Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket is megriaszt,hogy...

Titeket is megriaszt,hogy mennyi mérgező szülő van?

Figyelt kérdés

Naponta olvasom itt a kérdéseket és teljesen elképeszt az,hogy mennyi családon belüli probléma adódik abból hogy a szülő egy lelki nyomorék,bántalmazó akár tettekkel akár szavakkal,és sajnos a gyerek issza mindennek a levét.

Miért van ennyi mérgező szülő?

Én is ilyen családba nőttem fel és nagyon szenvedtem mert mindenért szégyenkeznem kellett miattuk,a viselkedésük nagyon lélekromboló volt, és félek hogy ha lesz saját gyermekem, akkor én is ilyen leszek.

2020. aug. 18. 12:19
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
36%

Akárcsak az, hogy mennyi "mérgező gyerek" van.

Itt a gyakorin bárki panaszkodik bárkire, mindig meg kell hallgatni a másik felet is.

2020. aug. 18. 14:09
 22/35 anonim ***** válasza:
67%

Sokszor csak az egyik fél benyomásán keresztül kaphatjuk meg az információkat.

Egy átlag ember egy ilyenből nem tud reális információt kapni arról, hogy tényleg szemét e a szülő, vagy csak a gyerek önigazolásként akarja szemétnek feltűntetni.

Példa ha csak anyámon keresztül látnám az apámat egy rohadt segfejnek tartanám. Az igazság az viszont, hogy anyám nem szereti az apámat, és ezért mindig a legrosszabbat feltételezi róla, hogy igazolja a saját ellenszenvét, így egyre egyre jobban gyűlöli apámat és gerjeszti magában a gyűlöletet.

Sajnos a példa rokoni körben is jelentkezett csak fordítva.

Szóval csak azt akarom mondani, hogy nem mások vádló önigazolásán keresztül próbáld megítélni a szülőket, mert vagy igaz vagy nem, pont mint egy érme feldobásánál.

2020. aug. 18. 14:11
 23/35 anonim ***** válasza:
31%

19 és 20: ebben maximálisan egyetértek veletek, és ezek tényleg szomorú esetek.

Viszont nem csak ilyen típusúak vannak, hanem vannak olyan sztorik, ahol csak lassan bontakozik ki a teljes kép, és sok esetben derül ki a kérdező további válaszaiban, hogy a szülők valójában a maguk módján mindent megtettek, csak éppen ő nem tudja elengedni a felnőtt életében a gyerekkori sérelmeit és a jelen kudarcaiért is a szüleit hibáztatja. Számomra ez elfogadhatatlan, egy felnőtt ember vállaljon felelősséget magáért, ha pedig segítségre van szüksége a múltja lezárásához, akkor kérjen. De sokan beleforgatják magukat abba, hogy a szülei tehetnek mindenről, és ezért nem hajlandóak kimászni a valójában saját maguk ásta gödörből, mert egy pont után egyszerűen a szülőnek csak hatása lehet, de felelőssége nem a gyereke további életét tekintve.

Pont ezek az emberek válnak utána ugyancsak mérgező szülővé (tisztelet a kivételnek, de kevesen ennyire tudatosak a fent részletezett okok miatt), pedig ugye áldozatként indultak. Nem akarom az ilyen szülőket védeni, mert arra nincs bocsánat, aki megnyomorítja a gyerekét, de aki érintett, annak ki kell szállnia belőle és tudatosan tenni magáért.

És még mielőtt megkapnám, hogy nekem totál harmonikus hátterem van, nem, nagyon nem, volt haláltól elkezdve, betegségen át minden, főleg édesanyámmal nehéz a kapcsolatom. De nem anyámat hibáztatom, tudom, hogy ő is áldozata sok mindennek. A saját életemet én irányítom, és nem engedem meg magamnak, hogy azzal takarózzak bármivel kapcsolatban is, hogy nekem mérgező szülőm van.

2020. aug. 18. 14:16
 24/35 anonim ***** válasza:
83%
Az én anyam ilyen lekileg megnyomorított és ezért nem vagyok képes szeretni. Nagyon nehezen ismerkedem és sok idő kell míg egy párkapcsolatba őszinten ki tudjam mondani hogy: szeretlek. Meg úgy a bánaton és fájdalmon kívül minden érzést eltörölt bennem
2020. aug. 18. 14:36
 25/35 anonim ***** válasza:
68%
11: Mekkora duma! Ha kicsit jobban beleolvasnál,rájönnél, hogy rengeteg nem 13 éves "kis picsa" ír ide mérgező szülőkről. Hanem negyven-ötvenééves felnőtt, családos emberek, akiket akiknél betelik a pohár. Képzed, ezek az emberek nem úgy szocializálódtak, mint a mostaniak. Olyan világ volt, olyan dolgokat tettek velünk a szüleink, aminek a töredékéért manapság már Brüsszelig szaladnának.Úgyhogy óvatosan az ítélkezéssel.Egy mérgező anya megnyomoríthat lelkileg egy embert. Aki mindenét odaadná csak azért, hogy az anyja egyszer szívből szeresse...
2020. aug. 18. 15:03
 26/35 anonim ***** válasza:
81%
Lehetsz más ha erős vagy hozzá,és hiszel magadban!Én is veszekedős,ittas családban nőttem fel.Hármasikreim vannak és igyekeztem mindig is a normál életvitelt megteremteni nekik!Nem szekáltam,nem baszogattam őket soha semmivel.Mindig meg tudtunk beszélni mindent!Egyedül neveltem őket,mert exem lelépett mikor picik voltak a gyerekek.Most már 19 évesek,és nagyon jó a kapcsolatunk!
2020. aug. 18. 15:57
 27/35 anonim ***** válasza:
18%
Nincs ennyi mérgező szülő. Ez egy névtelen oldal, ahol bárki ki írhat kérdést. Megnéznek egy családi titkokat a tv2-n és kiírnak róla egy kamu kérdést és sok ember meg elcsámcsog rajta, mert az emberek ez kell itt, tudjanak több oldalas válaszokban veszekedni egymással.
2020. aug. 18. 16:04
 28/35 anonim ***** válasza:
14%
Kábé minden zord fejű agyatlan az lehet, és eléggé dugig van velük minden.
2020. aug. 18. 17:06
 29/35 anonim ***** válasza:
18%
Nem kell mindent elhinni, amit a neten írnak
2020. aug. 18. 17:40
 30/35 anonim ***** válasza:
0%

#30 szerintem csak a tahó megfogalmazás miatt pontoztak le, de ezt te is tudod.

Szándékosan ebben a stílusban akartál írni, gondolom, hogy igazold majd a lepontozással az előfeltevésed. XD

2020. aug. 18. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!