Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi joga van beleszólniuk?

Mennyi joga van beleszólniuk?

Figyelt kérdés

Nyáron voltam diákmunkán, az ottani megkeresett pénzemről van szó. Új telefont szeretnék venni, a pénzemből, viszont a szüleim nem engedik.

16/L

2020. aug. 30. 00:13
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
65%
20-as azért ez elég önző hozzáállás. Főleg, hogy fogalmad sincs családok hátteréről. Arra nem gondoltál, hogy már megvan a gyerek és közbe üt be valami ami miatt mondjuk nem gördülékenyen megy mindent?
2020. aug. 30. 01:49
 22/46 anonim ***** válasza:
25%
Joguk nincs hozzá (törvényileg), az más kérdés hogy mik a következményei ha nem adod nekik oda, de nagyon sok szülő próbálja lenyúlni a gyereke pénzét is szóval szerintem ne hagyd magad. Az más ha 18 elmúltál, dolgozol és ott élsz akkor jó ha nem ingyenélsz ott de szülő válogatja hogy akar-e "lakbért" tőled vagy sem, anyum pl nem kér(t) tőlünk ilyet mert szerinte hülyeség hátráltatni a gyereket a saját életének az elkezdésében
2020. aug. 30. 01:49
 23/46 anonim válasza:
83%
Ha én dolgozok meg a pénzemért, biztosan adnék nekik valamennyit de nem azért mert ők kérik, viszont engedélyt nem kérnék azt veszem a pénzemből amit szeretnék... Nincs olyan hogy "nem engedik" megveszed és kész :D
2020. aug. 30. 01:58
 24/46 anonim ***** válasza:
22%
És ki fogja később fizetni a telefonszámát?
2020. aug. 30. 05:54
 25/46 anonim ***** válasza:
24%

Most félretéve a morális dolgokat: a törvény azt mondja, hogy követelhetik, hogy megfelelő mértékben járulj hozzá a háztartás költségeihez (most a te esetedben, nem minden esetben.). Bocsi, törvény.

Esete válogatja, hogy mi a megfelelő mérték, de én ezt úgy értelmezem, hogy maximum annyit kérhetnek, amennyit a háztartás költségeiből te jelentesz azalatt, amíg dolgoztál.

2020. aug. 30. 07:51
 26/46 anonim ***** válasza:
76%

Na szép, telefont akar venni de már fizesse a telefonszámlát is. Ja elfelejtettem hogy itt mindenki hazaadta a fizuját de ezenfelül ő tartotta el a családot is :D

Inkább örülnének a szüleid hogy nem az van, hogy elkezdesz visítani, hogy anyuci kell az új ájfon!! Habár nem tudom milyen telefont szeretnél.

Valamint a pénzedet nehogy oda add a szüleidnek mert akkor mindig így lesz. Most csak az ideit, majd jövőre is az akkorit, te meg majd azt veszed észre hogy nincs egy fityinged sem.

2020. aug. 30. 07:53
 27/46 anonim ***** válasza:
17%

25-ös vagyok. Csak leírtam a törvényt, de szülőként én sem tiltanám meg (milyen jogon...).

Legalább nem prostira költöd. 🤣 De sajnos sok "más" szülő van.

2020. aug. 30. 07:58
 28/46 anonim ***** válasza:
94%
Ha nincs a családi kasszában téli tüzelőre, akkor azt a szülőnek kell megoldani. Menjen el dolgozni pl
2020. aug. 30. 08:31
 29/46 anonim ***** válasza:
81%

Az ilyen emberek, akik szerint a gyereknek kell bármi pénzt adni a szülőknek, ne szaporodjanak!!

Ha valakiről kitudódik, hogy elveszi a gyereke pénzét, azt fel kell jelenteni a gyámügynél! A szülőnek KÖTELESSÉGE a gyereket ruházni, etetni, iskoláztatni és a szükséges életfeltételeket biztosítani, mint például téli fűtés.

Pattoghattok, hogy a csóróknak mihez van joga, de arról, hogy ki tartozik kinek, a törvény rendelkezik!!! Hiába pofáztok, semmi joga egy csóró szülőnek elvenni azt a pénzt, amiért nem ő dolgozott meg.

2020. aug. 30. 08:39
 30/46 anonim ***** válasza:
84%

Én inkább éhen halnék, de sosem venném el, ami a gyerekemé!

Miféle alakok vagytok ti? Nem szakad le a pofátok?

Remélem lelép a gyereketek, aztán minden juttatást buktok!!

2020. aug. 30. 08:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!