Miért lett ennyire nagy divat manapság egyedül nevelni a gyereket?
És az a legszomorúbb, hogy azok a válaszok vannak lepontozva, amiket normálisan gondolkodó emberek írtak, akik nem adják fel a házasságukat az első gond miatt. Ezen is látszik, hogy a többségnek csak egyedül a saját egója és az önzése számít, semmi más.
Na ezért van annyi válás.
De működhetne, az emberek belátnák, ha hibáznak, ha tekintettel lennének a másikra is magukon kívül, és ha nem lennének olyan korlátoltak.
A változásra való lehetőség mindenkinek adott, csak élni kell vele. Változtatni mindig lehet és kell is. Nem csak az a változás, hogy eldobjuk a mellettünk lévőt és újra cseréljük. A meglévő kapcsolaton is lehet változtatni, magunkon is lehet. Csak akarni kell (persze a másik félnek is).
Kérdező, azt nem érted meg, hogy a logika a saját kapcsolatodban nem fog olyan szerepet játszani, mint ahogy most látod. Más kapcsolatát neked is, ahogy látjuk, baromi könnyű helyrerakni. Itt akik válaszolunk, mindig látjuk a problémát, de amikor benne vagy, és bejátszanak az érzelmek, akkor már nehéz.
Ez tök jó dolog, hogy te olyan emberrel jössz össze, akiben megbízol - na de honnan tudod, hogy a másik is megbízik benned? Tudom, zseni vagy, erre is rájössz, tévedhetetlen vagy. Csak a saját részed felett van hatalmad.
Mindenki változik. Mindenben. Ha robotok lennénk, könnyű lenne. Ha összehozok két knowledge Sim-et, akkor azok boldogok lesznek mindig. De mi emberek vagyunk. Minden hatással van ránk, minden befolyásol, változunk. Magadnak is ellentmondasz, mikor állítod, hogy logikusan kell választani, aztán jössz a rózsaszín köddel.
Mondok egy példát. Pár hete voltam egy esküvőn. A kapcsolatot sem értettem már, de hogy összeházasodtak... két huszonévesről beszélünk, akik mindketten szubmisszívek, mellette életképtelenek. Nem mernek mozi előtt egy kukoricát kikérni, vitatkoznak, ki menjen oda. A lány azt mondta, szereti, hogy irányíthatja a fiút. Ő így látja magát, neki ez egy logikus dolog, hogy hozzá olyan fiú illik, akit irányíthat. De abból, amiket mond, nem ez jön le. "Növesszen tököt". "Milyen férfi az ilyen". "Neki kell intéznie, ő a férfi".
Ezeket mind a saját fülemmel hallottam. Tehát ez a lány úgy van vele, hogy ő jól választott. Előre mondom, tele lesz a töke azzal, hogy a srác életképtelen, hiába az maga is. Én ezt logikusan átlátom. Ő nem veszi észre, hogy milyen megjegyzéseket ejt el, és ezek mennyit elárulnak a kapcsolatról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!