Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szeeintetwk is jogos, hogy...

Szeeintetwk is jogos, hogy nem hívom meg az apámat az esküvömre?

Figyelt kérdés
Egy éves voltam amikor váltak a szüleim, hárman vagyunk testvérek és mindhármunkat anyum nevelt, az apám újra is nősült akkor, eleinte látogatott, aztán mentünk mi egy darabig, gyerektartást mikor fizetett mikor nem, mivel mezőgazdaságból él (elég jól) így papíron kevés a jövedelme így keveset is fizetett,,utoljára amikor suliba jártunk a tesómmal annyit fizetett kettőnkre mint egy fél buszbérlet. Valami 11 12 évesek lehettünk amikor iskola meg balatoni testvér település szervezett 1 hetes nyaralást, mindössze a buszt kellett fizetni (ezt azért emelem ki, mert nagy lehetőség volt akkor, rendes nyaralást nem engedhettünk meg magunknak), és ő is alá kellett írjon egy közjegyző papírt, hogy beleegyezik, hogy elhagyjuk az országot (erdélyi vagyok), arra sem volt képes, hogy átjöjjön 3 kilométert, mert nincs ideje, majd anyum fizette le a közjegyzőt, hogy ő írja alá apám helyett is. Egy ilyen "apát" természetesen nem akarok az esküvőmön látni, de hallottam már, hogy "akkor is az apád" meg hasonló szövegeket, utoljára tavaly futottunk össze véletlenül, a barátnőm akkor látta először, azelött 7-8 évig nem láttam én sem, szerintetek is jogosan nem hívom meg?

2019. jún. 25. 19:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
99%
Jogosan nem hivod meg. Minek etetnél-itatnal egy ilyen embert? Illetve a te nagy napod ha ô ott lenne nem tudnád jól érezni sem magam teljesen. Szerintem nincs mit ezen gondolkozni.
2019. jún. 25. 19:46
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell meghívnod.

Én 3 éve váltam el. Kéthetente hozom magamhoz a gyerekeim. Megyünk programokra, szervezünk elfoglaltságokat stb...

Minden szüksékletüket fedező gyerektartást fizetek. Összes szabim alatt is velük vagyok. Szeretem őket! A te "apád" nem APA így meg sem kell hívnod. Aki csak megcsinálni tudja a gyereket az nem érdemli ezt a megszólítást!

2019. jún. 25. 19:50
 3/19 anonim válasza:
94%

NE HIVD MEG !

Ha valaki beszól, akkor mond, hogy ez a nap rólatok szól majd és nem másról. Ha majd a beszólogató házasodik vagy valami bulit rendez, akkor azt hivjon akit akar, de a TE esküvődbe ne pofázzon bele senki!!!

2019. jún. 25. 19:51
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen megértelek, Kérdező. Engem is egy éves koromban hagyott el végleg az "apám". Maga a válás is egy tortúra volt, mint később kiderült, már a terhessége idején csalta az anyámat. Mindkettőnktől meg akart szabadulni különböző módon. Engem állami gondozásba akart adni, Anyámról pedig azt terjesztette, hogy egy drogos, alkoholista, aki se mosni, se főzni, se gyereket nevelni nem tud. Miután nem sikerült a terve, sem tőle, sem a szüleitől nem kaptam semmit. Se telefonhívás, se ajándék vagy üdvözlőlap születésnapra, karácsonyra, névnapra. Semmi. Amikor középiskolába mentem, alá kellett volna írnia egy papírt, hogy beleegyezik az iskolaváltásba. Anyámmal szóba sem állt a válás után, így maradt egy B terv. Az osztályfőnököm aláíratott Anyámmal egy nyilatkozatot, miszerint nem tudja a volt férje tartózkodási helyét. Aztán amikor 23 éves voltam, a Nagyszüleim és Anyám néhány "jóakaró" hatására azt akarták, hogy meghívjam a diplomaosztómra. Én azonban megmondtam, hogy nem vagyok kíváncsi erre a személyre.
2019. jún. 25. 20:14
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, nekem nem csak apám, hanem az egész pereputtya nem lesz meghívva. Volt is belőle sértődés, pedig az évtizedek alatt nem igazán törődtek velem, de az esküvőn ez így legyen, ez úgy illik, na úgy beolvastam mindenkinek, hogy azóta is behúzzák fülüket, farkukat. Nem a vérségi kötelék dönti el, k ielsz jelen egy esküvőn. Az egyik kollégám többet tett értem és több kedves szava volt hozzám 3 év alatt, mint apámnak és családjának 30 alatt.
2019. jún. 25. 20:18
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
* ki lesz
2019. jún. 25. 20:20
 7/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Semmiképpen sem akartam meghívni, csak kiváncsi voltam kivülállóként mit gondoltok erről.

2-es. nálunk a "programok" annyiból áltak, hogy odamentünk, leültünk a konyhában az asztalhoz és "beszélgettünk" ami kb. a "hogy vagytok? Hogy megy a suli" - ban merült ki.

4-es ez nálunk is így volt, anyum volt a k**va, és a válás sem volt sétagalopp, nagy veszekedés, apám testvére, a "nagybátyám" bottal vert ki minket a házunkból, de az "Isten nem ver bottal" mondás avagy a karma ott is jelen volt, "apám" elég fiatalon lesántult, a nagybácsinak pedig a szemével lettek gondjai a válás után nemsokkal, most ott tart, hogy egyik szemével alig lát, a másik meg üveg.

2019. jún. 25. 20:31
 8/19 A kérdező kommentje:

Azt nem mondtam, de én sem hívok meg senkit apai ágról.

A nagyszüleim rendesek voltak, őket látogattuk is, majd a nagyanyám temetésen ismertem meg egyik uncsimat akinek azután volt az esküvője, az ő apja is testvér az enyémmel, de valamiért nem egyeztek, ő meghivott, de mondtam neki, hogy sajnálom, el is mennék, de nem szivesen megyek a többi "családtaggal" egy helyre ünnepelni.

2019. jún. 25. 20:40
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne hívd meg.

Ha eddig nem akart ott lenni az életedben, akkor most se legyen.

Ez rólad és a szeretteidről szóljon.

2019. jún. 25. 21:25
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne hivd meg ez a te nagy napod,sok boldogsagot kivanok egyebkent. O csak elszurna,ne egyen ne igyon ne legyen ott ha eddig leszart. Mondok egy peldat. Unokanoverem is most hazasodik nekik egy eve valtak el a szulei,bar az anyja es apja felnevelte de az anyja lelepett es azota koszonni sem koszon,nem hivja meg mert ezek utan hogy egy ferfi miatt elhagyta oket es lenezi a csaladot minek...nem erdemli meg. A te apad sem,macimum latna mit veszitett de nem az o erdeme hogy ennyire vitted.
2019. jún. 25. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!