Apukám miért nem szól hozzám?
Az, hogy közepes lett az érettségid, két ok miatt lehet. Egyik ok, hogy ugyan jó képességű ember vagy, de nagy ívben fütyültél az egészre, pláne digitális oktatás stb., majd csak lesz valahogy. Ebben az esetben apáddal tudok szimpatizálni, és én is nagyon mérges lennék a gyermekemre.
A másik ok, hogy közepes szintűek a tanulási képességeid. Nincs ezzel semmi, de semmi baj, ha Te magadból kihoztad a tőled telhető legjobbat. Valóban nem lehet, és ne is legyen mindenki "kitűnő" tanuló. Minden ember a magához mért legjobbat nyújtsa, akkor ezzel szemben senkinek semmi kivetni valója nem lehet. Ha ez a helyzet Veled és az érettségiddel, úgy édesapádnak nincs igaza, hanem elismerőleg kellene nyilatkozzon rólad, veled szemben, és büszkének kellene lennie azért, mert Te mindent megtettél, ami tőled tellett.
Melyik opció az igaz?
#4-es vagyok, és többek között ezt írtam:
Minden ember a magához mért legjobbat nyújtsa, akkor ezzel szemben senkinek semmi kivetni valója nem lehet.
Egy para-olimpikon úszó nyilván nem tud olyan időt úszni, mint Michael Phelps. De a "para" úszó végcél becsapása pontosan annyit ér, mint Phelps beérkezése. Átvitt értelemben ennyit szerettem volna mondani, így nem értem a lepontozást. De nyilván nem talált értő fülekre, vagy szemekre az, amit írtam.
Elég dedós az apád,mint egy 5 éves kisfiú. Nem csodálom,hogy nem vagy jeles tanuló,ilyen családi környezetben a legtöbben képtelenek teljesíteni.
Anyukádnak megemlítheted,hogy apád mennyire dedósan viselkedik,hogy megsértődött rád és hisztizik,dacból nem beszél veled. Ahelyett,hogy leülne és elmondaná mi bántja. Talán még meg is beszélhetnétek miért lett olyan a jegyed amilyen és esetleg ő mint apa mivel tudna téged támogatni...
ez olyan gusztustalan viselkedés. Ez a bojkott, passzív-agresszív duzzogás. Nem felnőtt emberhez méltó.
Én nem mutatnám ki mennyire rosszul esik. Főjön a levében, te legyél vidám, tervezd a jövődet, menj el nyáron melózni, mutasd meg, hogy te érsz valamit a közepessel is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!