Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Titeket is megriaszt,hogy...

Titeket is megriaszt,hogy mennyi mérgező szülő van?

Figyelt kérdés

Naponta olvasom itt a kérdéseket és teljesen elképeszt az,hogy mennyi családon belüli probléma adódik abból hogy a szülő egy lelki nyomorék,bántalmazó akár tettekkel akár szavakkal,és sajnos a gyerek issza mindennek a levét.

Miért van ennyi mérgező szülő?

Én is ilyen családba nőttem fel és nagyon szenvedtem mert mindenért szégyenkeznem kellett miattuk,a viselkedésük nagyon lélekromboló volt, és félek hogy ha lesz saját gyermekem, akkor én is ilyen leszek.

2020. aug. 18. 12:19
1 2 3 4
 11/35 anonim válasza:
31%
Dehogy vannak ilyen sokan. Csak manapság mindenki "mérgező szülő" (Ezt a dumát melyik büfészakon nyomják?), aki nem engedi, hogy a 13 éves lánya palija náluk basz..."aludjon", vagy aki bele mer szólni abba, hogy mit tanuljon a gyerek, vagy tiltja, hogy prostinak öltözve bulizzon a tinilánya.
2020. aug. 18. 13:08
 12/35 anonim ***** válasza:
89%

Akinek nincs baja, az nem ír ide, mert mit írna? Minden oké, mit tegyek? Ezért úgy tűnik gázos helyzetek vannak.

Szerintem az a jó, ha valaki olyan tudatos, hogy felismeri ezeket a gondokat aztán eljut arra a szintre, hogy ő tudatosan másként akarja csinálni és dolgozik is rajta. Meg mikor emlékszik, hogy valami neki miért volt nagyon rossz és miért nem működött, ezért kerüli. Én csak azt nem értem, mikor valaki olyan gáz szülő az erre miért nem képes? Pl. nekem anyám sokat panaszkodott már felnőttként, hogy milyen volt nagyanyám vele. Hát ő ugyanazt csinálta velem, nem igazán értem, ha ennyire élénken él benne, hogy milyen szar volt, akkor hogy nem volt annyi esze, hogy ő változtasson?

2020. aug. 18. 13:13
 13/35 anonim ***** válasza:
69%
Elég durva , de remenykedem benne hogy az ilyen szülők gyerekei mintat vesznek roluk, hogy hogyan NEM szabad gyereket nevelni. Legalabbis en a sajat mergezo szuleimhez igy allok hozza.
2020. aug. 18. 13:22
 14/35 anonim ***** válasza:
74%
Régen is ennyi volt, csak most hogy van neve, be tudjuk azonosítani. Én is ebbe nőttem fel, de ha 21 évesen nem jön velem szembe a kifejezés, mai napig nem tudnám, mi volt anyámban ennyire furcsa. Nárcisztikus. Legalább így nem kell keresgélnem a miérteket.
2020. aug. 18. 13:30
 15/35 anonim ***** válasza:
15%
Mindez a pénztelenség,kilátástalanság miatt van.
2020. aug. 18. 13:40
 16/35 anonim ***** válasza:
41%
Azért itt a gyakorin mindig a kérdező oldalát ismerjük, ezt sose felejtsük. Vannak tök egyértelmű szituációk (bántalmazás, válás, halál, mostohaszülő stb.), ahol jogos a gyerek sérelme, de azért sokszor van az, hogy már attól is mérgezővé válik egy szülő, ha nem a gyerek akarata érvényesül, vagy nincs kinyalva őfensége feneke (pl az örök klasszikus miért nem kap lakást, meg pénzt, paripát fegyvert típusú kérdések). Persze, akik az ilyen kérdések alatt próbálják árnyalni a képet, szükségszerűen lepontozás a sorsuk, mint ahogy ez a komment is hasonló sorsa fog jutni :)
2020. aug. 18. 13:52
 17/35 anonim válasza:
1%

15.-nek.

Bizony!!!

A szülők csórósága sokat nyom a latban. Sajnos sokan nem fogják fel a nők közül, hogy csak gazdag pasinak szabadna szülniük.

2020. aug. 18. 13:55
 18/35 anonim ***** válasza:
33%
Vagy éppen a nő megteremtheti magának az egzisztenciát és akkor máris nem kell kiszolgáltatnia magát egy férfinak... én nem a mérgező szülőkön bukok ki, hanem az ilyen középkori gondolkodáson, ami ennyi helyen uralkodik....
2020. aug. 18. 13:58
 19/35 anonim ***** válasza:
88%

16-os, én ezeket nem is sorolom ebbe a kategóriába. Viszont sok olyan történet van, ahol a szülő pl. gúnyolta a gyerekét kinézete miatt. Vagy amit alkotott (rajzolt, írt) azon gúnyolódott a szülője. Döbbenetes, milyen sok, már felnőtt ember írta, hogy őt soha semmiért nem dicsérték meg a szülei. Ha mindent jól megcsinált, az volt a természetes. De engem az is elszomorított, amikor a szülők az egyesületben focizó gyereküknek soha egyetlen meccsére sem mentek el (különösen, hogy a másik gyerekükkel normálisan foglalkoztak).

Volt olyan történet, aminek kapcsán leírtam, hogy kisgyerekeim kis alkotásait milyen becsben tartjuk, mennyire értékeljük azokat. És utána jött egy reagálás egy 35 éves nőtől, hogy amikor olvasta ezt a választ, elsírta magát, hogy mennyire jólesett volna neki ez gyerekkorában, és mennyire nem kapta meg.

Ezek a tipikus mérgező szülős történetek, és ezeket jól el lehet különíteni a normál kamasz-szülő konfliktusoktól vagy pláne a tinihisztiktől.

2020. aug. 18. 14:05
 20/35 anonim ***** válasza:
72%

16: Ha nem ilyen szülők mellett nőttél fel, mire fel ez az általánosítás? Válásnak, halálnak, mostoháknak nincs köze ehhez, kevered. Ezek olyan szituációk, amiktől egy gyerek sérülhet. Ezeket az élet hozhatja magával.

Mérgező szülők viszont nem szituációkban születnek, hanem már egészen fiatalon azok. Ők sérülhettek érzelmileg, rossz nevelés, trauma stb. Ezt a viselkedést vezeti le a gyermekén, aki semmiről sem tehet. Ha tűröd, pokollá teszi az életed. Ha van eszed, lelépsz.

Persze van a macska-egér játék, amikor előadja, hogy szereti a gyerekét, és bizony anyagilag mindent megkapott. És ő ezzel visszaél. Erre hiheted azt, hogy ki van nyalva a feneke.

2020. aug. 18. 14:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!