Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apukám miért nem szól hozzám?

Apukám miért nem szól hozzám?

Figyelt kérdés
10. Én este még tok jókat nevetgéltünk szólt hozzám aztán másnap volt az érettségi osztás. Ő nem jött mivel 2 főnél nem jöhetett több és amúgy is dolgozott. Este hazajott megnézte a bizonyítványomat és jó pár napig ideges volt, nem szólt hozzánk ma már csak anyukámmal meg hugommal beszél velem egy szót sem. Tudja azt hogy nem vagyok jó tanuló és nem lehetek szín 5 ös mindenből mint a bátyám. Nagyon rosszul esik mert annyit se mondd hogy gratulálok és már mindenki büszke rám a családban. Közepes lett az érettségim.

2020. jún. 15. 20:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
95%
Valószínüleg az eredményed miatt. Pedig az is jó eredmény.
2020. jún. 15. 21:08
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
A közepes lett az érettségid nem azt jelenti ezek szerint hogy van EGY darab hármasod ugye? Mert az hogy "nem lehet mindenki kitűnő", nem azt jelenti hogy az ötös után egyből a hármas jön, bárhogy is takarózól ezzl. Valszeg mégis csak azt hitte hogy hozod a négyest legalább néhány tárgyból. Majd megnyugszik.
2020. jún. 15. 21:35
 3/12 anonim válasza:
92%
Hát,az én álláspontom szerint a gyerek magának is tanul,nem csak a szüleinek.Ha a gyereknek ez az elért szint jó akkor nem értem miért kell ilyen hülyeségekkel megbántani a gyereket a szülőnek, hogy nem szól hozzá.Szerintem apudtól ez nagyon nagy önzés,hiszen a te örömödet és siker èlmènyedet veszi el.Amúgy gratulálok a sikeres érettségidhez.
2020. jún. 15. 21:58
 4/12 anonim ***** válasza:
55%

Az, hogy közepes lett az érettségid, két ok miatt lehet. Egyik ok, hogy ugyan jó képességű ember vagy, de nagy ívben fütyültél az egészre, pláne digitális oktatás stb., majd csak lesz valahogy. Ebben az esetben apáddal tudok szimpatizálni, és én is nagyon mérges lennék a gyermekemre.

A másik ok, hogy közepes szintűek a tanulási képességeid. Nincs ezzel semmi, de semmi baj, ha Te magadból kihoztad a tőled telhető legjobbat. Valóban nem lehet, és ne is legyen mindenki "kitűnő" tanuló. Minden ember a magához mért legjobbat nyújtsa, akkor ezzel szemben senkinek semmi kivetni valója nem lehet. Ha ez a helyzet Veled és az érettségiddel, úgy édesapádnak nincs igaza, hanem elismerőleg kellene nyilatkozzon rólad, veled szemben, és büszkének kellene lennie azért, mert Te mindent megtettél, ami tőled tellett.

Melyik opció az igaz?

2020. jún. 15. 22:00
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Átérzem, nekem tudja hogy matekból sosem voltam jó, mindig szenvedtem vele, hármas lett a matekérettségim. Erre ő elkezdett velem veszekedni, hogy miért nem vagyok képes abból ötöst írni. Persze a többi mind jeles lett, de hát az le van szrva.
2020. jún. 15. 22:13
 6/12 anonim ***** válasza:
37%
Hát lehet többet várt tőled, majd beletörődik, hogy külön személyiség vagy, nem lehet megváltoztatni. Gondolom bízik benne, hogy azért viszed majd valamire az életben, és az érettségi egy mérföldkő, ami alapján most azt látja, egy közepes út vár rád... Sok sikert az életben, magadnak kell megfelelned. Tedd magasabbra a lécet magadnak, ha többet akarsz elérni. :)
2020. jún. 15. 22:41
 7/12 anonim ***** válasza:
66%
Ne keresd a kegyeid! Nézd levegőnek, pont úgy, ahogy ő néz téged. Csacsogjál anyukáddal és a testvéreddel úgy, hogy őrá meg rá se nézel. Ahogy leesik neki, hogy téged nem zavar, továbblépsz, egyszercsak el fogja kezdeni őt zavarni ez az állapot, és majd ő fog kezdeményezni. Gondolom, maximalista. Pedig ez az érzéketlen, udvariatlan tahó viselkedés sokkal negatívabb, mint egy az eddigi tanulmányi eredményednek megfelelő érettségi bizonyítvány. Nem számokban kéne mérni az ember értékét.
2020. jún. 15. 23:01
 8/12 anonim ***** válasza:
26%

#4-es vagyok, és többek között ezt írtam:

Minden ember a magához mért legjobbat nyújtsa, akkor ezzel szemben senkinek semmi kivetni valója nem lehet.

Egy para-olimpikon úszó nyilván nem tud olyan időt úszni, mint Michael Phelps. De a "para" úszó végcél becsapása pontosan annyit ér, mint Phelps beérkezése. Átvitt értelemben ennyit szerettem volna mondani, így nem értem a lepontozást. De nyilván nem talált értő fülekre, vagy szemekre az, amit írtam.

2020. jún. 15. 23:33
 9/12 anonim ***** válasza:
69%

Elég dedós az apád,mint egy 5 éves kisfiú. Nem csodálom,hogy nem vagy jeles tanuló,ilyen családi környezetben a legtöbben képtelenek teljesíteni.

Anyukádnak megemlítheted,hogy apád mennyire dedósan viselkedik,hogy megsértődött rád és hisztizik,dacból nem beszél veled. Ahelyett,hogy leülne és elmondaná mi bántja. Talán még meg is beszélhetnétek miért lett olyan a jegyed amilyen és esetleg ő mint apa mivel tudna téged támogatni...

2020. jún. 16. 09:47
 10/12 anonim ***** válasza:
31%

ez olyan gusztustalan viselkedés. Ez a bojkott, passzív-agresszív duzzogás. Nem felnőtt emberhez méltó.

Én nem mutatnám ki mennyire rosszul esik. Főjön a levében, te legyél vidám, tervezd a jövődet, menj el nyáron melózni, mutasd meg, hogy te érsz valamit a közepessel is.

2020. jún. 16. 10:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!