Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos anyu kiakadása ezen?17l

Jogos anyu kiakadása ezen?17l

Figyelt kérdés

Szóval magyar faktot vettem fel jövőre, így sok a kötelező olvasmány, szám szerint 17 van, és én minimum a felét el akarom olvasni nyáron. Igazából csak onnan tudja, hogy ennyi könyv van feladva, mert megkérdeztem tőle, hogy nincs-e meg neki a régi könyvei között véletlen, ő meg előzetesét. Egyébként a legtöbb könyv megvan itthon, de azért amit aktuálisan olvasok azt mindig lementem pdfbe a telómra, mivel este lámpa fényénél nem szeretek olvasni, és akkor már inkább telón, vagy tableten bekapcsolt kékfény szűrővel. Rendes, papír alapú könyvet akkor szeretek olvasni, ha normál fények vannak. Na erre már anyám húzta a száját, hogy este tuti nem olvasok, és ahogy látja, hogy a könyvbe átrakom máshová a könyvjelzőt, mindig puffog, hogy nem is olvasom, ne ugorjak már át fejezeteket, meg ilyenek... És én egyébként nagyon szeretek olvasni, és az idei kötelezők közül van több, ami amúgy is érdekelt, meg olyan is, amit elkezdtem és érdekesnek találok. Amúgy halkan megjegyzem, anyu nem igazán örül annak, hogy szeretek olvasni, de a kötelező olvasmányokat úgy elfogadja... Viszont most úgy döntöttem, hogy azokat a könyveket a kötelezők közül, amik annyira nem kötnek le, azokból néhány fejezetet hangoskönyv formájában hallgatom, mivel van más hobbim is, és szerintem egész megnyugtató úgy rajzolni, hogy közben hallgatom. És így sem siklik el a figyelmem a részletek felett, hallás után is remekül megjegyzek sok dolgot, főleg ha macerálok a kezemmel valamit. Viszont anyám egy nap hamarabb jött haza és akkor észrevette, hogy én rajzolás közben hallgatok valamit, kérdezte, én meg mondtam a címet és elkezdett vitatkozni, hogy mennyire nem becsületes, hogy hallgatom a kötelező olvasmányokat, meg örüljek, hogy eddig rámhagyta, hogy fejezeteket hagyok ki (ugye az esti pdfből olvasásomról gondolja ezt). De szerintem ennyi idősen meg tudom ítélni, hogy hogy akarom teljesíteni az iskolai feladatot. Én többnyire elolvasom a kötelezőket, néha itt-ott néhány fejezetet hangoskönyvben hallgatok. Szerintem ez nem akkora bűn, tekintettel arra, hogy van aki csak rövidített tartalmat olvas neten és úgy kap számonkéréssn ugyan olyan ötöst, mint az aki tényleg elolvasta. Plusz nem értem anyu kiakadását a hangoskönyv miatt, mert ha nem kötelező olvasmányt olvasok akkor mindig ki van akadva, hogy minek...

Normális, hogy ki van akadva a hangoskönyv és a pdf miatt?

2020. júl. 17. 16:07
A kérdező szavazást indított:
Jogosan van kiakadva, igaza van
Nincs igaza a kiakadással
103 szavazat
1 2
 1/19 senkise v válasza:
100%
Nem jogosan.
2020. júl. 17. 16:11
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tiszta gyogyós, hogy a 17 éves lányának elő akarja írni, hogyan olvasson, plusz még meg is hazudtolja.
2020. júl. 17. 16:17
 3/19 anonim ***** válasza:
14%
Szerintem beulnek hallhatni veled.
2020. júl. 17. 16:18
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha 17 eves lányom lenne és csak az lenne vele a probléma hogy néha pdf formátumban olvas nem pedig papír alapon összetennem a 2 kezem, hogy ilyen kevés "problémával" áldott meg a sors. Semmi baj veled
2020. júl. 17. 16:20
 5/19 anonim ***** válasza:
88%
24 vagyok, anyum odáig van hogy szeretek olvasni. Vettem e-book olvasót hogy pdf-ben tudjak olvasni könyveket, abban is támogatott. Anyudnak örülnie kellene, hogy szeretsz olvasni és nem a tv előtt ülsz vagy bandázol mint a többség. És hiába ha valaki szeret olvasni, igenis van olyan könyv ami nem tetszik neki. Becsülendő, hogy legalább nem félre rakod vagy valami netes rövid változatot olvasol el, hanem próbálkozol.
2020. júl. 17. 16:25
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez hülyeség. Tök mindegy, hogy olvasod vagy hallgatod, az pedig pláne, hogy milyen formátumban... Én eleve ritkábban szoktam könyveket venni, max. kikölcsönzöm könyvtárból, de igazából sokszor "csak" letöltöm a netről vagy megveszem e-könyvként. A könyv foglalja a helyet, eszméletlen könnyen porosodik és azért nem forgatom őket annyit olvasás után, hogy megérje tartogatni még évekig. A hangoskönyv pedig lehet, hogy más élmény, de egyáltalán nem "csalás". Én nyelvszakos vagyok egyetemen, nagyon sokat kell olvasni és még az oktatók is szokták ajánlani, hogy hangoskönyvént is hallgathatjuk, ha úgy szimpatikusabb. Valamikor én is szoktam, mert úgy érzem jobban tudok rá koncentrálni, már fáj a szemem stb., és jobban esik hallgatni.
2020. júl. 17. 16:28
 7/19 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem csak az a baja hogy tudja hogy nem sokra fogsz menni a magyar fakttal csak valami humán fősulira tudsz bekerülni vele aminek nincs értelme.
2020. júl. 17. 16:32
 8/19 anonim ***** válasza:
89%
Toxic
2020. júl. 17. 16:38
 9/19 anonim ***** válasza:
31%
Hát ez így elég kamu szagú. Anyád minden este bemegy és ellenőrzi hol hagytad abba az aktuális könyvet, reggel meg újra ellenőrzi, hogy átraktad-e a könyvjelzőt? Nagyon életszerű...
2020. júl. 17. 16:44
 10/19 anonim ***** válasza:
85%
Vannak ilyen szülők. Az enyém is ilyen hülye már elnézést. Alsó tagozatos koromban leszoktam a hangosan tanulásról, mert akkor meghallotta mit kell tudni és folyton zaklatott meg okoskodott. Úgy voltam vele, jobb, ha nem tudja, hogy mi van feladva. Mindig kitűnő voltam egyetemig. Már középkorú vagyok, de a mai napig dühös vagyok rá mikor visszagondolok a dolgaira, hogy mennyire hülyének nézett mindig és mennyire beleszólt mindenbe és gyanúsítgatott folyton, hogy nem is azt csinálom, nem is jól stb. stb.
2020. júl. 17. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!