Hogy értessem meg ezt apámmal?
Most érettségiztem, és apám mindig is úgy gondolja, hogy mivel én olyan jó tanuló vagyok (amúgy meg csak 4-es átlagom lett most év végén, ami szerintem meg átlagos), majd én ötös érettségiket fogok írni, meg egyetemre fogok menni.
Többször elmondtam neki már, hogy ötös érettségim biztos nem lesz, maximum négyes, de érzem, hogy nagyon elrontottam őket. Aztán meg azt is háromszor kellett elmondanom neki legalább, hogy azért nem jelentkeztem idén sehova, mert emelt kell a továbbtanuláshoz, de nem akarja megérteni. Abban sem vagyok biztos, hogy egyetemre akarok menni, örülök, hogy túléltem az érettségi dolgot(jó még csütörtökön lesz egy szakmai, de a nehezén már túl vagyok), és nem érzem úgy hogy egyetemre való lennék. Kezdjük ott, hogy még mind a mai napig nem jöttem rá, hogy milyen szak érdekelne. Amúgy meg lenne egy "alap" szakmám, plusz maradhatok még egy évet okj-re, de van egy közeli suli, ahol ugyanúgy indul okj, igaz az két év, de jobban érdekel, de már ez sem tetszett neki, és totál dühbe gurult, amikor hozzátettem hogy esti lenne, mert dolgozni akarok, mert hogy nem kell nekem még dolgozni, nem szorulunk rá (de ha meg itthon lennék, akkor én lennék a lusta disznó).
Így még utoljára hozzátenném, hogy még végzős évemben is néha megkérdezte, hogy milyen szakon tanulok, sosem segített a tanulásban vagy bármiben, egy szülői értekezleten nem volt ott soha, mindig mindent anyám intézett. Általában csak akkor érdekelte a suli, ha anyám elmondta hogy egyest kaptam valamiből, és akkor jött lebszni.
18/L
Azt mégértem, hogy nem tudod, mi akarsz lenni, hiszen még nagyon fiatal vagy!
Én 27 évesen döntöttem el, hogy szakács akarok lenni, egészen addig elképzelésem se volt a jövőmről, hogy merre tovább. Csak sodródtam az árral. Jelenleg is a szakács suliba járok, és nagyon tetszik! Ez az életem!
Apukád igazából nem akar rosszat neked, mert most vagy abban a korban, amikor még akármi lehet belőled!
Hiszen még csak annyi a dolgod, hogy tanulj!
Felnőttként, munka mellett (ahogy én is csinálom), sokkal nehezebb a tanulás!
Ha nincs elképzelésed semmilyen egyetemi szakkal kapcsolatban, egyik szak sem érdekel, akkor menj arra az OKJ - ra!
Ha téged az OKJ érdekel, magyarázd el neki, hogy téged ez érdekel, és ezt akarod csinálni!
Nagyon jo a hozzaallasod, a te eleted, azzal foglalkozz amivel szeretnel. En akartam egyetemre menni, de elegge beszukultek a lehetosegeim, mikor anyam azt mondta, hogy megoldom itthon a sajat varosomban, mert ha Pestre megyek o nem tamogat, o nem fizet semmit, nem erdekli. Igy "itt ragadtam", o mindenaron eroltette a turizmus szakot, olyanokat vagott a fejemhez, hogy idiota vagyok, ha nem arra megyek, hulye vagyok es ebben van a jovo, amugy is jo vagyok nyelvekbol (fogalmam sincs ezt mibol gondolta). Nem szamitott, hogy engem abszolut nem erdekel ez az irany. A jelentkezesnel is megfenyegetett, hogy elsonek jeloljem a turizmust. Penzugyre mentem, en voltam a vilag leghulyebbje, barmikor latta rajtam, hogy valamit nem ertek vagy kibukok a suli miatt, rogton jott, hogy latod en megmondtam. En pedig minden egyes alkalommal mondtam, hogy oke, akkor menjel te turizmusra. De megszallott, szoval nem hasznalt semmi. Neki a penzugy erthetetlen, szurke, o nem birja a papirmunkat, nem is tekinti ezt munkanak, csak seggvakarasnak.
A sajat alma velemenyem szerint apukadnak is az egyetem, meg kell vele ertetni, hogy felnott ember vagy, van sajat akaratod, el tudod donteni, hogy mit akarsz, de ha ezt nem is tudod, azt tutira meg tudod mondani, hogy mit nem akarsz. 18 evesen meg amugy sem lehet elvarni az embertol, hogy dontson a hatralevo eleterol, akar ido kozben is meggondolhatja magat az ember. Esetleg meg az lehet benne, hogy ha o nem vegzett egyetemet, hogy a gyerekenek jobb sora legyen majd ezaltal, de nem minden a diploma.
En egyebkent elkoltoztem, nem csak emiatt, nem hallgattam a rizsat tovabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!