Másnak is ennyire semmibe veszik a születésnapját?
Kb 17-18 éves korom óta már torta sincs, nem hogy tárgyi ajándék. Általában az az ajándék, hogy ide adnak valamennyi pénzt. Nagy valami. Mostanság, már azzal se tisztelnek meg, hogy a születésnapomon itthon legyenek, pedig nem otthon élek, csak most költöztem haza a nyári szünet idejére. Más barátaim minimum leülnek a családjukkal egy születésnapi ebédre, vagy elmennek étterembe, itt meg annyi lesz a nagy szülinap, hogy ide adnak némi pénzt, aztán meg mennek tovább egy strandra. Azt megjegyzem, hogy rendszeresen járnak strandra/fürdőbe, szerintem kibírták volna, hogy most ne és pl itthon megebédeljünk együtt. Főleg, hogy évi párszor vagyok csak itthon, a szünetek időtartama alatt (nem Magyarországon élek).
Az érdekelne, hogy másoknak is ennyire semmibe veszik-e a születésnapját és úgy telik-e, mint egy átlagos nap. Én bezzeg anyák napjára tortát rendeltem haza (amiből nem is ettem mert nem voltam itthon), míg szülinapomon már évek óta nincs. Normális, hogy rosszul esik?

18 éves korom előtt maximum egy tortát kaptam meg ilyesmi. Azután már volt, hogy elfelejtettek megköszönteni, se barátok, se családtagok.
Mélypont olyan 2-3 éve volt mikor anyám, öcsém is elfelejtette.
Másik mélypont olyan 20 évesen egyetemen. Mikor a "baráti" társaságban az egyik srácnak bepótolták a születésnapját, mert éppen vizsgára esett ezért 1 hét eltolással. Nem mellesleg az a nap az én születésnapom volt. Szóval a születésnapomon ott ültem egy másik srác születésnapján, akinek összejövetelt szerveztek, torta, személyes ajándékok, jó hangulat. Én meg mikor említettem, hogy amúgy nekem pont ma volt, akkor letudták egy "ja...boldogat" szöveggel.

#26 köszönöm szépen kedves vagy❤️
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, ment a zöld pacsi.
#23 most annyira szomorú vagyok amiért nem hiszed el.:DD rendesen depresszióba estem, mert egy névtelen, rosszindulatú ember nem hisz nekem. Élettelen, ide jársz vissza írogatni 10 percenként.

En tudatosan 14eves korom ota nem unneplem sem a szuletesnapot sem a nevnapot sem a karacsonyt sem a husvetot.
Ez azt jelenti hogy kategorikusan elutasitok minden ajandekot.
Adni szoktam, mivel mastol nem varom el ugyanezt, de nekem nincs szuksegem semmire csak azert mert a Föld ujra megkerulte a Napot.
Meg amugy is azt vallom, nem csak akkor kell kifejezni a torodesr a masikkal amikor szulinapja van. Igy en anyamnak sem csak anyak napjakor veszek virágot, illetve a bnomnet sem csak akkor lepem meg valamivel amikor valamilyen alkalom van.
Sokkal jobb erzes, nincs az ajándékok miatti stressz, hogy vajon mit adjanak nekem, nekem meg nincs az hogy mihez kezdjek egy tok felesleges használhatatlan cuccal.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!