Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy apám ne...

Mit tegyek hogy apám ne kezeljen speckósként?

Figyelt kérdés

Vannak fura dolgaim, de vannak mellette elképesztően szép alkotásaim digitálisan. pl ez: [link]

, de attól függetlenül ő speckósként kezel (egyre jobban) pl( felkapcsolta rám a mosdóban a villanyt, mert azt hitte hogy nem tudom ezt megoldani magamnak pedig volt elég fény ahhoz hogy arcot mossak), és ha lát 1 szép alkotást tőlem, akkor elmond magában valamit, csak hogy érezze azt hogy neki van igaza , de ha lenne 1 újabb furcsaságom, akkor meg még jobban így kezelne. Anyu nem ilyen, de a szüleim elváltak, és kéthetente látogatom aput.

2020. aug. 23. 08:32
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
85%
Számítógépes programmal pedig jobban ki lehet dolgozni, mint a papíralapút. De háborodj fel a kommenteken. Véleményt mondanak. Nem tudsz rajzolni, nincs kidolgozva, semmi művészi vénád nincs. Ennyi. Nyersen megfogalmazva
2020. aug. 23. 11:47
 22/30 anonim ***** válasza:
92%
Majd csiszolódik egy kicsit az önképed és tisztábban látod majd apád viselkedését is. Egyelőre túlságosan odavagy magadtól ahhoz, hogy bármi mással foglalkozni tudj. A képeid aranyosak, nem képviselnek semmiféle művészi értéket, ártalmatlan szórakozás, csak te annyira nagyra vagy velük, hogy szerintem apádnak ebből az jön le, hogy nem vagy teljesen ép. Amúgy nekem is az jön le. Gyerek vagy még.
2020. aug. 23. 13:23
 23/30 anonim ***** válasza:
5%

Ide ne irj sose ondicseretet, egybol letorik a kedved.

Azert mert ilyeneket keszitesz nem ertem .iert nez speckosnak?

De ha megnyugtat idosebb korukban az emberek kevesbe latnak sotetben, szurkuletben stb., ezert apadnak nyilvan fura ha szeeinte sotetben mosol arcit, holott te meg meg egesz jol latzs ugyanabban a fenyben. Nalam is ez volt. Mit csinalsz a sotet kamraban,furdoben kapcsold mar fel azt a k villanyt...pedig en lattam:-). De itt nem a hobbimmal volt gone vagy vele hanem az apammal😊

2020. aug. 23. 22:17
 24/30 anonim ***** válasza:
96%

Nem fogom feleslegesen letörni a gyerek szarvát, de:

ha nincs tehetsége, nem fogom biztatni, hogy ő igenis szépen rajtol

ha csúnya, akkor nem fogom szépségversenyre küldeni

ha szívbeteg, nem fogom hagyni, hogy kamionozásról, autóversenyzésről álmodozzon évekig

ha diszkalkuliás, akkor nem fogom támogatni, hogy matematikusnak menjen

ha mozgássérült, akkor nem fogom futóversenyre küldeni...

Érted? Szeretni kell a gyereketba szülőnek, de ebbe az is beletartozik, hogy a realitás talaján kell maradni! Nem szabad a gyerekben hiú ábrándokat kelteni.

2020. aug. 24. 07:00
 25/30 anonim ***** válasza:
Nem birom megnyitni csak a bogres alkotast
2021. jún. 10. 18:12
 26/30 anonim ***** válasza:
Én már azt sem tudom. :D
2021. jún. 10. 19:42
 27/30 anonim ***** válasza:
Kuld el ujra a rajzokat
2021. jún. 10. 19:50
 28/30 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Most csatlakoztam be a kérdéshez. Ha jól látom, senki nem kérdezte eddig, hány éves vagy? Mivel foglalkozol? Tanulsz, dolgozol?

Ha valaki speciálisként kezel, akkor annak oka van a részéről. A nagy átlagba mindenki belefér, ám az emberek magukból és környezetükből kiindulva mérlegelik a többieket. Tehát, aki speciálisként kezel, úgy érzi, nem az ő világának határai közé tartozik a te jellemed, stílusod. De nem szabad elfelejteni, nem felelhetünk meg mindenkinek az életben! Sok esetben a családtagunknak, rokonunknak. Hiszen, őket nem válasszuk, csupán odaszületünk. Idővel találhatsz olyan társaságot, akikkel kellemesen érzed magad, akik megértik a te világodat. Ám akkor sem szabad neheztelni a rokonokra! Őket másképp kell szeretni. (néha kezelni is) Ha apukád nem érti a művészetedet, látásmódod, akkor ne fáraszd evvel! Keress vele más beszédtémát, más közösen kedvelhető pontot, programot.

Mondom mindezt videógrafikus, grafikus - festőművészként! A hasonszőrűekkel beszélgetek a munkámról, a többi emberrel legfeljebb érintem csak ezt a témát. Akár tetszik a laikusoknak a munkám, akár nem, sokszor számomra idegesítőket tudnak mondani ebben a körben. Ezeket elengedem, egyik fülemen be, a másikban fülzsír. 😏

Engedj meg egy némi kritikus megjegyzést. Az önmagasztalás nem jó ómen! Önbizalom szükséges, egy bizonyos egészséges szinten. De sokkal többet belelátni a dolgokba, mint a valóság, az nem egészséges. Mondhatni, ettől leszel speckós!

Abban egyetértek, keress olyan környezetet, ill. emberek társaságát, akik a művészetben mozognak. Vakok között a félszemű a király, de a valódi értéket akkor éred el, ha más tehetséges emberek között is kiérdemled a méltatást.

Remélem, ennyi idő elteltével még követed a kérdést és elolvasod mindezt, talán még reagálsz is rá!

2021. jún. 10. 23:56
 29/30 anonim ***** válasza:
Kérdező, nem tudom megnyitni a rajzokat elküldenéd újra? (ha nem akarod ide nyugottan priviben is kuldheted)
2021. jún. 11. 07:39
 30/30 anonim ***** válasza:
Szerintem felesleges a "speckós" szó használatával determinálni magadat. Útkereső, a kreativitás iránt fogékony fiatal vagy. Ezzel semmi baj sincs. Salvador Dalí, vagy Picasso sem egyből lettek híresek. Semmi ne tartson vissza, járd az utadat, fejlődj, fejleszd magad,próbálj ki sokmindent és megtalálod az utadat.
2021. jún. 11. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!