Hogy szoktassam le erről Anyukámat?
Anyukám 10 percenként kérdezgeti, hogy mit akarok enni. A válaszom nem érdekli, ő akkor is hoz be a szobámba ételt. Fel van háborodva., hogy nem szoktam megenni amiket 10 percenként behoz. Olyankor mindig azzal jön, hogy már féretette a temetésemre a pénzt, meg, hogy így nemsokára meghalok és lehord midennek. Étvágy gerjesztő tablettákkal próbál tömni. Nem vagyok nagy étkű, tehát nem eszek sokat. Teljesen egészséges vagyok. Anyukám nagyon finoman főz, de bármilyen jóizű az étel, csak annyit tudok belőle enni, amennyi jólesik. Szerintetek hogyan szoktassam le erről Anyut? Nagyon idegesít.
Ja és kb másfél éve csinálja ezt, mióta Apukám elhunyt.
Segíts neki azzal, hogy megmutatod valójában eszel rendes!
Előre készíts magadnak egy étrendet, beszéld meg vele pl. hogy mit akar másnap, harmadnap főzni - majd írd mellé, hogy te mit eszel reggelire, eszel gyümölcsöt vagy tejeskávét iszol délelőtt, délután joghurt vagy csoki, vacsora. Mond el neki, hogy nem akarsz állandóan az evéssel foglalkozni, de megérted hogy aggódik miattad, ezért meg akarod neki mutatni, hogy nincs rá oka. Kirakhatod a hűtőre a papírt és amikor ettél, ittál valamit, akkor beírod. Ő így látni fogja hogy te valójában rendesen eszel.
Kérd meg hogy olyan dolgokat vegyen neked a boltba mint..... Aztán ha látja hogy az szépen el is fogy, akkor meg tud nyugodni.
16 éves a lányom, azzal viccelünk az apjával, hogy ha süt a nap akkor nem is kell főzni neki, mert azzal beéri. de valójában eszik rendesen, csak oda kell figyelni, hogy az ember ezt fel is fogja. Nekem is megnyugtató a tudat, ha látom hogy fogynak a joghurtok a hűtőből amiket ő szokott enni, vagy szól, hogy elfogyott a műzlije, vegyek már újat.
Ami még segít, hogyha te is ott vagy néha a főzésnél vagy sütemény sütésnél. Aki szeret maga is főzni, sütni, az nem lesz anorexiás, csak ha szerencsés, akkor nem eszik belőle sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!