amire akarja? Nem tudni semmit. Ahány család annyi háttér, nem mi fogjuk eldönteni hogy jogos e vagy sem, viszont véleményt formálhatunk, tanácsokat adhatunk a kérdezőnek,mondjuk ahhoz elég kevés az info.
2020. aug. 30. 01:29
 20/46 anonim ***** válasza:
57%
Kicsit fárasztó már ez a sok csóró szülő amúgy, minek ezeknek gyerek? Úgy tűnik nem megy ez a gyereknevelés, de a családipótlík azért jó hogy jön rá.
2020. aug. 30. 01:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!