Hogy lehet feldolgozni azt, hogy a lányom azzal a tudattal halt meg, hogy nem szeretem?
Pedig érte keltem fel minden reggel, azért dolgoztam, hogy neki megadhassak mindent.
Az utolsó fél évben volt több kisebb-nagyobb vitánk és a legutolsónál a fejéhez vágtam, hogy persze hogy őt traktálom a bajaimmal, hiszen mindnek ő a forrása és hogy egy lusta semmirekellő lesz belőle. De csak ideges voltam és fáradt, nem gondoltam, hogy ezek lesznek az utolsó mondatok, amiket elmondok neki.
Egy tinikorban lévő gyerek tud nagyon fárasztó és rossz lenni,amibe az anyák időnként belefáradnak és olyat mondanak,amit nem gondolnak komolyan.. nagyon jó anyánk van, de nála is volt,hogy elszakadt a cérna ( jogosan, de persze utólag okos az ember). Mondott olyat ami bántott de utána bocsánatot kért,láttam,hogy eszi magát. Mindenki jár így néha,sajnos tényleg elfelejtjük azt,mennyire múlandó az élet és nem tudhatjuk,kinek mikor kell mennie..
Aki elítéli a kérdezőt,soha nem volt még kimerült? Nem volt rossz kamasz gyereke és szakadt el a cérna? Ez nem jelenti,hogy rossz anya, csak emberből van és jót akart neki. (A tesóm szintén megkapta azt a dumát,amit a kérdező mondott a lányának,amikor a pc játékon kívül semmit nem csinált,függő volt, nem tanult etc). Mégse sértődtünk meg, tudtuk,valahol igaza van. Ha ott és akkor haltam volna meg,amikor anyám leb.szott,akkor is tudtam volna,hogy a mindene voltam és szeretett mindennél jobban. És a tesóm is így van ezzel. Mert alapjáraton meg nagyon szoros a kapocs köztünk.
16
Félelmetes ez az empátiahiány...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!