Ma volt Anya születésnapja, de nem volt túl boldog?
Sziasztok!
Ma volt anyukám 46. Születésnapja. Kapott ajándékot, átjött pár rokon. Sokan felköszöntötték. De sokat kellett a konyhában lennie. Főzni, mosni kellett. Azt mondta, nem halaszthatnánk holnapra a szülinapját? Akkor hátha nem kéne annyit dolgoznia.
Most olyan rossz érzés van bennem. Miattunk, gyerekek miatt kellett főznie. Miattunk lett rossz szülinapja.
Ti mit tennétek? Vagy csak túl gondolom az egészet?
Hát az én egyik lányom 9 évesen levest főzött, 12 éves kora óta szülinapokra rendszeresen ő süti a tortákat.
Ja igen: nem életképtelen zombikat nevelTünk. Semmi baja nem lesz a gyerekek a tűzhely mellett. Jó esetben ráadásul van egy apa is a képben, aki akár szintén besegíthetne.
Mellesleg ha főzni nem is (bár miért ne?!), de egy reggelihez egy nyomorult vajas kenyeret egy szelet felvágottal szerintem a legbénább 10 éves is meg tud csinálni - HA AKAR.
Nem kommentálom inkább a 10 év kor alatti főzést inkább, kiről mit mond el.
A vajaskenyeret persze, megkenheti, a hideg reggelit senki nem is ellenezte, amint látni, én a főzést írtam.
De azt is írtam, hogy felesleges ezen összemenni, azt se kommentálom miért.
Heteske, nem cseléd a gyerek? Az anya miért az?
Végtelenül pofátlan dolog, hogy szervezel egy szülinapot, aztán elvárod, hogy az ünnepelt robotoljon, hogy te jól érezd magad.
Intelligens ember nem rontja el a családi ünnepet.
Intelligens család nem nézi, hogy az ünnepelt melózik, hanem meglepi azzal, hogy kivételesen nem teszed egész nap. Szebb ajándék lett volna.
"1. Nem cseléd a gyerek."
Kapaszkodj meg: az anya se cseléd.
"2. Apukát is (ha van) számon kéne ilyenkor kérni nem csak a gyerekeket mindig."
Apuka nem szerepelt a kérdésben, lehet hogy nincs
"3. Te vagy az anyuka, gyermeket, nem cselédet szültél."
Valóban, gyermeket szült, nem pedig urat, akit szolgálni kellene.
"4. Ha gyereket vállaltál, gondoskodj róla, mert idősen meg ő fog rólad."
Nem azért vállaltam gyereket hogy majd ő gondoskodjon rólam. Szerintem vagyunk igy még pár millióan.
"5. Ha rendben tartja a szobáját, tanul a gyermek, nem köteles mindig segíteni (te is voltál gyerek megannyi leckével és stresszel, hogy 5-s légy mindenből, ne felejtsd ezt el)."
Valóban. Nem köteles mindig segiteni. Ugyanez visszafele is igaz ám. Amúgy az megvan, hogy nyariszunet van?
"Nem kell, hogy a gyerek hawaiiozzon, nem kell kiny@lni a fenekét, de a szülőknek se kell belustulni, ha vállaltak egy gyermeket."
Belustulni? Ez mit jelent? A draga gyermek is nyugodtan tehet valamit a családért, aminek része.
"Ez olyan, mint a modern keresztszülőség is.
Megkeresztelik a gyereket, de elfordulnak, ha segíteni kellene."
A keresztszülőnek nem dolga segíteni. Pláne, hogy a mai keresztelők csak a külvilágnak szolnak, nem a keresztény életre nevelés miatt teszik és megcsak nem is vallásosak.
"Le lehet pontozni, nem zavar "
Megtettem
"1. Nem cseléd a gyerek" Aha. És ha nem nézi csicskának az anyját az év 365 napján, mindjárt cseléd. lesz. ALAP hogy nem hárít másra mindent a gyerek.
"2. Apukát is (ha van) számon kéne ilyenkor kérni nem csak a gyerekeket mindig." Már ha van apuka. Egyébként a gyerek MELLET ő is csinálhatja a háztartási dolgokat, de az apa SEM a gyerek cselédje, a szülőség nem arról szól hogy a gyerek semmit sem csinál otthon.
"3. Te vagy az anyuka, gyermeket, nem cselédet szültél." De nem is azért szültem hogy semmittevők mellett cselédet játsszak. És nem, az hogy csak tanul, nem elég . Ahogy én sem csak dolgozok.
"4. Ha gyereket vállaltál, gondoskodj róla, mert idősen meg ő fog rólad." Vagy le fogja tojni a fejemet, mert : éli a saját életét, vagy szimplán csak megszokta hogy ő csak elvárja a dolgokat másoktól, de viszonozni nem kell, mert "nem azért szülték"
" Ha rendben tartja a szobáját, tanul a gyermek, nem köteles mindig segíteni (te is voltál gyerek megannyi leckével és stresszel, hogy 5-s légy mindenből, ne felejtsd ezt el)." De, köteles, ugyanis ő is ott él, eszik, fürdik, él a közös helyiségekben mint más. Nem fog belehalni ha elmosogat, fürdőszobát takarít, vagy főz időnként, ha már a szülő is megteszi-aki meg a munkahelyen stresszel (és nem jegyekért hanem azért hogy legyen miből élni) . Ezt nem segítségnek hívják, hanem életnek. Csak egyes életképtelen, ellustult gyerekek a saját kényelmükön kívül mást nem néznek, letojják még tízen, sőt huszonévesen is hogy a szülő megszakad mellettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!