Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan esik rosszul, hogy mi...

Jogosan esik rosszul, hogy mi nem vagyunk úgy "körberajongva" a baba miatt, mint a sógornőék?

Figyelt kérdés

A kérdést talán rosszul fogalmaztam meg, mert nem várunk el "rajongást" amiatt, hogy gyerekünk lesz, de leírom inkább a lényeget.

A sógornőméknél született baba év elején, nem akartak amúgy, de becsúszott, hát megtartották. Amikor bejelentették, anyósomékon valami hatalmas extázis vett rajtuk erőt, hogy nekik unokájuk lesz, sírtak az örömtől, onnantól kezdve folyton a pici volt a téma, vásároltak neki, lelkesedtek, sokat hívták őket, hogy miúsjág, ha jöttek, a kedvenc kajájukat főzték, mindenkinek büszkélkedtek, mióta megvan a baba, azóta heti 2-3 alkalommal vigyáznak is rá náluk vagy a sógornőméknél. A férjem rokonsága is hozta a cuccokat, amik régről megmaradtak a gyerekeikről, babakád, szoptatópárna, stb.

Na, nálunk is sikerült némi küszködés után végre a baba, bejelentettük... és valahogy közel sincs akkora lelkesedés, mint az első unokánal. Persze örültek, de nem volt sírás, a mi gyerekünk már nem központi téma, nincs akkora izgalom, lelkesedés, tervezgetés, igazából mióta ott megvan a baba, ha mi nem megyünk, max. havi egy alkalommal jönnek el hozzánk, mert "nincs idő" az unoka miatt. Ha eljönnek 2-re, de a sógornőm szól közben, hogy menne 4-re, akkor sietnek haza, sosem mondanának nemet...

A rokonságtól nyilvàn nekünk már semmi nem jutott, mindent odaadtak sógornőmnek...oké, ez van, igazából érthető.

Valójában az fáj nekünk, hogy a mi gyerekünknek nem örülnek ugyanannyira, mert amúgy mindig nagyon jóban voltunk a férjem szüleivel, szóval valami ilyemsmit értek körberajongás alatt. Azt a különleges, szeretetteljes figyelmet, ami a másiknak járt. Értem, én nem a gyerekük vagyok, de a férjem igen...

Félek, hogy ha megszületik a baba, akkor is kevésbé fogják szeretni, és marad ugyanez, hogy a másik gyerekkel heti 3-szor találkoznak majd, a miénkkel meg havi egyszer, csak mert 10 km-el messzebb lakunk.

Az én családommal nem tartjuk a kapcsolatot, talán ezért érint ez érzékenyen, nem lesznek más nagyszülei a gyerekeinknek. Ti voltatok ilyen helyzetben? Hogy fogadtátok ezt el?

2020. aug. 26. 17:24
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
87%
Ez olyan amikor kiderül hogy babát vársz akkor nagy az érdeklődés egészen a szülésig... Utána meg lekopik mindenki
2020. szept. 14. 16:07
 22/28 anonim ***** válasza:
85%
Én párom szülei oda és vissza vannak a sógor fiától és valahogy sejtem, hogy a második unoka nem lesz ugyanaz, ráadásul engem nem is kedvelnek annyira (mert nem nyalom ki a feneküket és nem fenyegetődzök az unoka elvonással, szóval a másik kedvét keresik folyton). Párom még azt hiszi ha a mienk lány lesz na akkor.. de mondtam neki, hogy ez nem így van, ő lesz az első unoka és pont. ez nem is gond a lényeg, hogy a gyerek ezt ne érezze meg, a többi nem fog érdekelni.
2020. szept. 14. 22:56
 23/28 anonim ***** válasza:
76%

Ez ilyen. Mi 5 éve voltunk együtt, lakást vettünk már, el voltunk jegyezve, mikor egy családi eseményen véletlen majdnem keresztbe koccintottunk idős rokonnal (ez aki babonás annak keresztelőt jelent) anyós repült, hogy közbevágjon, és közölte: NEM kell ide keresztelő!!

A lánya meg otthon lakott, két hónapja jött össze a hapsijával aztán elkezdték őket macerálni, hogy mikor csinálnak már nekik unokát.

2020. szept. 15. 00:33
 24/28 anonim ***** válasza:
82%
Babonás hülye vénasszony
2020. szept. 15. 12:01
 25/28 anonim ***** válasza:
81%
ja a kedvencem, hogy minden a gyerekről szól, például mindegy kinek van a szülinapja a gyerek fújhatja el a gyertyát. Szóval 1000%, hogy az enyém nem lesz olyan fontos nekik,mint az első unoka(mert ezt nehéz lenne überelniük).
2020. szept. 15. 23:04
 26/28 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem is arról van szó, hogy a másik unoka a lányáé.

Anyum nem tesz különbséget az unokái között, de én és a nővérem megyünk hozzájuk gyakrabban, mint a bátyánk, így a mi gyerekeink többet vannak a mamáékkal, mint a fiú tesónk gyerekei. Ők jobban is kötődnek anyukámékhoz, mint ez utóbbiak.

Viszont férjemnek is van egy húga, anyósékkal él a férjével és a kisfiával, tőlünk 400 km-re. Ha a mama fel is hív minket, hogy megkérdezze, mit csinál a kisfiam, másról se beszél, csak hogy jaj, kicsi Alex így megy kicsi Alex úgy...

2020. nov. 24. 20:10
 27/28 anonim ***** válasza:
12%

szerintem nagyok az elvárásaid. nem fog téged úgy kezelni, mint a lányát, még akkor se, ha szeret.

szerintem nagyon pici a problémád, és nagyon felfújod.

2020. nov. 25. 00:26
 28/28 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos még sok családban, kevesebbet számít valaki a neme miatt, de ez is javulgat azért.

Ahol ez a jelenség van ott más olyan problémák is szoktak lenni ami miatt gyakoribb a mentális problémák.(depresszió, nárcisztikus jegyek a személyiségben, önértékelési testkép zavarok) Ugyan az a fajta emberi kirekesztés és lenézés van a nemek miatti lenézésben mintamikor rasszokat néznek le, csak a nemek miatt még sok helyen teljesen elfogadott és vicces.

2020. nov. 25. 17:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!