Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért szenved ennyire...

Anyám miért szenved ennyire látványosan?

Figyelt kérdés

Minden hónap utolsó hetében pár napig szinte megőrül! Ha lélegzek az a baj, ha nem lélegzek az a baj. ha a nővérem pislog az a baj, ha nem pislog az a baj. Mindenkihez borzalmas hangon szól. "dögöljön meg mindenki" kategória.

Valamivel mindig baja van, olyan látványosan szenved, játsza az áldozatot, hogy aki nem fél tőle az csak megijed. Sose árulja el mi a baja. Kérdezzük, hogy de anya mi a baj? SEMMI. És ez 3 nap után már csa kennyit von maga után: Hát akkor viszont ne picsogjál egész nap játszva az áldozatot, ne szenvedj ilyen látványosan". Nem veszed észre, hogy hogy beszélsz másokkal? Mindenkit leb*szol, semmi se jó, bajod van mindenkivel. Elvárod, hogy kitaláljuk a gondolatodat, amikor meg segíteni szeretnénk ellöksz minket magadtól?

Nővérem tegnapi kiakadása.

Szerintem jogos. Végre valaki visszaszólt anyámnak. Velem is olyan hangon beszél, hogy már falnak megyek. Magát állítja be sértettnek, áldozatnak. Bátorkodtam megmondani neki, hogy végeztem a fűnyírással, majd ha gondolja nézze meg milyen lett.. Felpattan és rámordít, hogy jólvan akkor megyek! Hogy nem bírsz egy k*rva percet várni..

Ennyi. így viselkedik velünk.

És ezt minden hónap utolsó hetében. (változó, de kb 4-5 napig ilyen)

Rémálom ilyenkor!!!

2020. júl. 30. 12:55
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

11: hát nem tudom. :( Tökre segítőkész. :/

Elmehetnénk, de ha tényleg klimax akkor meg talán jobb neki, ha ott vagyunk vele. Akárhogyan is viselkedik.

2020. júl. 30. 13:44
 12/23 A kérdező kommentje:
11: tisztára ugyanazok a tünetek. Elvárom, hogy segíts, de amikro segítesz paraszt vagy. Magyarul semmi nem jó. :(
2020. júl. 30. 13:45
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
Az is parasztság hogy a szenvedő anyukádat így anonim módon megalázod.
2020. júl. 30. 13:52
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
Nem vagyok troll, csak szimplán nem aláznám ilyennel azt aki felnevelt.
2020. júl. 30. 13:57
 15/23 anonim ***** válasza:
Nem vigasz, de ismerek olyan nőt, aki egész életében ilyen a szeretteivel, csak nem havonta, hanem 10 naponta. Dührohamai vannak, olyankor mindenkit aláz, szid, de a dührohamokon kívüli időben a világ legklasszabb embere. Csak szegény gyerekei pánikbetegek lettek már kiskorukban, gyógyszerezni kell őket miatta a mai napig, mert az anyuka hol kedves-hol szörny viselkedésváltakozásai tönkretették a kicsik idegeit. Az anyukának antidepresszánst írt fel pszichiáter, annyi a változás, hogy őszerinte a kitöréseikor valamivel kevésbé durva. Ezek ilyen agyi folyamatok miatt vannak, nem erkölcsi okokból. Nem mintha attól jobb lenne...
2020. júl. 30. 14:00
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Amikor anyukátok ingerült, olyankor ne szembesítsétek vele, mert pont akkor nem tud uralkodni magán, nem is fog adekvát módon reagálni semmire. A leginkább konfliktuskerülő mód az, ha ilyenkor elkerülitek. Nyilván azért csattan fel, mert minden idegesíti - ti is, a jelenlétetekkel. Nem akar veletek időt tölteni, azért nem kedves. Ne legyetek vele közös helyiségben olyankor, erre találjatok ki valamit. A veszekedés nem megoldás.
2020. júl. 30. 14:05
 17/23 A kérdező kommentje:
16: akkor jól teszem, hogy egy árva szót sem szólok hozzá ilyenkor? A nővérem az akinek hamar elege lesz abból, ha valaki így beszél vele. És így kezeli őt.. stb.
2020. júl. 30. 15:08
 18/23 A kérdező kommentje:

14: mégis mivel? Senki nem alázott senkit. Egyedül anyánk az aki a kérdésben szereplő mondatokkal és viselkedéssel illet minket.

Ha a Te anyád verne Téged például akkor még örülnél is neki? Nem értem a gondolatmenetedet.

2020. júl. 30. 15:10
 19/23 anonim ***** válasza:
68%
Mondom, hogy a 14-es troll. Nem érdemes vele kommunikálni, kötözködésből, provokációból ír. Amúgy pszichológiai szakirodalom írja, hogy dührohamos emberrel akkor, ott éppen nem jó vitatkozni, mert nem ura magának. Tesód hiába kéri ki magának olyankor az erőszakos, gonosz szavakat, anyád ebből csak azt fogja érzékelni, hogy ŐT a tesód megtámadta. Nincs eszénél olyankor. Bántalmazó családtagnál is ez a javaslat, hogy be ne vaduljon még jobban. És azért ne legyetek vele olyankor egy légtérben, mert bugyog belőle az indulat, és valamin le KELL vezetnie, és az lesz a bokszzsák, aki ott van vele épp...
2020. júl. 30. 15:24
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, kérdező, ez minden nőnél más.

Nyilván nem azt mondom, hogy normális ilyenkor kapcarongyként beszélünk a szeretteinkkel, de van, akit 2-3 napig békén kell hagyni.

A nővéred hiába mondja el a saját tapasztalatait, mert, mint írtam :ez mindenkinél másképpen "játszódik le". Van, akinek annyira fáj, hogy majdnem mindig orvost kell hhívni (igen, ismerek ilyeg, ráadásul a hoemoglobin szintje is lecsökken ilyenkor és néha vért kell adni neki) és van, akinek meg se kottyan, szinte nem is érzik. Nyilván két szélsőséges esetet vázoltam, de egy nőnél ilyenkor bármi lehet a két állapot között. Sőt, nekem például minden alkalommal más...

2020. júl. 30. 15:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!