Jogos a kiakadásuk?
Szóval 16 éves lány vagyok, diákmelózok a gyárban ahol simán megkeresem a 210-et (minimum 110 de én átlagon felül teljesítek).
És nekem van egy kiskori álmom, a motor. Mivel sosem adták meg a lehetőséget (most sem akarják) hogy legyen egy motorom ezért saját magamnak akarok venni motort. Nem azt a bitang állatot hanem egy sima cross motort. (110-ért lebeszéltem az eladóval) és mondtam anyuméknak hogy megvenném. De nem engedik mert nekem mind a 210-et le kell tennem az asztalra.
Ez a kiskori álmom.. És mondtam nekik hogy a jogsit is leteszem (szeptemberben is melózok majd órarendhez igazítva) de nem engedik meg.. Kiakadtak hogy mit képzelek magamról hogy ilyen f@..ságokra b@..kodom el a pénzt. Közben ez segítene minden szinten, mert sokszor nem úgy megy busz ahogy nekem jó lenne (például délutáni műszak miatt mamámhoz kell menjek és kb hajnal 1kor érek oda, délelőtti műszak miatt meg munkatársammal kell laknom mert nem megy tőlünk busz)
Szóval... Jogos a kiakadás?
Bocsi ha zavaros de kicsit ideges vagyok..
Nem jogos a kiakadásuk, és meg kell mondani nekik hogy az a te pénzed, te megdolgoztál érte. És mivel a te pénzed arra költöd el amire akarod.
Még annyit viszont hozzátennék, hogy ami 110ezerért van motor, szánj rá még ugyanennyit, mert biztos hogy kell rá költeni. Amúgy ajánlom a Derbi motorokat, 50cm³-s viszonylag könnyen karbantartható ha van aki egy kicsit is ért hozzájuk. Meg könnyű, ha eldől csak felkapod. Tapasztalat ;)
Nem jogos a szüleid kiakadása. Jogosan vagy ideges.
A gyereknek alapvető joga a kaja (hétköznapi, nem midig lazac), ruha (átlagos, nem Versace), a fűtés stb. Ezekért nem kell "hálásnak" lenni. A szüleid pénze a ti (a család) pénze, mert ők találták ki, hogy legyen a család. A te pénzed, a tied, mert csak így tudod megtanulni megbecsülni, beosztani, tervezni, és magadat is megbecsülni.
Ha elveszik a pénzedet, akkor kisgyerekként kezelnek, ekinek megmondják mi a tuti, elnyomnak, nem tanulsz meg gondolkodni. Az a pénz a tied. Kölcsön kérhetnek, de azt meg is kell adni, mint bármely felnőtt felé.
Continentalban meghaladja a 300k-t is a havi fizetés (egyéb területeken)
Nem mindegyik gyár ugyan olyan amiben te dolgozol :)
(nem continentalos vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!