Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van esély hogy visszakapjam...

Van esély hogy visszakapjam azt a pénzt, vagy engedjem el?

Figyelt kérdés
Még pár éve amikor ballagtam 8.-ból kaptam szüleimtől, nagyszüleimtől pénzt. Elég nagy összeget, 150-200 ezer FT körül. Nagyon boldog voltam vele mert soha előtte nem kaptam zsebpénzt meg ilyeneket, de nem is ez a lényeg. Abban az évben nyár végén tönkrement a mosógép, nincs mese venni kell egy újat. Már előtte is ha hónap végén minuszba jutottunk abból a pénzből vettek el, majd következő hónapban visszarakták (egy keresetből élünk 5-en, szóval érthető hogy nem könnyű). Mondták szüleim miújság, mondtam hogy oké, vegyenek de majd szeretném visszakapni. Mondták hogy persze persze, természetes. Ez volt két éve, azóta is várom. Abból a pénzből már vehettem volna gépet, perifériákat, vagy tippmixen kis tétekkel okosan játszva még több pénzem lehetne, de sajnos nem így történt. Azóta se kaptam vissza, és szerintem nem is fogom. Teljesen tanácstalan vagyok, mi lenne a legjobb? Azt mondani hogy hagyják és nem kell, majd megkeresem magamnak ha dolgozok, vagy tartsak ki? Ti mit csinálnátok? Tudni kell hogy nagyszüleimmet akkor már 4-5 éve nem láttam, egy félreértés miatt szüleim nem beszéltek velük ezért én és tesóim se, majd a ballagásomra eljöttek és azóta beszélnek velük egyáltalán szüleim, illetve előtte nem kaptam semmi zsebpénzt amit gyűjtöttem volna, akkor először kaptam nagyobb összeget. Mit csináljak?

#szülő #elvett pénz
2020. aug. 10. 10:54
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
81%
Már megbocsáss, de százezrek szednek vérnyomáscsökkentőt magyarországon, és dolgoznak. Lehet, hogy csak kifogás, lustaság...?
2020. aug. 10. 15:09
 52/60 A kérdező kommentje:

Igen, a 220-as pulzus tényleg elég jó kifogás, lustaság! :D

Vagy nem azért, mindenki jobban tudja a családnál és az orvosoknál?

2020. aug. 10. 15:32
 53/60 anonim ***** válasza:
91%
220 pulzus? Ne haragudj kerdezo, de ha annyi lenne, már nem is élne.
2020. aug. 10. 15:56
 54/60 A kérdező kommentje:
Futás után nekem is volt annyi. Akkor én se élek? De ne ezen vesszünk össze akkor, igazad van, anyám egy lusta ember aki DIREKT keresztbe tesz az egész családjának hogy ne legyen pénze senkinek! igen!
2020. aug. 10. 15:59
 55/60 anonim ***** válasza:
89%
Futás után. O is fut? De oke, elhiszem. Ezek szerint rokkantnyugdíjas, ergo van neki is jövedelme.
2020. aug. 10. 16:12
 56/60 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem keres olyan munkát ami nem stresszes és vagy szeretné csinálni ?

Lényegében mindenre van megoldás / opció csak akarni kell és menni kell utánna . Nem akarásnak nyögés a vége ahogy szokták volt mondani

2020. aug. 10. 16:52
 57/60 A kérdező kommentje:

55: mostanában ő is fut. amikor az egekben volt a vérnyomása nyilván nem. de ki mondta hogy rokkantnyugdíjas? 40 éves. jelenleg nincs jövedelme de most elkezd fotózni és lesz.

56: kicsivel fentebb írtam hogy tanult fotózni csak a korona betett neki, rengeteg fotózást le kellett mondania. nem mondta senki hogy nem is akar dolgozni, nem tudom honnan szedted. lehet úgy írtam, siettem.

2020. aug. 10. 19:18
 58/60 anonim ***** válasza:
100%

Én átérzem. Soha egyetlen fillért sem kaptam a nagyapámtól, de egyszer küldött egy nagyobb összeget, direkt nekem. De mivel még kiskorú voltam, anyám jól eltapsolta a harmadát, apám meg szép lassan elitta a kétharmadát. Azóta volt még egy nagyszülői örökség, ugyanez lett a sorsa. Abból kaptam százezret nászajándékba, de még azt is visszakérték.

Szerintem ez a szülők részéről önzőség. A gyerekeimnek van egy-egy számlájuk, amihez senki nem nyúlhat, amíg 18 évesek nem lesznek. Én minden ilyen pénzt odateszek, és így még kísértés sincs, keresünk más megoldást.

Szerintem nem fogod visszakapni. Sajnálom.

2020. aug. 10. 20:07
 59/60 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ebben az a legfájóbb, hogy ezt ők teljesen elfelejtették. Nem említik neked, hogy valahogy szeretnének téged kárpótolni, legalább a jövőben, mégha azt a pénzt most vissza nem tudják adni. Megértem, hogy rossz helyzetben vannak/voltak, én is odaadtam volna, de én ezt a dolgot ahogy elfelejtkeztek rólad, azért megjegyezném magamnak a jövőre nézve.
2020. aug. 10. 21:12
 60/60 anonim ***** válasza:
30%

Velem is hasonló történt. Mi öten vagyunk testvérek, de hárman jóval idősebbek (10+ év), ők már elköltöztek. Az öcsémmel és a szüleimmel laktunk itthon. Zsebpénzt ők nem tudtak adni, de a nagyszüleinktől kaptunk valamennyit, amit én mindig félretettem. Egész sok összegyűlt, 200.000 Ft körül (évek alatt a zsebpénzből plusz amit szülinapra, karácsonyra kaptam), amikor megtudtam, hogy milyen rosszul is állunk anyagilag. Majdnem elvitték az autónkat, ami apukám munkaeszköze. Össze kellett dobni a pénzt, én is kölcsönadtam a 200.000 Ft-ot. Kb. 13-14 éves lehettem.

Én végül visszakaptam, de évek múlva, amikor jobb lett az anyagi helyzetünk. Közben én elballagtam középiskolából, és pont akkor lettem 18 éves. Megígérték, hogy kapok 200.000 Ft-ot, mert az összes idősebb testvérm ekkora értékben kapott ajándékot anno. Ez öt éve volt, de nem tudtak félretenni, azóta nem is hoztam szóba, mert már dolgozok, nincs rá szükségem. Idén találta ki anyukám, hogy levásárolhatom. Egy csoki itt, egy tusfürdő ott, egyszerre nem nagy összeg, de előbb-utóbb összejön belőle a 200.000 Ft.

Nem ismerem a szüleidet, nem tudom, hogy visszaadják-e a pénzedet a jövőben. Én a helyedben megvárnám, amíg anyukád talál munkát és egy kicsit helyrejöttök anyagilag, addig nem hoznám szóba a dolgot. Tudom, hogy most jobban jönne a pénz, mint amikor már úgyis dolgozol, de sajnos ez egy nehéz helyzet, amire rátesz egy lapáttal a vírus is.

2020. aug. 11. 03:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!