Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kivételezésnek számít ez,...

Kivételezésnek számít ez, vagy tényleg korrekt anyám viselkedése? Csattanóval!

Figyelt kérdés

Ketten vagyunk testvérek (féltestvérek), a csattanó az az, hogy 15 év van közöttünk. Én anyám előző kapcsolatából vagyok, amikor én voltam gyerek, nem sok mindenre telt és minden munkára befogtak otthon. Most már jobb anyámék anyagi helyzete, de a nevelésben is sokkal törődőbb lett, így alakult ki az alábbi helyzet:

- én buszoztam mindenhova vagy bicikliztem, húgomat autóval viszik a gyalog 5 percre lévő iskolába is

- nekem takarítanom kellett mindennap, az egész lakást, vagy az udvart rendeztem, kapáltam, húgomnak a saját szobája az egyetlen feladata

- névnapomra kaptam egy csomag bugyit anno, ő tortát kap, meg ajándékokat, mint mások a szülinapjukon

- engem anyagilag semmivel nem támogattak, sem a továbbtanulás alatt, sem utána. Magamnak fizettem a jogsit, nyelvvizsgát, albérletezem, húgom különtanárokhoz jár, gyűjtőszámlát nyitottak neki, azt beszélik, ha majd továbbtanul, hol vegyenek neki lakást

Amikor megemlítettem ezt a szüleimnek, anyám betámadott, hogy gonosz és irigy vagyok, és mit akarok, én már felnőtt vagyok (29 éves) és van saját keresetem, hagyjam őket békén ezzel, én is mindent megkaptam stb.

Tudom, hogy már felnőtt vagyok, de egyszerűen rosszul esik, hogy látom, hogy ott a húgom, anyámék szeme fénye, én ridegtartásban nőttem fel, folyton házimunkáztam, semmivel nem támogattak anyagilag. Próbálom összerakni a kezdőrészletet, hogy ne kelljen más zsebét tömnöm és akkor azt hallom, hogy a 14 éves húgom majd lakást kap... Anyám azt mondta, most más szelek fújnak, én is kaptam volna, ha akkoriban lett volna pénzük. Jogosan esik rosszul ez az egész, vagy tényleg csak irigy vagyok? Szeretem a húgomat, mert egy kedves, aranyos gyerek, de rosszul esik látni, hogy anyám ilyen "normális" is tud lenni, csak persze nem velem.

Mit gondoltok erről, ti hogy kezelnétek ezt?

2020. aug. 18. 18:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
31%

"Szemetek veled a szüleid, én egy szalmaszálat nem tennék értük keresztbe."

NEM a szülei. A pasi a húg apja.

2020. aug. 18. 18:26
 12/76 anonim ***** válasza:
80%

2-es, az rendben van, hogy mások a körülmények, de attól még most lehetne kompenzálni azt, hogy anno az első gyerek kevesebbet kapott.

Mert az egyiknek lakást venni, a másiknak nem, az olyan durva kivételezés, hogy egy ilyen után én szóba sem állnék a szüleimmel.

2020. aug. 18. 18:27
 13/76 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, de saját tapasztalatom szerint az ilyet el kell engedni, mert nem lesz igazság. Ők is majd hasonlóképp számítsanak rád.
2020. aug. 18. 18:27
 14/76 anonim ***** válasza:
13%

*másik férfi =idegen férfi(nem a gyerekek apja)

Ismered a mondást kérdező: ha már lúd, akkor legyen kövér.

Ha már leírsz valamit, akkor az igazságot ne felejtsd a történet végéről le. Úgy dukál.

2020. aug. 18. 18:28
 15/76 anonim ***** válasza:
26%

"én buszoztam mindenhova vagy bicikliztem, húgomat autóval viszik a gyalog 5 percre lévő iskolába is

- nekem takarítanom kellett mindennap, az egész lakást, vagy az udvart rendeztem, kapáltam, húgomnak a saját szobája az egyetlen feladata

- névnapomra kaptam egy csomag bugyit anno, ő tortát kap, meg ajándékokat, mint mások a szülinapjukon

- engem anyagilag semmivel nem támogattak, sem a továbbtanulás alatt, sem utána. Magamnak fizettem a jogsit, nyelvvizsgát, albérletezem, húgom különtanárokhoz jár, gyűjtőszámlát nyitottak neki,"

Ez eddig netto nyavalygas.

A lakás már más kérdés, de miután azt írod, feltestverek vagytok, ez is érthető, hiszen igencsak mókás lenne, ha anyád új partnere téged akarna támogatni. A lakás kérdést apáddal és anyáddal kellene megbeszélni

2020. aug. 18. 18:30
 16/76 anonim ***** válasza:
25%

12!

Más a két gyerek apja. A kerdezo apjának köze nincs a húgihoz, a húgi apjának meg a kérdezőhöz. Lakást itt anyu és a húgi apja vesz, nem anyu és apu. A kerdezo max az apján meg az anyján kérhet bármit is számon. De mondjuk felnőttként a felsoroltakon rugózni igencsak hm butuska dolog

2020. aug. 18. 18:32
 17/76 anonim ***** válasza:
36%

"Mert az egyiknek lakást venni, a másiknak nem, az olyan durva kivételezés, hogy egy ilyen után én szóba sem állnék a szüleimmel."

De még mindig nem érted? A kérdező az anyjának egy előző kapcsolatából/házasságából született. A "kisetesó" pedig a mostani férj gyereke. Tehát most azért nehogy már az új pasi kontójára ajándékozzon lakást a kérdezőnek az anyja. Az anyuka nyilván emellett a férfi mellett tudott ilyen helyzetbe kerülni, amiben van, a kérdezőnek van apja is, ő hol van a sztoriban?

(Ilyenkor pont a gyk-sok szokták habzó szájjal ordítani, hogy "a senkije" az anyuka második férje).

2020. aug. 18. 18:32
 18/76 anonim ***** válasza:
29%

A mostohaapád valószinűleg a saját vérét akarja támogatni.

Én sem támogatnék egy olyan gyereket amiben nem az én vérem folyik. Nekem más gyereke egy idegen.

2020. aug. 18. 18:33
 19/76 anonim ***** válasza:
98%

"Ha már leírsz valamit, akkor az igazságot ne felejtsd a történet végéről le. Úgy dukál."

De hát írta, hogy ő az anyjának egy előző kapcsolatából lett. Komolyan, itt mindenki analfabéta??

2020. aug. 18. 18:34
 20/76 A kérdező kommentje:
Anyám partnere a férje, közös kasszán vannak. A férfi úgy vette el anyámat, hogy tudta, hogy van egy gyereke, 10 éves voltam, mikor anyukám bemutatta, nekem ő olyasmi volt, mint az apám. Értem, hogy nem vagyok a vérszerinti gyereke, de a pénz, amiből lakást vesznek majd sem csak az övé. Mint írtam, közös kassza van. Nem hiszem, hogy ez a probléma. Egyszerűen csak anyám úgy gondolja, hogy rólam már le van a gond, hisz felnőttem, van munkám, majd megoldom. Közben minden napom egy küzdelem, hogy saját ingatlan a kanyarban sincs, családot hova alapíthatnék, pedig a korban benn vagyok, csak éppen nincs hova. Mikor adják el a fejem felől a lakást (ismét) vagy mikor jelentik be, hogy megint emelnek a lakbéren. Eközben a 14 éves húgom gyűjtőszámlája csak dagad, neki lesz lakás, jogsi, van különtanár, és még le van adva a rendelés, hogy én mit vigyek neki ünnepekre, meg hogy ha majd meguntam az x ruhámat, ne adjam el, mert majd jó lesz neki. Igenis rosszul esik.
2020. aug. 18. 18:36
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!