A .ti szobátokba is csak úgy benyitnak a szülők? Nem idegesítő?
Nem szeretem, hogy csak úgy random, kopogás nélkül akármikor bejönnek, dehát nem szokás nálunk kopogni. Belegondoltam, hogy mi lenne, ha megkérném, hogy kopogjanak, de olyan furán venné ki magát, mintha titkolnék valamit. Nem mintha jelenleg lenne titkolnivalóm, de nem szeretném ha látnák a gyakorit, meg messen, hogy kinek mit írok. A laptopom pont az ajtóval szembe néz, így elég jó rálátás nyílik a képernyőre... Ha telefonon intézem a dolgaimat, akkor is anyám folyton kérdezgeti, hogy mit csinálok épp...
Nem kérek tippeket megoldásra, mert tudom, hogy nincs, csak amit fentebb írtam. Arra vagyok kíváncsi, hogy ez másokat zavar-e?
Ahol így működik, ott a fentieket alkalmazzuk.
Bár nálam évek alatt sem értette meg, hogy ne mászkáljon csak úgy.
Amióta elköltöztem, azóta nincs gond.
Ha nagymamámnál vagyok, ő érdekes módon tud kopogni.
Anyám 30 éve nem tud.
10-es jó neked ilyen intelligens szüleid vannak...
az enyémek ezek szerint nem, bár ezen és a szexualitáson kívül én is bármit meg tudok osztani velük.
Az én szobámba nem nyitnak be,hanem előtte megkérdezik,hogy bejöhetnek-e!
Szerintem írd ki egy táblára,papírra,hogy mondjuk most 1 órán keresztül csinálsz valamit amibe nem jó ha beleszólnak,mert elrontod ha másra figyelsz nem az adott dologra amit épp csinálsz.
Pl: Fess egy szép képet!
Mondd meg neki, hogy így lehet remekül paranoid személyt nevelni, folytassa csak és fizetheti a szakembert is.
Számolj be neki róla, hogy számodra kellemetlenné vált a dolog, és úgy érzed nem lehet magánszférád. Ha nem érti meg, kezd el tükrözni a viselkedését (családterápia során gyakran előkerül a módszer) és te is, yiss rá, érdeklődj éppen mit néz a telefonján, mit miért csinál, stb.
Szia!
Én megértelek, engem is zavart ugyanígy. Pár éve megkértem őket...és bármilyen meglepő, kopognak is, csak az a baj, hogy már kopogás közben nyitnak is be, szval sokat nem ér :D
Velem is ezt csinálták. Amikor meg nem voltam otthon, a naplómat,magánlevelezésemet is elolvasták. Pedig sose adtam rá okot, jól tanultam, alig buliztam, nem pasiztam, tényleg semmi okuk nem volt a bizalmatlanságra.
Baromira zavart.
Már nem élek otthon, így már van magánszférám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!