Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha nem tudok annyi pénzt...

Ha nem tudok annyi pénzt összeszedni, hogy elköltözzek, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Most lesz vége a fősulinak, rossz szakott választottam, nincs nagyon álláslehetőség, ami van, az pedig rettenetesen fizet. (egészségügy, ráadásul nem egy túlkeresett ága)

Volt, hogy már elköltöztem otthonról, a lehető legkevésbé próbálok tamaszkodni a szüleimre, de tavaly beteg lettem és minden pénzem, megtakarításom felemésztette.

A szüleim éreztetik, hogy nem kellene otthon laknom, útban vagyok (mivel becsúszott gyerek vagyok, sokszor éreztem ezt, de most már érzem, hogy el kellene mennem).

Egyelőre a párommal sem szeretnénk összeköktözni...

Viszont a 150-res fizetésből (amire van lehetőségem) nem tudom kifizetni az albit, rezsit, közölköltséget és a gyógyszereim (havi 25k). És akkor nem beszéltünk arról, hogy eszek, tömegközlekedem stb.. szórakozni se nagyon járok el, mert amit suli mellett összegyűjtök pénzt, azt gyógyszerekre, szükséges ruhákra, vizsgálatokra, bérletre ban, hogy kajára költöm.

Egyszerűen nem látom, hogy hogyan tudnék előrébb lépni.. elköltözni, hogy ne zavarjam a családom...

2020. aug. 21. 19:26
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
71%
Plusz nem tudom az EÜn belül mit dolgoznál, de nekem egy EÜ-s ismerősöm sem keres nettó 180 alatt...
2020. aug. 21. 21:24
 22/36 anonim ***** válasza:
70%

Tanulj meg németül és menj ki időseket ápolni.

Lesz szállás, pénz.

2020. aug. 21. 21:25
 23/36 anonim ***** válasza:
18%

[link]

Ittvan BP 39.000 egy szoba

2020. aug. 21. 21:27
 24/36 anonim ***** válasza:
27%
Irány levelező, találsz valakit akivel együtt kivesztek egy lakást, ha ilyen nincs, akkor szobát bérelsz, és dolgozol. Meg van oldva.
2020. aug. 21. 21:33
 25/36 anonim ***** válasza:
21%

Őszintén, nekem az segített, annó, mikor csoró voltam, hopeless és az utolsó forintjaimból éltem, hogy leave-eltem Bp-t (Pesti vagy, amúgy?) és teljesen új életet kezdtem egy másik városban, nulla ismerettséggel (azóta megismertem a vőlegényemet is). Lassan végzek itt az egyetemmel és nem tartom kizártnak, hogy visszatérek Bp-re vagy a környékére. Mert el diákmunkazok ugyan a képzés mellett, de az igazság az, hogy kevés a lehetőség itt a megyében.

Neked van ilyen gondolatod? Át/tovább képeztetni magadat más területen? Tanfolyamot végezni? Én barista tanfolyamot végeztem, így volt tavaly munkám, amit nagyon szerettem.

Alapjáraton, a legtöbb embernek nincs egyedül annyi pénze, hogy komplett lakásokat béreljen egymaga. Ezt ne várd el magadtól. Mi lenne, ha szobát bérelnél inkább? Vannak ám jó ajánlatok, csak kutattni kell.

2020. aug. 21. 22:18
 26/36 Carragher_x ***** válasza:
93%

"nekem az segített, annó, mikor csoró voltam, hopeless és az utolsó forintjaimból éltem, hogy leave-eltem Bp-t"

Pedig valójában az segíthetett volna rajtad, ha megtanulsz magyarul. Bocs, megpróbálom a te nyelveden. Az helpelt volna rajtad, ha lörnölsz magyart.

2020. aug. 22. 01:47
 27/36 anonim ***** válasza:
56%
De
2020. aug. 22. 07:03
 28/36 anonim ***** válasza:
40%
Itt miért van mindenki lepontozva? A hiszti megy, hogy nem tud megélni, bezzeg ha szobát kéne bérelni vagy mással lakni... :D
2020. aug. 22. 07:57
 29/36 A kérdező kommentje:

Nem én pontoztam le.

Egyedül a szamolóssal nem teljesen értek egyet:

45 szoba

30 rezsi és közösköltség

10 bérlet és telefon

25 gyógyszerek

Az összesen 110, a maradék 40-ből kellene enni, tisztálkodni, takarítani, öltözködni, "szórakozni", fejlődni (sulik, képzések), sportolni és félretenni.. nekem nem jön ki a matek.

2020. aug. 22. 12:45
 30/36 anonim ***** válasza:
61%

Milyen szoba az, ahol 30 ezer forint rezsit kell fizetni? :D

Én egy 2 szobás lakásban élek, 30 ezer forint a rezsim összesen :D

Ebből 15 ezer jut egy szobára.

A rezsi ára is annyi felé oszlik, ahányan bételtek.

2020. aug. 22. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!