Jogos a kiakadásuk?

Figyelt kérdés

Szóval 16 éves lány vagyok, diákmelózok a gyárban ahol simán megkeresem a 210-et (minimum 110 de én átlagon felül teljesítek).

És nekem van egy kiskori álmom, a motor. Mivel sosem adták meg a lehetőséget (most sem akarják) hogy legyen egy motorom ezért saját magamnak akarok venni motort. Nem azt a bitang állatot hanem egy sima cross motort. (110-ért lebeszéltem az eladóval) és mondtam anyuméknak hogy megvenném. De nem engedik mert nekem mind a 210-et le kell tennem az asztalra.

Ez a kiskori álmom.. És mondtam nekik hogy a jogsit is leteszem (szeptemberben is melózok majd órarendhez igazítva) de nem engedik meg.. Kiakadtak hogy mit képzelek magamról hogy ilyen f@..ságokra b@..kodom el a pénzt. Közben ez segítene minden szinten, mert sokszor nem úgy megy busz ahogy nekem jó lenne (például délutáni műszak miatt mamámhoz kell menjek és kb hajnal 1kor érek oda, délelőtti műszak miatt meg munkatársammal kell laknom mert nem megy tőlünk busz)

Szóval... Jogos a kiakadás?

Bocsi ha zavaros de kicsit ideges vagyok..

2019. jún. 26. 14:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
26%
Gyárban nem keresel diákmunkával 210ezret, akkor se ha átlagon felül teljesítessz. Dolgoztam gyárban, 5+ éve ott dolgozó, átlagon felül teljesítő férfiak 190-et kerestek.
2019. jún. 26. 14:11
 2/20 A kérdező kommentje:
Mivel rengeteg a minusz a sok gyökér miatt ezért simán megkapjuk a 210et
2019. jún. 26. 14:13
 3/20 A kérdező kommentje:
Mármint nem a gyökerek hanem a normális melósok
2019. jún. 26. 14:13
 4/20 anonim válasza:
100%

Nem jogos a kiakadásuk, és meg kell mondani nekik hogy az a te pénzed, te megdolgoztál érte. És mivel a te pénzed arra költöd el amire akarod.

Még annyit viszont hozzátennék, hogy ami 110ezerért van motor, szánj rá még ugyanennyit, mert biztos hogy kell rá költeni. Amúgy ajánlom a Derbi motorokat, 50cm³-s viszonylag könnyen karbantartható ha van aki egy kicsit is ért hozzájuk. Meg könnyű, ha eldől csak felkapod. Tapasztalat ;)

2019. jún. 26. 14:19
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
Az ő kiakadásuk nem jogos, inkább a tiéd. Te keresed meg rá a pénzt, te megdolgozol érte. Ha semmi képen nem tudod kisírni akkor is legyél büszke magadra, hogy ennyi mindent elértél🤜🤛
2019. jún. 26. 14:21
 6/20 anonim ***** válasza:
18%
A bérszámfejtésben nem tesznek különbséget "gyökér" és "normális" "melósok" között. Egy operátor nem keres 210-et akkor se ha lehozza a csillagokat.
2019. jún. 26. 14:58
 7/20 anonymousreview60 ***** válasza:
100%

Nem jogos a szüleid kiakadása. Jogosan vagy ideges.

A gyereknek alapvető joga a kaja (hétköznapi, nem midig lazac), ruha (átlagos, nem Versace), a fűtés stb. Ezekért nem kell "hálásnak" lenni. A szüleid pénze a ti (a család) pénze, mert ők találták ki, hogy legyen a család. A te pénzed, a tied, mert csak így tudod megtanulni megbecsülni, beosztani, tervezni, és magadat is megbecsülni.

Ha elveszik a pénzedet, akkor kisgyerekként kezelnek, ekinek megmondják mi a tuti, elnyomnak, nem tanulsz meg gondolkodni. Az a pénz a tied. Kölcsön kérhetnek, de azt meg is kell adni, mint bármely felnőtt felé.

2019. jún. 26. 15:01
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Ezek utan egy forintot sem tennek az asztalra. Minek szamolsz be a penzedrol!? Valoszinuleg feltenek..de inkabb azt latom, hogy a penzedre fenik a fogukat. Ne add oda! Ok, ha beszallsz pl. rezsi..de a szuleid pofatlanok.
2019. jún. 26. 15:05
 9/20 A kérdező kommentje:

Continentalban meghaladja a 300k-t is a havi fizetés (egyéb területeken)

Nem mindegyik gyár ugyan olyan amiben te dolgozol :)

(nem continentalos vagyok)

2019. jún. 26. 15:06
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
A te kiakadásod jogos, nem az övék. És ha két év múlva úgy költöznél el tőlük, hogy többet vissza se nézel, senki normális embert nem lepne meg.
2019. jún. 26. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!