Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van esély hogy visszakapjam...

Van esély hogy visszakapjam azt a pénzt, vagy engedjem el?

Figyelt kérdés
Még pár éve amikor ballagtam 8.-ból kaptam szüleimtől, nagyszüleimtől pénzt. Elég nagy összeget, 150-200 ezer FT körül. Nagyon boldog voltam vele mert soha előtte nem kaptam zsebpénzt meg ilyeneket, de nem is ez a lényeg. Abban az évben nyár végén tönkrement a mosógép, nincs mese venni kell egy újat. Már előtte is ha hónap végén minuszba jutottunk abból a pénzből vettek el, majd következő hónapban visszarakták (egy keresetből élünk 5-en, szóval érthető hogy nem könnyű). Mondták szüleim miújság, mondtam hogy oké, vegyenek de majd szeretném visszakapni. Mondták hogy persze persze, természetes. Ez volt két éve, azóta is várom. Abból a pénzből már vehettem volna gépet, perifériákat, vagy tippmixen kis tétekkel okosan játszva még több pénzem lehetne, de sajnos nem így történt. Azóta se kaptam vissza, és szerintem nem is fogom. Teljesen tanácstalan vagyok, mi lenne a legjobb? Azt mondani hogy hagyják és nem kell, majd megkeresem magamnak ha dolgozok, vagy tartsak ki? Ti mit csinálnátok? Tudni kell hogy nagyszüleimmet akkor már 4-5 éve nem láttam, egy félreértés miatt szüleim nem beszéltek velük ezért én és tesóim se, majd a ballagásomra eljöttek és azóta beszélnek velük egyáltalán szüleim, illetve előtte nem kaptam semmi zsebpénzt amit gyűjtöttem volna, akkor először kaptam nagyobb összeget. Mit csináljak?

#szülő #elvett pénz
2020. aug. 10. 10:54
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
49%

Tudod én kerülök ilyen helyzetbe. Annyi gyereket vállaltam, amennyit egyedül is el tudok tartani.

Egyéb esetekre ott a biztosítás és a tartalék.

Nem kellene mindenkinek gyereket vállalnia ilyen rohadt egyszerű.

Amúgy én már 10 évesen is kapartam sorsjegyet, 15 évesen meg tippmix. Soha senki sem kérdezte hány éves vagyok m

2020. aug. 10. 12:32
 42/60 anonim ***** válasza:
18%

41!

Hany éves a gyereked? Van anyni tartalékod, hogy 10 év mulva is ugyanilyen szinten el tudd tartani, ha momdjuk lerokkansz vagy nem kapsz munkát?

2020. aug. 10. 12:34
 43/60 anonim ***** válasza:
78%

Igen, van annyi tartalékom. Bőven van.

Viszont azért beb**zna, ha 10 évig nem dolgoznék.

1 éves a gyerekem. Eddig sem tudtam volna eltartani rendesen, ha nem élünk normális színvonalon.

2020. aug. 10. 12:40
 44/60 anonim ***** válasza:
89%

A kérdező meg közben nasizva figyeli, ahogy összeugrotok. :/

Nemmhiába bújtatta el a szövegben a tippmixes dolgot.

2020. aug. 10. 12:47
 45/60 anonim ***** válasza:
91%
Én nem ugrok össze senkivel, de attól még van véleményem és csak mert valaki szerint normális a gyerektől elszedni a pénzét még nem fogok vele egyetérteni.
2020. aug. 10. 12:50
 46/60 anonim ***** válasza:
91%
A sunnyogás ebben a leggusztustalanabb. Ha ennyire töketlenek, álljanak a gyerek elé, hogy "nem tudunk eltartani, kell a pénzed", de ne sunyiskodjanak, hogy persze, visszaadjuk.
2020. aug. 10. 13:01
 47/60 A kérdező kommentje:

Megpróbálok mindenkinek válaszolni:

Valszeg ha tudnák visszaadnák, ezt megértem. Nyilván nagyon jól tudom hogy elég kevés pénzből élünk, ezért érzem azt hogy egyáltalán nem is kéne visszakérnem, de ott van az a kissé önző felem mert mégiscsak nagyon ritkán kaptam bármilyen pénzt és nagyon könnyen el is tűnt.

3: ha lenne keresetem nem kérném vissza. 16 éves vagyok, szerintem a szülőknek az a dolga hogy eltartsák a gyereküket 18 éves korukig. utána nem kötelesek. ha úgy alakulna az élet hogy nekem van egy házam, családom, akármi ÉS a szüleimnek ne adj isten leég a házuk szó nélkül hívom őket hogy jöjjenek, amiben tudok segítek nekik. vagy ha te úgy gondolod hogy amiért a szülő megcsinál egy (vagy több) gyereket az azért van hogy mindent visszaadjon akkor ne legyen gyereked.

4: nem szeretnék továbbtanulni, iskola után szeretnék dolgozni. minél hamarabb.

5: az ő döntésük volt hogy gyereket szeretnének (bár utalt rá apa hogy bár elküldte volna anyát abortuszra, valszeg baleset voltam de nem érdekel, nem én tehetek róla), nem én akartam megszületni. nyilván hálás vagyok nekik egy csomó mindenért, de szerintem nem a gyerek pénzét kell elvenni, főleg nem azt amit ajándékba kap. nyilván megértem hogy mosógépet kellett venni és nem is ellenkeztem akkor, csak mostanra zavar.

6: nyomornak nem mondanám, nem minimálbért keres apa, sose mondja mennyit de nincs olyan hogy éheznénk, bár hónap végére sokszor semmilyen kaja nincs csak szendvics, néha a számlákkal is elcsúszunk de rengeteg családnak ezerszer rosszabb.

7: azt mondták visszaadják, de eddig ebből kb semmit se láttam. ha keresnék pénzt megérteném hogy nem adják vissza, mert ott vagyok a nyakukon és semmi hasznuk nincs belőlem akkor oké. de akkor voltam 14, sok más dologra költhettem volna.

8: Köszönöm hogy átérzed a helyzetet :)

9: diákmunkázni akartam, csak idén nem volt sehol hely. sajnos.

10: a tippmix egy példa a sok közül. nyilván nem tettem volna fel 200 ezret egy tuti biztos duplázóra, max 200-as tétekkel játszottam volna (nyilván mivel én nem tudom megrakni ezért szüleimet megkérve rá, ebből akár kapnának is mert mégis csak ők tették meg). nem a tippmix volt a lényeg.

11: oké. úgy gondolom nem egy 0 forintot kereső diáknak kell megteremtenie a pénzt a mosógépre, de örülök hogy így gondolod :D

12: mintha nem próbáltam volna :D (igaz nem írtam le szóval nem tudhattad). anya ilyenkor mindig azt mondta hogy: jó most nem érek rá hagyj. apa pedig: jó tessék itt van de akkor egy hónapig nem zabálunk! pedig szépen, nyugodt hangsúllyal kérdeztem.

13: nem múltam el 18, szüleimnek mondtam volna hogy tegyék meg. nyilván kapnának belőle ők is ha nyernék, mert mégis ők teszik meg.

14: nem azt mondom hogy most azonnal követelem, hanem hogy van-e erre egyáltalán remény.

15: ha lenne saját keresetem biztos segítenék ilyen esetben. de (bár kihagytam) amióta tudom mi az a pénz és mondom hogy így úgy szeretnék már dolgozni mondták hogy amit én megkeresek abból egy fillért se fognak elkérni, mert én kerestem meg, az az én pénzem. nyilván én is tudom hogy nem szép dolog elvárni ezt, én is tudom. de gondolj bele, nehezen összegyűjtesz pénzt valamire. korábban nem volt lehetőséged többet (vagy egyáltalán semmit se) keresni, de végre van. nem lennél csalódott ha valaki elkérné tőled azt a pénzt?

16: Köszönöm, örülök hogy páran átlátják a helyzetet az én szemszögemből is.

17: Igen, pontosan így gondolom én is.

18: nem egyik pillanatról a másikra történt. hosszú ideje vagyunk rossz anyagi helyzetben, ezért nem kaptam korábban se zsebpénzt.

19: ki mondta hogy szerintem ezzel szivatni akarnak? :D megértem hogy nincs pénzünk, de ettől függetlenül az ember nem örül ha elveszik a pénzét.

20: korábban is volt mosógépünk, csak tönkrement és sűrgősen venni kellett másikat. anya pedig azért nem dolgozik mert eddig a 7 éves tesómra vigyázott, most pedig fotósnak tanult és kezd el dolgozni hamarosan. csak ez a korona pont betett neki.

21: elfelejtettem odaírni a koromat, igazad van.

22: anya is dolgozott egy ideig, de a szívét szinte tönkretette az ottani stressz, fél évig vérnyomás csökkentőt szedett. ezért hagyta abba

23: akartam dolgozni idén nyáron, de nem volt sehol hely. csak apa keres, anya az egészsége miatt hagyta abba pár éve. város szélén élünk, kertvárosi részben vidéken. és én vagyok a legidősebb, 16 éves fiú.

24: szüleim tennék meg a tippeket amire kérem.

25: nem tudom ki vagy :D

26: szüleim is adtak kb 50.000-et de a többit a nagyszüleim. szüleim sokáig fizettek hitelt, korábban ezért volt kevés a pénz, amint vége lett kb akkor született meg a második öcsém.

27: nem váltak el, anya és apa is él bár anya tényleg megbetegedett amiért abbahagyta a munkát.

28: osztályban páran megbeszéljük az aznapi meccseket, és mindenki mondja a szüleinek hogy tegyék meg.

29: ki mondta hogy elmúltam 18? ki mondta hogy nem próbáltam diákmunkát keresni? és változnak az idők, én szeretnék gépbe pár dolgot mert 2010 óta ugyan az a gép. bár kinek mi ugye :D

30: éhezni szerencsére nem éhezünk, bár elég szűkös. nyilván nem ellenkeztem amikor kellett az a pénz, de ettől függetlenül igazságtalannak érzem.

31: apa, anya, én, öcsém, öcsém. és azért amiért pénzt kérnek tőlem szerintem még nem idióták

32: ezt nem értem :D

33: sajnos nehéz ezt elfogadni :/

34: igen :D

35: nyilván nem tippmixen szórtam volna el az egészet, ez csak egy példa volt. kár volt írnom.

36: nem buktam és évvesztes se vagyok :D most megyek 11.-be és 16 vagyok, 17 évesen fejezem be :D

37: köszönöm :D

38: nem néztem meg az oldalt egy ideig, nem számítottam ennyi válaszra. tényleg kihagytam :D

39: ne vesszetek már össze ezen.

40: 1: sajnos nincs ilyen vésztartalék, nem tudunk félretenni hó végén

2: nem tudom miért vettek ennyiért mosógépet, biztos jó okuk volt rá. nem tudom.

3: ha jól emlékszem nagyszüleim is tudják hogy ebből van a mosógép. nem tudom mit reagáltak rá. gondolom nem örültek.

4: extrém magas igen, de én semmilyen más pénzt nem kaptam. gonodlom ezzel akarták pótolni valamennyire.

5: akartam menni idén is diákmelózni, de nem volt sehol semmi hely. majd jövőre.

41:

44: már bánom hogy beleítam :/ amúgy most ültem le megválaszolni mindent, nem nasizva figyeltem.

46: én is ezt gondolom. egyszerűbb lenne megmondani hogy bocs, ez van.

2020. aug. 10. 13:59
 48/60 anonim ***** válasza:
92%
anyukád miért nem dolgozik? ezekre a felvetésekre nem válaszoltál
2020. aug. 10. 14:03
 49/60 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos kis esélyt látok rá , mint írtad nem igazán álltok jól anyagilag ezáltal sajnos szüleid sem tudnak sok mindent tenni ellene .
2020. aug. 10. 14:45
 50/60 A kérdező kommentje:
48: úgy emlékeztem írtam. szívével volt gond, stresszelt rengeteget és vérnyomás csökkentőt kellett szednie kb fél évig miután felmondott.
2020. aug. 10. 14:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!