Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok ahhoz ha a...

Mit szólnátok ahhoz ha a gyereketek a csak a keresztneveteken lenne hajlandó szólítani anya/apa helyett?

Figyelt kérdés
2020. júl. 19. 19:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
62%
Anyukám a nevén szólitja a nagymamám, és nagyon jó kapcsolatuk van, jobb mint sok embernek, aki anyának/apának szólítja a szüleit. Szerintem ez semmit sem befolyásol. A szüleimet anyunak/apunak hívom, viszont a nagymamáim a nevükön szólítom, és nagyon jó, közvetlen a kapcsolatom velük is.
2020. júl. 19. 20:48
 12/24 anonim ***** válasza:
73%

Tényleg attól függ, hogy mennyi idős. Ha gyerek, akkor ugyanúgy elmondanám neki, hogy anyának hívjon, mint amikor ezerszer el kellett mondani, hogyne ugráljon a kanapén.

Ha "bunkó" kamasz és a többedik kérésem ellenére is a keresztnevemen szólít, akkor vagy elkezdenék nem figyelni, ha megszólít vagy én is másképp szólítanám, mint a neve. Mondjuk Jánosnak, akármilyen nemű.

Ha felnőtt, akkor egyszerűen megkérdezném, hogy mi lelte vénségére.

2020. júl. 19. 20:54
 13/24 anonim ***** válasza:
12%
Én spec örültem volna neki, de sajnos a szüleim megfúrták...
2020. júl. 19. 20:55
 14/24 anonim ***** válasza:
52%
Elképzelhetetlen ilyesmi nálunk.
2020. júl. 19. 21:15
 15/24 anonim ***** válasza:
24%
Adnék neki egy fülest.
2020. júl. 19. 21:28
 16/24 anonim ***** válasza:
35%
Ugye itt az is kérdés hogy olyan szülőről van szó aki együtt is él a gyerektől vagy elvált és jóformán nem is ő nevelte. Mert elvált szülők esetében gyakran van olyan, hogy mondjuk a külön élő apát a gyerek a keresztnevén szólítja
2020. júl. 19. 21:45
 17/24 anonim ***** válasza:
71%
Úgy gondolom ezt kicsit túlmisztifikálják ,főleg kicsik esetében. Nálunk volt ilyen a családban , eleinte a keresztnevén szólította a gyerek az anyját,egyszerűen,mert mindenkitől azt hallotta. Idővel elhagyta és ennyi.:D
2020. júl. 19. 21:51
 18/24 anonim ***** válasza:
56%
Tizenévesen adtam egy másik keresztnevet az anyukámnak, 20+ éve így hívom, semmi negatív hatása nincs a kapcsolatunkra
2020. júl. 19. 23:25
 19/24 anonim ***** válasza:
59%

Nem tudom mi viszi rá a gyereket, hogy keresztnevén szólítsa a szülőket...

Az én fejemben sosem fordult meg, hogy akármikor is úgy hívjam őket.

Amúgy meg igen, elég ridegül hangzana, mintha valami ismerősök lennének csak vagy barátok. Akkor hívnám őket csak úgy, ha nagyon rossz viszonyom lenne velük és nem akarom vállalni a rokonságot.

2020. júl. 20. 07:51
 20/24 anonim ***** válasza:
41%
"Amúgy meg igen, elég ridegül hangzana, mintha valami ismerősök lennének csak vagy barátok" - én ezt pont fordítva gondolom, szerintem az anya + apa megszólításban benne van a tekintélyelvű alá-fölérendelt viszony (amit rühellek bármelyik pozicióban vagyok éppen) addig ha keresztnéven, vagy a családban elfogadott becenéven szólítjuk EGYMÁST, az szimmetrikus kapcsolatot sejtet, tekintélyelv nélkül.
2020. júl. 20. 18:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!