Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hogy fog alakulni...

Szerintetek hogy fog alakulni ez a tegeződés-magázódás a baba születése után?

Figyelt kérdés
5 eve vagyunk a ferjemmel együtt, 1 eve házasok. Anyósom nem szeret és így nem is ajánlotta fel a tegeződést. Apósom szerez de az nő a fej a házuknál. A ferjrm tesójáék nincsennek összrházasodva őt megkérte hogy tegeződjenek ami nagyon rosszul esik mivel rn hivatalos csaladtag lettem o meg nem az. Mindenedetre tul leptem rajta mert a ferjem elmagyarazta, hogy amúgy őt sem szerette most sem es regebben sem annyira mint a bátyját. Hát elfogadtam. Az esküvőnkrt kb tönkretette de mindent elviseltem neki. Anyuék is csak tűrnek tűrnek nekik mindenben. Most 9 hós mindenn perces kismama vagyok, most koltoztünk és megse kerdezi hogy vagyunk segiteni kell e.. a szüleimmel ellentétben akik allandoan segitenek , ezel szemben a bátyjánal allandóan főz mos takarít. Most jönnek vendégségbe . Gondoltam megbeszélem velük hogy szeretnék az unoka hogy szólítsa magukat? Mama-mami-nagyi mittudomen. De eszembejutott hogy és akkor én így hogy fogom mondani a gyereknek ha az unoka tegezi én meg nem? Ezt is kérdezzem meg? Olyan fura nekem. Nallunk a családban mindenki tegeződik.
2020. febr. 22. 09:37
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
87%
Ezen a részén én nem kattognék. Nagyon sok családot ismerek, ahol anyósék nem tegeződtek össze a menyükkel, de ettől még az unoka tegezi őket. Így lesz nekik a természetes.
2020. febr. 22. 09:48
 2/33 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem alapvetően az nem gáz, hogy az unoka tegezi, te meg nem. Ő egyenesági vérrokon, te meg nem vagy az. Pl. nálunk a nagynénémet (aki a keresztanyám is) csak a testvérei, a gyerekei, az unokái és a férje tegezi, más nem. Ő ilyen régimódi, de ettől még nagyon jó a kapcsolat. Engem is nagyon szeret, érződik rajta, de sosem ajánlotta fel, hogy tegezzem, mint ahogy a vejét is szereti, de neki is magáznia kell. Mi ebből nem csinálunk gondot.

Nálatok a gond inkább abból lehet, hogy a megkülönböztetett bánásmódot érzed a tegeződésben / magázódásban is.

2020. febr. 22. 09:50
 3/33 anonim ***** válasza:
38%

Nem gondolom, hogy változni fog a születése után, te magad írtad, hogy neki nem az a problémája hogy nincs gyerek/nem vagytok házasok magyarul hogy nem vagy hivatalos családtag, ő így fejezi ki, hogy nem szeret, ezt használja egyfajta távolságtartásra.

Egyébként ezt az unoka tegezi én nem gondolatot nettó hülyeségnek tartom, az én anyukám is tegezte az apai oldali mamámat pedig nem vágyok öreg (21) és nekik nagyon jó, szoros kapcsolatuk volt. De a nagymamám korában így volt szokás, annak ellenére hogy apukám tegezte az anyai nagymamámat aki fiatalabb mondhatni lazább volt ilyen kérdésekben. A gyereknek meg mondhatod ha mégis megkérdezi, hogy neked nem a nagymamad és idősebb nalad, tehát te így adsz tisztelet, ahogy majd o sem Marinak hanem Mari néninek hívja a szomszéd nénit.

2020. febr. 22. 09:51
 4/33 anonim ***** válasza:
82%

A szüleim magázták a nagyszüleimet mindig. (A saját szüleiket furán: apu az édesapját tegezte, az édesanyját magázta)

Mi tegeztük őket.

Nekem igazából sosem tűnt fel.

2020. febr. 22. 09:54
 5/33 anonim ***** válasza:
90%

Én olyan párt is ismetek, ahol a férj és feleség egymást magázza, a gyerekeik tegezik őket - 30-asok, nem öregek.

Anyám és a testvérei magázzák a nagyimat, az összes unoka és dédunoka tegezi a nagyit.

Másik nagyimat is magázta anyu és apu is, amíg még volt, de minden unokája magázta. Nincs ebben semmi extra

2020. febr. 22. 09:58
 6/33 anonim ***** válasza:
92%

Én jóba voltam az anyósomékkal, mégis magáztam őket. Valahogy az elején ez így lett, aztán mikor kb 2-3 év múlva az apósom mondta, hogy tegezzem, már nem állt rá a szám.

A gyerekeink viszont tegezték őket és egyáltalán nem volt fura, hogy én magázom,hiszen így szoktuk meg. :)

A gyereknek simán mondtam, hogy a mama így, a papa úgy.

Nálatok szerintem nagyobb baj, hogy nem kedvelnek, meg te se nagyon őket. Ezen az se változtatna ha tegeznéd őket.

2020. febr. 22. 10:00
 7/33 anonim ***** válasza:
19%
Kezdd el tegezni őket és kész. Eszembe se jutna magázni párom szüleit, nem hogy még engedélyre várni, hogy hogy szólíthatom. 2020 van, nem 1900.
2020. febr. 22. 10:03
 8/33 anonymousreview60 ***** válasza:
85%

Én tegeztem az apai nagyszüleimet, anyám magázta. Ez mindenkinek megfelelt.

Ha a férjedet sem szerette, téged miért kedvelne? Ezt engedd el, mert minden más csak energiapazarlás. Arra érdemes azért készülni, hogy az unokák közt is kivételezni fog.

Majd a támogatásotokat is így illene mérni.

2020. febr. 22. 10:05
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
Ne csinálj a semmiből problémát. Majd kialakul. Én mindig magáztam az anyósomat. A gyerekeim tegezték. Semmi rosszat nem láttam benne. Ami fő, nem is gondoltam bele semmi olyat, hogy most ezért hú de gonosz a mama.
2020. febr. 22. 10:21
 10/33 anonim ***** válasza:
87%

"Kezdd el tegezni őket és kész."

Ebben a helyzetben ez a lehető legrosszabb tanács, akár 2020 van akár nem.

2020. febr. 22. 10:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!