Szerintetek helyes lenne a gyereket érettségi után a saját lábára állítani? (vagy egyetemre menjen másik városba, vagy munkát vállal és társbérletbe költözik vagy saját lakásba)?
A te barátod?
Akkor milyen párjával béküljön ki?
Bocsánat, de ezen nem tudok elsiklani.
#1 hsz. kijukadni
Basszus, az nem kiLYukadni?!
Bocs, nincs diplomám, főiskolára/egyetemre se jártam, de ez megütötte a szemem.
Én mint fiatal 22 éves tudnék mesélni egy sztorit.
Miután leérettségiztem, az a tipik rich kid voltam aki semmit nem akart az élettől. A szüleim beraktak melózni, nehéz fizikai munkára, hogy megmutassák mi is az a "munka". Reggel héttől este hatig-hétig dolgoztam, a melegben, a fagyban fél éven át.
Sokáig gyűlöltem őket emiatt. Majd úgy hozta az élet, hogy ismét elkényelmesedtem és sose akartam visszajutni abba a helyzetbe. DE! Utána jött egy periódus, hogy mindent elvesztettem. Barátok, munka, suli, ház. A 0-ból kellett mindent újraépítenem és csákányozni a napon, meg keverni a betont azért, hogy legyen hol laknom mivel a ház nem épül fel magától.
És tudjátok mit? Jól esett, hogy így pofánvert az élet. Mert alázatra tanított és már nem büdös dolgozni, vagy megfogni a lapátot és ásni. Igazán minden emberre, főleg az én korosztályomra férne rá ez. Hálás vagyok, hogy szenvedtem, mert sokat tanultam belőle.
Nyilván ez egy extrém példa, de szerintem a saját életemből kiindulva, jobb ha kicsit önállóságra kényszerítik az embert. Ne csak buli és szex legyen az a 6 év az egyetemen amit anyáék fizetnek, mert nehogy már alja munkát végezzem a kisgyerekük.
"vagy munkát vállal és társbérletbe költözik". Kérdező akkor a barátod nem is dolgozik és nem is tanul? Mondjuk akkor is durva hogy nem engedik pár hétre se haza. Egy szülő nem csak 18 évig szülő.
16. De a te esetedben csak dolgozni küldtek. Az normális. Viszont nem mondták azt hogy nem jöhetsz haza.
Szeritem a 18 évesek nagy része még nincs kész arra hogy teljesen elengedjék a kezüket. Tudom hogy sok ellenpélda van ahol muszály a gyereknek elköltözni, de most nem a muszályról beszélek. Ebben az esetben se muszály, a szülők segíthetének de nem akarnak.
Szerintem az a helyes, ha úgy szülsz meg/vállalsz egy gyereket, hogy amikor 18 éves lesz akkor már saját haza lesz, mert gyűjtötted baba kora óta a pénzt vagy eleve gazdag vagy. 2. lehetőség az, hogy nem kérsz tőle pénzt, hogy minél hamarabb saját otthona legyen, ami mind2 félnek jó.
Szép dolog, hogy jó volt a családi pótlék, a gyes, a gyed, a családi adókedvezmény, a babaváró hitel, a csok, a nagycsalád, utána meg kidobjuk a gyerkőcöt, mert már nem kapunk rá lét. Na az ilyeneknek szülni se kéne, gyereket nem adnék a kezükbe.
Nem értem, hogy minek kell annyi gyereket vállalniuk a szegény embereknek, ha még egynek se tudják megadni azt, ami jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!