Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám egy igazi mérgező...

Édesanyám egy igazi mérgező szülő. Fiatalkoromban kritizálta a kulsomet pl. Csúnya vagyok , vagy hogy esetleg kövér. Azt mondta sosem lesz pasim már. Továbbá mindig azt mondta, hogy egy milyen rossz ember is vagyok én. Miért mond iylet valaki?

Figyelt kérdés
Régóta kizartam ot az életemből. Most már elkezdtünk megint beszélgetni. De szerinte hülyeség az onbizalmat építeni. Hogyan lehet azt elfogadni, hogy próbálsz neki segíteni, de egyszerűen nem akarja?
ma 11:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne akarj te segíteni annak, aki ezt nem kéri! Ez rólad szól, nem róla. Neked van igényed rá, hogy segíts, neki nincs. Számodra pozitív kapcsolatokat építs, ne kártékonyokat.
ma 11:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Nővérem már egy ideje fel se veszi neki a telefont vagy nem kommunikál vele egyáltalán. O nem érti, hogy vajon miért van ez.
ma 11:48
 3/5 anonim ***** válasza:
87%

Nővéred teszi jól, ő rájött arra amire még te nem, hogy anyukátok sose fog változni. Követnek kéne a tesód példáját.

Jelenleg, még mindig van benned egy vágy egy jó any-lánya kapcsolatra, annak ellenére hogy a valóságban az eddigi tapasztalataid anyukáddal nem adnak erre alapot, és nem tudod elemgedni az idealizált anya képét. A baj ezzel az hogy e miatt csak te sérülsz. Olyan helyzetbe kevered magad a saját vágyaid miatt a toxikus anyád miatt amivel csak magadnak ártasz.

Nem kellett volna vele felvenni a kapcsolatot

Az meg nem meglepő hogy anyukád nem támogatja az önbizalom építést, egész életében azon dolgozott hogy a te önbizalmad, önbecsülésed, önértékelésed leépítse. Egy olyan embert aki a padlón van, és még magáért sem áll ki sokkal könnyebb irányítani, elnyomni mint egy olyat akinek egészséges önbizalma van.

Ne foglalkozz anyukáddal,muszáj reálisan látni a dolgokat vele szemben. Sose fog változni, sose lesz olyan mint te azt szeretnéd, és amíg engeded addig mindig jobban és jobban leépít.

Ne légy a saját magad ellensége, arra ott van anyukád.

ma 12:01
 4/5 anonim ***** válasza:
14%
Ha azt mondta volna, milyen szép vagy, most azért hőbörögnél, hogy hazudott.
ma 12:08
 5/5 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon igaz a 3-as! Akkor is, ha valakinek nem tetszik.
ma 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!