Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnak is ennyire semmibe...

Másnak is ennyire semmibe veszik a születésnapját?

Figyelt kérdés

Kb 17-18 éves korom óta már torta sincs, nem hogy tárgyi ajándék. Általában az az ajándék, hogy ide adnak valamennyi pénzt. Nagy valami. Mostanság, már azzal se tisztelnek meg, hogy a születésnapomon itthon legyenek, pedig nem otthon élek, csak most költöztem haza a nyári szünet idejére. Más barátaim minimum leülnek a családjukkal egy születésnapi ebédre, vagy elmennek étterembe, itt meg annyi lesz a nagy szülinap, hogy ide adnak némi pénzt, aztán meg mennek tovább egy strandra. Azt megjegyzem, hogy rendszeresen járnak strandra/fürdőbe, szerintem kibírták volna, hogy most ne és pl itthon megebédeljünk együtt. Főleg, hogy évi párszor vagyok csak itthon, a szünetek időtartama alatt (nem Magyarországon élek).

Az érdekelne, hogy másoknak is ennyire semmibe veszik-e a születésnapját és úgy telik-e, mint egy átlagos nap. Én bezzeg anyák napjára tortát rendeltem haza (amiből nem is ettem mert nem voltam itthon), míg szülinapomon már évek óta nincs. Normális, hogy rosszul esik?

2020. júl. 25. 21:54
A kérdező szavazást indított:
Az én születésnapom is hasonlóan telik
Az én születésnapomat rendesen meg szoktuk ünnepelni.
Az én születésnapom is így telik, de teljesen rendben van ez.
83 szavazat
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
23 éves vagyok.
2020. júl. 25. 21:56
 2/26 anonim ***** válasza:
88%
Ha téged ez zavar, akkor mindenképpen megpróbálnám megbeszélni velük. Valakinek szimplán nem jelent annyit egy születésnap. Én itthon mindig megünneplem a többiekét, de a sajátomon szívesen utazok el, mert nem szeretem ha meg van tartva.
2020. júl. 25. 21:58
 3/26 anonim ***** válasza:
70%

Az embernek egy születésnapja van. A többi csak évforduló. Azt szokták ünnepelni.

Én pl sosem rajongtam eme nárcisztikus szokásért, feleségemnek sokat jelent, ezért az ő születésnapi évfordulóját rendszeresen ünnepeljül. Szerencsére az enyémet nem.

2020. júl. 25. 22:08
 4/26 anonim ***** válasza:
64%

A saját születés napomon én szoktam süteményt sütni és viszek a kollégáknak.

Kicsit úgy, mint a Gyűrűk Urában. Ha igényed van tortára és bulira, már nagy lány vagy, te is meg tudod szervezni.

2020. júl. 25. 22:10
 5/26 anonim ***** válasza:
24%
És te szoktál sütni tortát, vagy rendelni bármely családtagod számára szülinapjuk alkalmából? Vagy főztél már valaha valamelyiküknek ünnepi ebédet? Vagy csak te várod el úgy, hogy cserébe nem adsz semmit?
2020. júl. 25. 22:16
 6/26 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk íratlan szabály, hogy születésnaphoz torta dukál.

Tisztességesen meg szoktuk ünnepelni mindenkiét. Ajándékok is szoktak lenni, inkább én mondom, hogy nekem nem kell semmi se, csak jöjjenek el, és legyünk békességben, szeretetben együtt.

"Normális, hogy rosszul esik?"

Ahhoz kéne viszonyítani, hogy mások (szüleid, testvéreid) szülinapját hogyan ünneplitek. Ha az övékét sem, akkor ne keress mögötte rossz szándékot: családodnak ez egyszerűen nem fontos. Ha viszont mindenki másét normálisan megünneplik, csak a tiédet nem, akkor mindenképpen kérdezz rá, miért tartanak alacsonyabbrendűnek, mint a család többi tagját.

2020. júl. 25. 22:17
 7/26 anonim ***** válasza:
83%

Az enyémet is így "ünnepeljük", mint a tiedet, míg más barátaim nagy banzájt rendeznek, csaknem szülihetet rendeznek. Ez nekem is túlzás, de még az én szülinapom is egy sima napnak tűnik. Főleg azután, hogy apám a 18. születésnapom előtt kijelentette, ez csak egy nap. Ezek után nagyon kedvem sincs velük ünnepelni. Ha egyszer családom lesz én is úgy szeretném a gyermekeim, párom és az én születésnapomat megünnepelni, ahogy most a barátaim teszik.

Nem vágyok egy egész heti ünneplésre, de egy elég szép napon is van a szülinapom, évközben sokat is emlegetem, mégis aznap, mintha nem is lenne.

2020. júl. 25. 22:19
 8/26 anonim ***** válasza:
32%
22 vagyok és anyukám még mindig süt és ünnepli velem, úgy hogy nem kérem. :D szóval mindenkinél más.
2020. júl. 25. 22:19
 9/26 anonim válasza:
66%

17 vagyok, a szülinapom alkalmából általában összehívjuk a kisebb családi kört egy tortára, ebédre, de ezt nem konkrét a szülinapom napján, hanem amikor mindenki ráér akár hetekkel később. Nálunk ez már inkább szokás, én például meglennék nélüle.

A testvérem 22, külföldön él. Amíg itthon volt neki is rendszeresen tartottunk ilyen "bulit", de mióta kint él nem, két okból. Először is kb évi 3-4 alkalommal tud hazajönni munkája miatt általában télen, tavasszal, szülinapja pedig nyáron van s egyszerűen nem tartjuk. Másodszor pedig, ő külföldön megtartja a saját társaságának a szülinapját, tőlük kap ajándékot stb.

Eddig még egyszer sem hallottam, hogy panaszkodott volna, de természetesen ha rosszul esne neki, szó nélkül tartanánk itthon is egy bulit.

Amit pedig mondasz, hogy nem mennek ki hozzád, lehet nem tudnak. Mi például itthon tartunk állatokat gond lenne őket itt hagyni sok időre, ráadásul anyumék sem vehetnek csak úgy ki szabadságot amikor kedvük szottyan. Persze volt már rá alkalom, hogy anyukám kiment testvéremhez a szülinapja időszakában s nagyon meg is örült, de nem lehet ez mindig csinálni sajnos..

2020. júl. 25. 22:53
 10/26 anonim ***** válasza:
66%

Az én születésnapomon jó pár éve nincs torta, ajándék, de családi összejövetel sem.

Nagyon maximum, de nem mindig kapok egy "Boldog születésnapot!"-ot és ennyi.

22N

2020. júl. 25. 22:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!