Mit tegyek, ha anyám érzelmileg bántalmaz?
24 éves lány vagyok, tavaly diplomáztam, magyart tanítok egy falusi iskolában, nem keresek túl jól, de imádom.
7 hónappal ezelőtt találkoztam egy sráccal, akivel 4 hónapja együtt vagyunk, nagyon szeretjük egymást, jól működik a dolog. Még nem mutattam be itthon, mert a szüleim azt mondták, nem kíváncsiak arra, hogy hogyan r*banckodom. Rettenetesen fájt már ez is, hiszen nem is ismerik a barátomat, pedig nagyon jó ember.
Másfél évig előtte nem is volt kapcsolatom, előtte volt 3 barátom. (Az elsőtől akkor is tiltottak.) Lehet, hogy kicsit sok, hogy ennyien voltak, de nem tudom, sok mindent átéltem már, de azt hiszem, akkor sincs joguk ilyen módon beszélni velem.
Visszatérve, lényeg a lényeg, hogy 1 hónapja aludtam először ott a páromnál, egész éjjel jöttek az SMS-ek anyámtól, hogy a k.urvákodás az megy, azon kívül egy senki vagyok. Hazaértem, adott egy pofont és azt mondta, hogy reméli, az iskolában is mindenki megtudja, hogy mihez értek valójában.
Próbáltam vele beszélgetni, de semmit nem hatott. Mindenért bántanak. Azt mondta, ha egyszer unokája lesz, azt se fogja megnézni, mert nem kell neki.
Ezen kívül is rendszeresen kritizál, de azok emellett már elvesznek szinte.
El akarok költözni, de nem tudom, a fizetésemből mennyire fog működni egy albérlet fenntartása, 130at keresek kb. Mit gondoltok, ennyiből, ha nagyon szűkösen élek, sikerülni fog?
Párommal az összeköltözést még korainak tartanám, nem szeretném elsietni, főleg hogy ő is otthon él még. (24 éves ő is)
Egyszerűen meg kell szakítani vele a kapcsolatot, mihelyt van rá lehetőséged.
Hogy hol és milyen albérletet tudsz kivenni, azt te tudhatod.
Tegyél félre pénzt és amint lehet menj el otthonról. Az összeköltözéssel még lehet várni szerintem is.
Meg kell szabadulni az ilyen szülőtől, mert tönkre tesz téged.
Ez szörnyű, tényleg menekülni kell mielőbb... :(
Szabadidőben vállalj plusz munkát, korrepetálj vagy bébiszitterkedj és gyorsan meglesz annyi pénz, hogy külön tudj menni, a barátodtól függetlenül is.
Szerintem anyádnak első sorban nem az a baja hogy barátod van, hanem hogy lediplomáztál és sikerült munkába is állnod, a párkapcsolat már egy plussz amiért gonoszkodhat.
Szerintem irigykedik amiért ilyen hamar sikereket értél el.
Itt tényleg max a spórolás és az albérlet a megoldás, vagy ha nagyon elmérgesedne a helyzet akkor esetleg keress kiadó szobát!
Én pár éve 120000-es nettómból éltem albérletben, agglomerációban. Messze nem volt luxus, de legalább kijöttem a fizetésemből, és a lovam bértartását is tudtam fizetni (ehhez valamennyi plusz munka kellett, de az nem fedezte a költségeket)
Azóta emelkedtek az albérletárak, de próbálj meg keresgélni, így tönkre fogsz menni idegileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!