Szülők! 18 éves gyereketeket elengednétek Amerikába 1-2 hétre teljesen egyedül?
Az a helyzet, hogy ebben az évben leszek 12.-es, és szüleim már most faggatnak, hogy mit szeretnék ballagásra. Lehet elég basic vagyok, de USA a nagy álmom, és azt szeretném kérni.
Néztem a repülőjegyeket New Yorkba...
Repjegy 3 emberre átlagárban számolva olyan 700-800.000 körül lenne oda-vissza. Majd a szállás sem egy olcsó mulatság, főleg NYC-ben, szóval arra gondoltam, hogy egyedül mennék, mert egy ballagás miatt nem akarok +1.000.000 Forintos nyaralást szervezni, szüleim amúgysem azok a városnéző típusok, minden nyáron tengerhez megyünk. Feláldoznék egy tengerparti nyaralást is, hogy elmenjek Amerikába.
Angolból pár hónapja tettem le a C1-es nyelvvizsgát, úgyhogy ha baj lenne, tudnék kérdezni embereket és meg is érteném őket.
Én is beszállnék a költségekbe, a repjegyemet pl ki tudnám fizetni a saját pénzemből.
Szóval, ti belemennétek ebben a helyzetben? Indokoljátok meg légyszi, hogy miért igen, miért nem.
Én nem engedném.Paraanya vagyok...
Ha annyira nagyon szeretne menni,és megtehettném anyagilag,akkor legalább az egyikünk a gyerekkel menne.De hát egyenlőre egy sima nyaralást sem engedhetünk meg magunknak...
Én gimis ballagás után mentem ki Amerikába, két barátnőmhöz. A repjegyre én gyűjtöttem össze a pénzt, C1-es angoltudással mentem ki, a barátnőimmel meg Skype-on keresztül bemutattuk egymásnak a családjainkat, hogy lássák, senki sem emberrabló vagy tolvaj. Ennek 3 éve, baromi jól sikerült, azóta voltam még egyszer (szintén saját pénzből).
Úgyhogy ha a saját gyerekemről lenne szó, képmutatás is lenne nem elengedni, más részről meg hiszek benne, hogy az utazás tök hasznos. Ha felelősségteljes vagy, és tudsz alkalmazkodni idegen helyzetekhez, ha meg még a jegyet is fizetnéd, miért ne?
Amúgy repjegy szempontjából érdemes a Skyscannert nézegetni. Ott lehet úgy keresni, hogy a legolcsóbb utat adja ki, és lehet, hogy több lesz az átszállás, de akár egy ilyen jó 40 ezret lefaraghatsz a repjegyből. :) Szállás meg Airbnb, jóval olcsóbb, mint egy hotel!
Persze, 18 vagy.
De előtte azért átbeszélnénk a dolgokat
- hová mész - itt szállodákra gondolok, ahol éjszakázol
- telefonnak utánanéznénk
- Uber app a telefonodra kártyareggel
- kb-i útiterv
- jogsid mindegy, azt nem engedném, hogy ott vezess, még a sok éve Amerikában élő rokonokat is éri meglepetés az úton
Kb. ennyi, és jó lenne, ha legalább 2-3 naponta jelentkeznél, hogy merre jársz, mert ha eltűnsz - megeshet simán -, tudjuk hol kezdjünk keresni.
Hajrá! Sok sikert!
Amúgy, ha nem akarnak, akkor legfeljebb alkudd le egy Európa túrára.
Nem mintha az kevésbé lenne veszélyesebb... XD
Jó utat! ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!