Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyám érzelmile...

Mit tegyek, ha anyám érzelmileg bántalmaz?

Figyelt kérdés

24 éves lány vagyok, tavaly diplomáztam, magyart tanítok egy falusi iskolában, nem keresek túl jól, de imádom.

7 hónappal ezelőtt találkoztam egy sráccal, akivel 4 hónapja együtt vagyunk, nagyon szeretjük egymást, jól működik a dolog. Még nem mutattam be itthon, mert a szüleim azt mondták, nem kíváncsiak arra, hogy hogyan r*banckodom. Rettenetesen fájt már ez is, hiszen nem is ismerik a barátomat, pedig nagyon jó ember.

Másfél évig előtte nem is volt kapcsolatom, előtte volt 3 barátom. (Az elsőtől akkor is tiltottak.) Lehet, hogy kicsit sok, hogy ennyien voltak, de nem tudom, sok mindent átéltem már, de azt hiszem, akkor sincs joguk ilyen módon beszélni velem.

Visszatérve, lényeg a lényeg, hogy 1 hónapja aludtam először ott a páromnál, egész éjjel jöttek az SMS-ek anyámtól, hogy a k.urvákodás az megy, azon kívül egy senki vagyok. Hazaértem, adott egy pofont és azt mondta, hogy reméli, az iskolában is mindenki megtudja, hogy mihez értek valójában.

Próbáltam vele beszélgetni, de semmit nem hatott. Mindenért bántanak. Azt mondta, ha egyszer unokája lesz, azt se fogja megnézni, mert nem kell neki.

Ezen kívül is rendszeresen kritizál, de azok emellett már elvesznek szinte.

El akarok költözni, de nem tudom, a fizetésemből mennyire fog működni egy albérlet fenntartása, 130at keresek kb. Mit gondoltok, ennyiből, ha nagyon szűkösen élek, sikerülni fog?

Párommal az összeköltözést még korainak tartanám, nem szeretném elsietni, főleg hogy ő is otthon él még. (24 éves ő is)

2020. aug. 7. 13:35
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
95%
A szüleid nem normálisak, vagy ennyire régimódiak, vagy ennyire rosszindulatúak veled?Esetleg fanatikus vallásosak?Mindegy, nem lesz jobb, amíg otthon laksz...
2020. aug. 7. 14:36
 12/32 anonim ***** válasza:
11%
11. Inkább csak nehéz élete volt az anyjának.
2020. aug. 7. 14:37
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Anyád fogyaszt alkoholt? Hogyan torzult el ennyire a beállítódása, a hozzád való viszonya?
2020. aug. 7. 14:45
 14/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Utolsó, nem, teljes mértékben az alkohol ellen van.

Régebben bulizni is alig engedett el, sok kiabálás után... esetleg. De most is, ha megtudja, hogy el akarok menni a barátaimmal, próbálja tiltani. Csak nem hagyom, mert akkor eddig egyáltalán nem lett volna szociális életem.

2020. aug. 7. 14:53
 15/32 A kérdező kommentje:
Az első barátommal 17 évesen jöttem össze egyébként, mikor megtudta, hogy randiztam valakivel (ami annyiból állt, hogy az itten cukrászdába beültünk), a következő alkalommal bezárta előttem az ajtót, hogy nem mehetek sehova. Nagyon sírtam, őt nem hatotta meg. És tényleg nem értem, mindig jól tanultam, mindent megpróbáltam megtenni, nem éltem züllött életet, sosem adtam erre okot. Azt hittem, majd ha munkám lesz, ennek vége. Aztán mégsem, csak durvul a helyzet.
2020. aug. 7. 15:04
 16/32 anonim ***** válasza:
96%
Édesanyád pszichés beteg.
2020. aug. 7. 15:11
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Én megkérdezném komolyan, hogy mit érez ilyenkor, szerinte ez normális-e, mit szólna, ha neki károgna így valaki? Neki is ezt csinálta anyja vagy valakije?
2020. aug. 7. 15:36
 18/32 A kérdező kommentje:

Kérdeztem már tőle, hogy ez mire jó, de sosem érkezik választ. Mindig én vagyok a hülye, meg nekem kellene elgondolkodni, hogy mit képzelek magamról.

A nagyszüleimet nem ismertem.

2020. aug. 7. 15:42
 19/32 anonim ***** válasza:
94%
Tervezd meg a menekülésedet. Tanárhiány van, lehet, hogy olyan állást is találsz, amihez jár szállás. Vagy kapsz nagyon olcsón bérelhetőt, ha faluban keresel. [link]
2020. aug. 7. 15:48
 20/32 anonim ***** válasza:
92%

13-as vagyok. a "teljes mértékben az alkohol ellen van"-hozzáállás arra is utalhat, hogy pl. az apja alkoholista volt, aki úgy viselkedett vele, mint ő veled.. az alkoholt utálja, mert látta, milyen a hatása, de a kapott mintát viszont, kellő önreflexió hiányában, öntudatlanul, hűséges gyermekként (!) továbbadja..

a családállításban az ilyen helyzetek jól ki szoktak rajzolódni.

2020. aug. 7. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!