Hogy lehet egy gyermeket fejleszteni, helyre tenni érzelmileg, ha ezek történtek?
Halmozottan hátrányos szülői háttérrel rendelkezik ,az apa kisegítő iskolában tanult, alkoholista. Az anya rendesen elvégezte az általános iskolát, de a személyisége torz, beteges. Bántalmazták testileg,lelkileg, szexuálisan a gyereket.
Mintha nem is fognák fel,hogy ezzel milyen nagy károkat tehetnek. Ugyanakkor anyagilag próbálnak neki mindent megadni. Kivéve a törődést és a figyelmet.
Hogy élhetne rendes életet ez e a személy, ha most van bátorsága,h. segítséget kérjen, 23 évesen? Hova forduljon? Van olyan tanfolyam,ahol segítenek az embereknek megtanulni ezt feldolgozni és ,hogy beilleszkedjenek a társadalomban? Ugyanis most az említett személy is nagyon furán viselkedik, a szülei kikészítették...., ő rendes iskolákba járt, de néha őt is hülyének nevezik mások. Mert sok rossz dolog rögzült benne,amit otthon tapasztalt.
A pszichológus nagyon drága - ha jól sejtem, ilyen lehetősége nincs az illető fiatalnak.
Van viszont az ACA Alkoholisták Felnőtt Gyerekei nevű program. Keress rá neten. Anonim. De van könyv is magyarul a témában. Mindenképpen komoly segítségre van szüksége. Főleg, hogy bántalmazták is. Többféle anonim csoport is van. Ezek ingyenesek.
Egy valami viszont fontos: ő már nem gyerek!
Írj privátban, ha érdekel, pár infót még tudok adni, ha kell. Nem vagyok szakember, csak érintett a témában.
Akkor te vagy a "gyermek"?
Nagyon sokan ilyen vagy ennél sokkal rosszabb körülmények közé születtek, illetve nőttek fel. Én is.
Még anyagiak tekintetében is a padlón voltunk.
Felnőtt ember vagy!
Felejtsd el, a múltat!
Más a semmiből vagy sok-sok-sok szülő segítséggel kezdi az életét.
Te, én, meg még nagyon sokan a mínusz 1000-ből.
És?
Légy kemény és kész!
"Mert sok rossz dolog rögzült benne,amit otthon tapasztalt."
És?
Én is már szinte felnőtt fejjel tanultam meg késsel-villával enni amit a TV-ből lestem el.
És minden, de minden más téren ugyanígy voltam.
Elfelejteni? Nem biztos, hogy jó.
Gyerekként sokan elkövetjük a hibát, hogy hozzányúlunk a forró edényhez, pedig figyelmeztettek, hogy ne tegyük, mert fájni fog. Én is megtettem. A felejtés nem hozott megoldást. Nagyon fájt. Nem tudtam nem rá gondolni. A megoldást az hozta, ami a szervezetemben elindult biokémiai folyamat, gyógyulásnak hívják. És a tapasztalatból szerzett információt felhasználom. Edényfogót használok és megvédem magam.
A problémával szembenézünk, megoldjuk - nem pedig tudomást sem veszünk róla. Természetesen az önsajnálat nem lehet a jó barátunk.
Kedves 5. Válaszadó! Óriási akaraterőd van, hogy ilyen szépen helytállsz az életben a nagy hátrányból való indulás ellenére. Ez nagyon jó! Komolyan! Irigyellek is kicsit. Mert ilyen akaraterővel nem mindenki rendelkezik. Viszont valóban, "légy kemény" - nem puhulhatunk el. Felnőttek vagyunk és felelősséggel tartozunk az életünkért. Lehet, a múltunkról nem mi tehetünk - de a jelenünkről és a jövőnkről igen. Nincs veszve minden, ha vacak a gyerekkor. Rengeteg ember van körülöttünk - igenis tanulhatunk holtig. És a tapasztalatból vagy hallomásból szerzett információt felhasználva megvédhetjük magunkat - és megtanulhatjuk, kitől érdemes és mit eltanulni...
Előző: én úgy hallottam, hogy csak 1-2 alkalom ingyenes azoknak, akik családorvoson át jutnak pszichológushoz, vagy pszichiáterhez. Máskülönben meg fizetős.
De, mondom, nem tudom biztosra, csupán hallottam erről, mivel sose jártam még ilyen szakember(ek)nél. Végzettségem okán -pedagógus- azonban ismertem pszichológus végzettségűeket személyesen is, és amit említettem, a szavaikból nekem ez rémlik.
9-esnek!
Nem így van!
Aki beteg, amíg beteg, s amíg a pszichológiai ellátása indokolt, ingyenesen megkapja.
Az első néhány alkalommal még csak a betegség és a módszer feltérképezése történik meg.
Ha fizette a TB-t, vagy fizették utána, akkor beutalóval ingyen jár a pszichológiai kezelés, akár évekig is.
Persze ha azt sugallja a pszicho mókus, hogy fizessen, akkor panaszolja be és kérjen másik pszichológust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!