Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van esély hogy visszakapjam...

Van esély hogy visszakapjam azt a pénzt, vagy engedjem el?

Figyelt kérdés
Még pár éve amikor ballagtam 8.-ból kaptam szüleimtől, nagyszüleimtől pénzt. Elég nagy összeget, 150-200 ezer FT körül. Nagyon boldog voltam vele mert soha előtte nem kaptam zsebpénzt meg ilyeneket, de nem is ez a lényeg. Abban az évben nyár végén tönkrement a mosógép, nincs mese venni kell egy újat. Már előtte is ha hónap végén minuszba jutottunk abból a pénzből vettek el, majd következő hónapban visszarakták (egy keresetből élünk 5-en, szóval érthető hogy nem könnyű). Mondták szüleim miújság, mondtam hogy oké, vegyenek de majd szeretném visszakapni. Mondták hogy persze persze, természetes. Ez volt két éve, azóta is várom. Abból a pénzből már vehettem volna gépet, perifériákat, vagy tippmixen kis tétekkel okosan játszva még több pénzem lehetne, de sajnos nem így történt. Azóta se kaptam vissza, és szerintem nem is fogom. Teljesen tanácstalan vagyok, mi lenne a legjobb? Azt mondani hogy hagyják és nem kell, majd megkeresem magamnak ha dolgozok, vagy tartsak ki? Ti mit csinálnátok? Tudni kell hogy nagyszüleimmet akkor már 4-5 éve nem láttam, egy félreértés miatt szüleim nem beszéltek velük ezért én és tesóim se, majd a ballagásomra eljöttek és azóta beszélnek velük egyáltalán szüleim, illetve előtte nem kaptam semmi zsebpénzt amit gyűjtöttem volna, akkor először kaptam nagyobb összeget. Mit csináljak?

#szülő #elvett pénz
2020. aug. 10. 10:54
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
15%
Az a mosógép a te rongyaidat is mossa!
2020. aug. 10. 11:15
 12/60 anonim ***** válasza:
74%
Anyu, apu, emlekeztek hohy a 8. osztályos ballagásomra kaptam pénzt? Mikor tudnátok visszaadni?
 13/60 anonim ***** válasza:
30%
Tippmix.... Ezek szerint már elmúltál 18?m
 14/60 anonim ***** válasza:
28%

"(egy keresetből élünk 5-en, szóval érthető hogy nem könnyű)."

Ez nyomor baz+. Ha vissza is kapod,gyakran lesztek extrém éhesek,de biztos megfoja érni,ugye?

2020. aug. 10. 11:19
 15/60 anonim ***** válasza:
22%

Nekem úgy tűnik, hogy a családotok alig jön ki a pénzből, szerintem ilyen helyzetben elvárni, hogy visszakapd azt a pénzt, amit biztos jóindulattal és gyűjtögetve adtak oda neked, nem túl szép dolog.

Valószínűleg anyukadek pontosan tudják, hogy el kellett venniük és szenvednek miatta eléggé, hogy nem tudják visszaadni, mert mosógépet kellett helyette venni. Ahol ilyen anyagi gondok vannak, ott inkább neked kellene besegíteni, és nem elvárni a pénzt.

2020. aug. 10. 11:49
 16/60 anonim ***** válasza:
90%

Azért nehogy már a kérdező érezze rosszul magát, hogy a szülei elveszik azt a kevéske pénzét is, miközben kamaszként még egy nyamvadt colát sem tudna meginni a barátaival, mert nem kap zsebpénzt...

Azért nem kell hálát adnia, mert a szülei kimossák a ruháját, ez a kötelességük.

2020. aug. 10. 11:53
 17/60 anonim ***** válasza:
88%
Nem értek itt pár embert. Nem a kérdező kérte, hogy a szülei három gyereket vállaljanak ilyen rossz anyagi körülmények közé. Nekik kell megoldaniuk a saját problémáikat, nem a nagyszülőktől kapott ajándék pénzre rájárni.
2020. aug. 10. 11:56
 18/60 anonim ***** válasza:
7%

17!

A kerdezo 18 éves. 18 évvel ezelőtt más lehetett az anyagi helyzetük. Egyik pillanatról a másikra is elvesztheti ám az ember a munkajat...

2020. aug. 10. 12:00
 19/60 anonim ***** válasza:
12%
Persze, mert egy családban se történhet baj, ami miatt rossz anyagi helyzetbe kerülnek... egy 17-18 éves gyerek azért már felfoghatná ésszel, hogyha nincs, az nem azért van, hogy őt szívassák. Más lenne a helyzet, ha a család nagylabon élne, de úgy tűnik nem így van, ráadásul a kérdező sem 10 éves...
2020. aug. 10. 12:04
 20/60 anonim ***** válasza:
81%

Ti komolyan a szülőket véditek????

Mi a francnak van 3 gyereke annak, aki hó végére mínuszban van? Ők vállalták a gyerekeket, ha nem mosna rá nem adna enni akkor elvinné őket a gyámhatóság. Ez alap dolog, nem kell megköszönni!

Miért nem dolgozik mindkét szülő? Minek vállal a csóró ennyi gyereket?? Mosson kézzel, ha egy rohadt mosógép árat sem tudta összespórolni!!

És bocs, de ezen az elven nyugodtan odaadhatják a kérdezőnek az összes ráeső adókedvezményt és családit

2020. aug. 10. 12:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!