Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ma volt Anya születésnapja,...

Ma volt Anya születésnapja, de nem volt túl boldog?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma volt anyukám 46. Születésnapja. Kapott ajándékot, átjött pár rokon. Sokan felköszöntötték. De sokat kellett a konyhában lennie. Főzni, mosni kellett. Azt mondta, nem halaszthatnánk holnapra a szülinapját? Akkor hátha nem kéne annyit dolgoznia.

Most olyan rossz érzés van bennem. Miattunk, gyerekek miatt kellett főznie. Miattunk lett rossz szülinapja.

Ti mit tennétek? Vagy csak túl gondolom az egészet?

2020. júl. 6. 22:47
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
94%
őszinte leszek, nem igazán látom, hogy hétköznap, nyári szünetben mért nem segítetek anyátoknak a házimunkában... szülinapon kívül is. anya néha kitalálja hogy főzni akar a szülinapján, mert ki akar valamit próbálni vagy pont azt az ételt kívánja, de alapállásban elmegyünk éterembe, aznap nem takarítunk és nem mosunk (vagy jó, oké, mi igen, de őt úgyse hagyjuk)
2020. júl. 6. 22:53
 2/41 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem nem kell aznap ünnepelni, lehet egy nappal később vagy korábban, én is eltolom a családommal, ha úgy alakul.

Apukátok sejtem nincs, aki besegített volna neki esetleg jobban.

Gondolom ti meg nem vagytok olyan hú de idősek.

Nem idegesíteném vele anyukátokat, eltolnám ha jobb is neki úgy, de "extra" szülinapot adnék neki.

Én anyukámnak most lesz majd 27. születésnapja, de most kapja meg az ajándékát, mert se én nem bírom ki, se ő, parfüm mániás XD

2020. júl. 6. 22:56
 3/41 anonim ***** válasza:
18%
Tipikus mártír.
2020. júl. 6. 23:06
 4/41 anonim ***** válasza:
89%

"Én anyukámnak most lesz majd 27. születésnapja, de most kapja meg az ajándékát, mert se én nem bírom ki, se ő, parfüm mániás XD"

Úristen...hány évesen szült anyukád és te hány éves vagy, hogy már parfümöt veszel neki? :O

2020. júl. 6. 23:07
 5/41 anonim ***** válasza:
100%

2-es vagyok.

Ez furán hangzott, ahogy írtam, úgy értettem most lesz július 27.-n szülinapja és nem a 27. szülinapja lesz XD

Bár biztos szeretne annyi lenni szegény :")

6/41 anonim ***** válasza:
94%
És miért az ünnepelt gürizik? Tök, jó, arról szól a szülinapja hogy meló, meló, bent rohadunk a konyhában, mikor úgy is meleg van. Hát nagy ünnep. Én ezért nem vagyok hajlandó házikoszttal várni senkit az ünnepeken évek óta. Ne arról szóljon már hogy én megszakadok, a rokonok meg jönnek az ingyen zabára.
 7/41 anonim ***** válasza:
17%

Hölgyek/Urak szerintem itt ne kerekedjen ki ez a ki segít meg segíteni kell téma.

1. Nem cseléd a gyerek.

2. Apukát is (ha van) számon kéne ilyenkor kérni nem csak a gyerekeket mindig.

3. Te vagy az anyuka, gyermeket, nem cselédet szültél.

4. Ha gyereket vállaltál, gondoskodj róla, mert idősen meg ő fog rólad.

5. Ha rendben tartja a szobáját, tanul a gyermek, nem köteles mindig segíteni (te is voltál gyerek megannyi leckével és stresszel, hogy 5-s légy mindenből, ne felejtsd ezt el).

Nem kell, hogy a gyerek hawaiiozzon, nem kell kiny@lni a fenekét, de a szülőknek se kell belustulni, ha vállaltak egy gyermeket.

Ez olyan, mint a modern keresztszülőség is.

Megkeresztelik a gyereket, de elfordulnak, ha segíteni kellene.

Le lehet pontozni, nem zavar nyugi.

2020. júl. 6. 23:12
 8/41 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk most már majdnem mindegy. De holnap esetleg egy ágyba vitt kávé/reggeli még szép meglepi lehetne.

A legszebb szülinapi ajándék az lehetett volna neki, hogy mire hazaér a munkából, addigra ti mindent megcsináltok helyette. Vagy ha nem dolgozik, akkor csak annyit mondani neki még reggel, hogy "anya, ma pihenj, szülinapod van, majd mi mindent megcsinálunk". És akkor élvezhette volna a vendégekkel töltött időt, foglalkozhatott volna az egyéb ajándékaival.

2020. júl. 6. 23:16
 9/41 anonim ***** válasza:
96%
#7: Itt nem cselédkedésről van szó. Hanem arról, hogy egy évben egyszer, a szülinapján nyugodtan meglephetik a gyerekek az anyjukat azzal, hogy hagyják ünnepelni. Nem ETTŐL lesz cseléd valaki, hanem attól, hogy egész évben leszarják, és még a szülinapján sem lazíthat egy kicsit. Na, ez a gáz, nem az, ha a gyerek BESEGÍT a házimunkába. Mondjuk normális családban ez alap, és senki nem cselédje senkinek.
2020. júl. 6. 23:19
 10/41 anonim ***** válasza:
66%

#9: Kérdező írta, hogy "gyerekek"

Lehet a kérdezőnek itt GYIK-on se kéne lennie, mert sántít picit az írása...

Nem hinném, hogy minimum 14 a kérdező (nem akarlak megsérteni, ha mégis több vagy annál kérdező).

10 éves gyereket inkább nem állítanám még a tűzhelyhez, de ti tudjátok a tiéteket hogy nevelitek :)

2020. júl. 6. 23:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!