Van esély hogy visszakapjam azt a pénzt, vagy engedjem el?
Igen, a 220-as pulzus tényleg elég jó kifogás, lustaság! :D
Vagy nem azért, mindenki jobban tudja a családnál és az orvosoknál?
Miért nem keres olyan munkát ami nem stresszes és vagy szeretné csinálni ?
Lényegében mindenre van megoldás / opció csak akarni kell és menni kell utánna . Nem akarásnak nyögés a vége ahogy szokták volt mondani
55: mostanában ő is fut. amikor az egekben volt a vérnyomása nyilván nem. de ki mondta hogy rokkantnyugdíjas? 40 éves. jelenleg nincs jövedelme de most elkezd fotózni és lesz.
56: kicsivel fentebb írtam hogy tanult fotózni csak a korona betett neki, rengeteg fotózást le kellett mondania. nem mondta senki hogy nem is akar dolgozni, nem tudom honnan szedted. lehet úgy írtam, siettem.
Én átérzem. Soha egyetlen fillért sem kaptam a nagyapámtól, de egyszer küldött egy nagyobb összeget, direkt nekem. De mivel még kiskorú voltam, anyám jól eltapsolta a harmadát, apám meg szép lassan elitta a kétharmadát. Azóta volt még egy nagyszülői örökség, ugyanez lett a sorsa. Abból kaptam százezret nászajándékba, de még azt is visszakérték.
Szerintem ez a szülők részéről önzőség. A gyerekeimnek van egy-egy számlájuk, amihez senki nem nyúlhat, amíg 18 évesek nem lesznek. Én minden ilyen pénzt odateszek, és így még kísértés sincs, keresünk más megoldást.
Szerintem nem fogod visszakapni. Sajnálom.
Velem is hasonló történt. Mi öten vagyunk testvérek, de hárman jóval idősebbek (10+ év), ők már elköltöztek. Az öcsémmel és a szüleimmel laktunk itthon. Zsebpénzt ők nem tudtak adni, de a nagyszüleinktől kaptunk valamennyit, amit én mindig félretettem. Egész sok összegyűlt, 200.000 Ft körül (évek alatt a zsebpénzből plusz amit szülinapra, karácsonyra kaptam), amikor megtudtam, hogy milyen rosszul is állunk anyagilag. Majdnem elvitték az autónkat, ami apukám munkaeszköze. Össze kellett dobni a pénzt, én is kölcsönadtam a 200.000 Ft-ot. Kb. 13-14 éves lehettem.
Én végül visszakaptam, de évek múlva, amikor jobb lett az anyagi helyzetünk. Közben én elballagtam középiskolából, és pont akkor lettem 18 éves. Megígérték, hogy kapok 200.000 Ft-ot, mert az összes idősebb testvérm ekkora értékben kapott ajándékot anno. Ez öt éve volt, de nem tudtak félretenni, azóta nem is hoztam szóba, mert már dolgozok, nincs rá szükségem. Idén találta ki anyukám, hogy levásárolhatom. Egy csoki itt, egy tusfürdő ott, egyszerre nem nagy összeg, de előbb-utóbb összejön belőle a 200.000 Ft.
Nem ismerem a szüleidet, nem tudom, hogy visszaadják-e a pénzedet a jövőben. Én a helyedben megvárnám, amíg anyukád talál munkát és egy kicsit helyrejöttök anyagilag, addig nem hoznám szóba a dolgot. Tudom, hogy most jobban jönne a pénz, mint amikor már úgyis dolgozol, de sajnos ez egy nehéz helyzet, amire rátesz egy lapáttal a vírus is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!