Hogyan szoktassam le anyukámat arról, hogy a kislányomat állandóan templomba cipelje?
Szia!
Igazából szerintem a kislányod eldönti, hogy mi a jó és mi a rossz neki. A kérdésből nem tűnik ki, hogy te nem szeretnéd, hogy templomba cipelje, vagy a gyermeked tiltakozik ellene? Mert ha a gyermeked tiltakozik, akkor tiltakozhat a nagymama előtt is, és akkor megérti a nagymama, hogy nem akarja az unokája. Ha te nem szeretnéd, az más. Arra így hirtelen nem tudok mit írni. Miért nem akarod, hogy a gyermeked templomba járjon és imádkozzon? Gondold végig, hogy neked milyen kapcsolatod volt a templommal és az imával! Lehet, hogy csak ezt vetíted most ki a kislányodra. Hm?
Egyébként szerintem normális, ha egy hívő ember az unokáját magával viszi a templomba és az imádkozásokra. Szerintem a gyermekednek a későbbiekben sok erőt fog adni, amit most gyermekként átél a nagymamájával.
De nem akarok beleszólni az életetekbe. Ez csak egy vélemény.
Minden jót!
Attól függ, melyik egyházat látogatják. Ha keresztény, az nem baj, semmi baja nem lesz a gyereknek (sőt), ha őt magát nem zavarja a dolog, hadd menjen. Ha a gyerek panaszkodik, hogy nem akar menni, akkor meg ezt kell megmondani anyukádnak. Nem szabad erőltetni.
Azért ez az "imádkozások, amit a barátnőinél szoktak tartani" dolog esélyt ad arra is, hogy valami "szektáról" van szó, pl. Jehova tanúi, na oda meg ne engedd el a gyerekedet, az ő érdekében.
Szia! A mai világban nagy kincs a hit. Nem tudom miért nem akraod,hogy anyukáddal templomba és imaórákra járjon a kislányod. Nem tanulhat rosszat. S ő már elég nagy ahhoz,hogy értsen dolgokat és ha nem tetszik szóljon. kérdezd meg tőle ő szerti-e. Aztán ha nem űlj le anyukáddal és beszéldmeg.
Mi hivők vagyunk és pl a kisfiúnk keresztyén oviba jár. Ott mindennap imádkoznak. Mi sajnos nem járunk vasárnaponként templomba csak ritkán, de ott is volt már. S ezt a kisfiú még csak 4 éves. Ha felnő mivel látott ilyet is és olyat is ( mert "normál" iskolába fog járni) el fogja tudni dönteni neki mi a jó.
Iagazában ezt a kérdést először magadben kell tisztázni, hogy szerinted mi a rossz ebben. Ha ez meg van beszélgetni kell a lányoddal és a nagyival.
én is mindig mentem a nagyival templomba, imádta. és a bibilai tudásom onnan szedtem össze. (aztán meg a hittanórákról)
én nem vagyok most egy isten hívö, hiszek az összesben és nem úgy gondolom ahogy sokan hogy a mannyben lakik, de bajom nem lett, söt a hittan tábor sokkal jobb volt mint a rendes táborok.(igaz én református vagyok)
de én sem hiszem hogy ha valaki fanatikus az túl jó lenne. sem a nagyinak sem a gyereknek. az nem baj ha hisz istenben kicsinek csak a fanatikus része sokkoló lehet.
hogy a gyereknek is jó legyen, próbáld középútra terelni a dolgokat, hogy a gyerek ne gabajodjon bele. télpoban hisz a gyerek? vagy azt is elvetted töle? mert ha azt hagytad hadd hagy hidjen istanban is és persze ha nagy lesz ahogy te is tetted megváltoztathatja az akaratát. (gondolom a vallásoság nem mot jött anyukádnak)
Mért zárod el a saját gyerekedet egy jó dolog elől?A hit nygaon sok emberen segít, ártani pedig nem árt.Ne légy önző és csak azt nézd hogy te nem hiszel .Csak mert te nem hiszel, nem kéne megfosztani a gyermekedet ettől a dologtól.Mellesleg, a vallásnak komoly személyiségformáló hatása van, ami gyerekkorban kezd kialakulni.
Nem bánatani akarlak, csak nem értem az önzőséged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!