Másnak is ennyire semmibe veszik a születésnapját?
Kb 17-18 éves korom óta már torta sincs, nem hogy tárgyi ajándék. Általában az az ajándék, hogy ide adnak valamennyi pénzt. Nagy valami. Mostanság, már azzal se tisztelnek meg, hogy a születésnapomon itthon legyenek, pedig nem otthon élek, csak most költöztem haza a nyári szünet idejére. Más barátaim minimum leülnek a családjukkal egy születésnapi ebédre, vagy elmennek étterembe, itt meg annyi lesz a nagy szülinap, hogy ide adnak némi pénzt, aztán meg mennek tovább egy strandra. Azt megjegyzem, hogy rendszeresen járnak strandra/fürdőbe, szerintem kibírták volna, hogy most ne és pl itthon megebédeljünk együtt. Főleg, hogy évi párszor vagyok csak itthon, a szünetek időtartama alatt (nem Magyarországon élek).
Az érdekelne, hogy másoknak is ennyire semmibe veszik-e a születésnapját és úgy telik-e, mint egy átlagos nap. Én bezzeg anyák napjára tortát rendeltem haza (amiből nem is ettem mert nem voltam itthon), míg szülinapomon már évek óta nincs. Normális, hogy rosszul esik?

Miert nem csinalsz magadnak szulinapi bulit?
Vedd kicsit konnyedebbre a figurat es hivd meg a sajat csaladosat a sajat szulinapodra. Irj kis meghivokat. Ird ra mikorra varod oket, meg persze ird oda hogy a.vendegeid egy kis sutire es nem varsz ajandekot csak legyenek ott.
Ha szerencsed van akkor egyreszt valamelyikojuk kitalalja hogy hu hozz neked tortat vagy a tobbiekkel osszedobja megveszi vagy ha anyukad kapcsol akkor mondani fogja jaj ne suseel sutit vagy ne vegyel ok majd vezsnek tortat. De ha nem akkor se ess ketsegbe merttensleg suss sutit. Akar veszel leveles tezsta lapokat a boltban es megtoltod oket lekvarral vagy valami hasonko max 30 perces attrakciot bemutatsz.
Egy meghivasra megha a sajat itthonaba is hivod meg a tobbieket kenytelen mindenki keszulni kicsit es legalabb puszit fogsz kapni.
Ha nagyobb felhajtast akarsz akkor ne csak rokonokat hanem nehany baratod is probald meghivni es egy vendeglatos helyre (kocsma, cuki, fagyizo, kiulos pizzeria akarmicsoda) es ott mondd/ird egy italra mindenki a vendeged. Igy aki eljon az hoz ajandekot vagy altalaban visszahiv egy körre es legalabb beszelgetes is lesz.
23 evesen ne azt vard hkgy mint egy gyereket koszontgessenek hanem lehetsz te is kezdemenyezo.
A mi csladunk x eve megbeszelte 18 even folottieknek csak torta van es osszejovetel de senki senkinek nem vesz ajandekot es nem ad penzt ilyen alkalmakkor felnottkent mert akkor egesz evben mindenki csk ajandekokra koltene olyan sokan vagyunk:-)

És te, Kérdező, ott vagy minden családtagodnak a szülinapján, vagy csak téged kell körbeugrálni? FElnőtt ember vagy, de várod a tortát meg hogy mindenki otthon üldögéljen, mert NEKED születésnapod van? Szerintem túlzóak az elvárásaid, ez tényleg csak egy nap az évből, nem kell ekkora jelentőséget tulajdonítani neki. Az hogy pénzt adnak ajándékba szerintem egyáltalán nem rossz, inkább azt, mint egy hetvenedik tusfürdő-csomagot vagy ehetetlen bonbont. De szólhatsz is, hogy ajándéknak jobban örülnél legközelebb.
A kérdésedre válaszolva: az én szülinapomon sincs tűzijáték. Sőt. A családból 4 embernek is azon a héten van a születésnapja, mint nekem, ráadásul karácsony után születtünk pár nappal. Kb mindenkinek tele a puttonya már az ajándékokkal, nagy ebédekkel, sütikkel, egyebekkel. Egy "boldog szülinapot" jár mindenkinek, aztán kb. ennyi. Sőt, gyerekkoromban még karácsonyi ajándékot is sokszor úgy kaptam, hogy "... és akkor ezzel boldog születésnapot is kívánunk".

Nekem 32 évesen is sütöttek tortát, összeülünk, ajándékot is kaptam, befaltuk a tortát és jót beszélgettünk. Tesóim is mind elmúltak 20, de ugyanígy. Szüleinknek szintén. Ez egy jó alkalom, h összejöza család. Pedig majdnem minden nap találkozunk, de akkor is.
De minden család más, nálunk ez a megszokott, férjem meg simán elfelejti a sajátját, ha nem mondanám neki, h délután torta stb, eszébe se jutna.

Az emberek különbözőek. Az örök nyomorúság receptje, hogy kitalálod, miként kéne másnak viselkedni, de nem beszélsz róla, ellenben, ha nem úgy tesz, ahogy várod, megsértődsz és nagyokat bosszankodsz.
Ha nem tudod 19 együtt töltött év alatt megbeszélni, hogy neked mik a születésnapi kívánságaid, ideje kommunikációt tanulnod, mert sokat segít majd az életed során.

Nálunk annyit jelent a születésnap "ünneplése" a szüleimmel, hogy ráírunk a másikra Facebookon, hogy "boldog szülinapot" és ezzel le van tudva az egész. Szóval nem csak nálatok van semmibe véve a nap. Régebben nekem is rosszul esett, de aztán rájöttem, hogy végül is előnye is van ennek: így legalább megspórolunk egy rakás pénzt, mert nem kell tortára, ajándékra költeni. :)
34/N
Normálisaknak köszönöm a választ.
#19 fúj de egy undorító, rosszindulatú ember vagy te.:D meghagylak ebben a hitben, hogy “leléptem”. Amíg itthon voltam 20 évet, akkor is kb ugyanígy telt a szülinapom, úgyhogy ennyit erről.
#21 bírom, amikor az ilyen névtelen senkik akarják megmondani, hogy én mit hogy csináltam. Persze persze, te ismersz is, minden pont így van ahogy leírtál.:D Az ilyen rosszindulatú emberek ebben lelik örömüket, hogy fórumokon találnak ki hazugságokat másokról. Na ennyit ERRŐL bubuka, szia neked is.
Egyébként tegnap volt a szülinapom (valaki kérdezte), úgyhogy ma összeül a család, mert szóvá tettem este, hogy rosszul esett, hogy semmi ünneplés nem volt. Barátaim egy részével már tegnap megünnepeltem, a többiekkel jövőhéten fogjuk valamelyik nap.
Aki csak kötekedni akar mint az előző válaszoló, az máshol élje ki magát, ha kérhetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!