Szülök, Mikor engednétek először ki egyedül a házból a gyereketeket? Titeket mikor engedtek?
Nincs gyerekem, de 5 évesen mentem át először egyedül a nagymamámhoz, aki a szomszéd háztömbben lakik. Amúgy nem voltak ilyen nagy első alkalmak, minden fokozatosan történt évek alatt. 14 évesen kollégista lettem Budapesten, kb ezzel zárult a folyamat.
Én személy szerint nem korlátoznám ennyire a kiskamasz gyerekem, de hosszú távon igazából mindegy. Ha 14 évesen kiengedik, 14 évesen és két hetesen nem fog rajta látszani semmi.
Én olyan 12 évet mondanék.
Igaz, én 9 évesen le lettem küldve boltba, suliba 11 éves koromtól jártam egyedül, de szerintem azóta változtak a dolgok, 9 éves lesz a lányom (a nagyobb), nem érzem úgy, hogy 12 éves kora előtt elengedném egyedül iskolába.
Elég figyelmetlen, szeleburdi (testvérem volt ilyen, mindig történt vele valami) és féltem.
Szerintem nem normális 14 éves koráig szállítani... Meg kinek van kedve? Kövezzetek meg, de van értelmesebb dolgom, mint egy 14 éves gyereket kísérgetni 5 perces úton. Szerencsétlen gyereknek esélye sem lesz felnőni ilyen szülők mellett...
Amikor én voltam alsós (most 27 vagyok), akkor 8-11 éves kora között (tehát 3. vagy 4. osztályban) mindenki elkezdett egyedül járni haza. 5 perces sétákra kell gondolni, semmi sokra. 14 évesen pedig új sportot kezdtem, ahova egyedül jártam fél Budapesten keresztül átszállásokkal. Nálunk is volt egy lány gimiben, akit még kísérgettek, de nagyon szánalmas volt, ahogy mindig a suli előtt várták szegényt.
Durva. Nem tudom, én hogyan fogom, de gondolom, ahogy nálam is volt... 13 évesen már egyedül utaztam be a megyeszékhelyre, de akkor már sok-sok éve magam mentem zeneiskolába és iskolába, nem voltak messze (pár km), a forgalom sem volt kiemelkedő... Budapest közepén kissé máshogy állnék hozzá, de azért egy 14 éves már nem kisgyerek, addigra már rég tudnia kéne egyedül közlekedni a környéken.
Nyáron pedig... Csuda tudja, mikor kezdtem, de jóóóóval 14 éves korom előtt volt, hogy barátnőmmel bemászkáltuk a nagy falu legtávolabbi pontjait is :) Bicikliztem is, amerre akartam. Durva lett volna sehova se menni egyedül :O Szerencsétlen gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!