Jogos a kiakadásuk?
Szóval 16 éves lány vagyok, diákmelózok a gyárban ahol simán megkeresem a 210-et (minimum 110 de én átlagon felül teljesítek).
És nekem van egy kiskori álmom, a motor. Mivel sosem adták meg a lehetőséget (most sem akarják) hogy legyen egy motorom ezért saját magamnak akarok venni motort. Nem azt a bitang állatot hanem egy sima cross motort. (110-ért lebeszéltem az eladóval) és mondtam anyuméknak hogy megvenném. De nem engedik mert nekem mind a 210-et le kell tennem az asztalra.
Ez a kiskori álmom.. És mondtam nekik hogy a jogsit is leteszem (szeptemberben is melózok majd órarendhez igazítva) de nem engedik meg.. Kiakadtak hogy mit képzelek magamról hogy ilyen f@..ságokra b@..kodom el a pénzt. Közben ez segítene minden szinten, mert sokszor nem úgy megy busz ahogy nekem jó lenne (például délutáni műszak miatt mamámhoz kell menjek és kb hajnal 1kor érek oda, délelőtti műszak miatt meg munkatársammal kell laknom mert nem megy tőlünk busz)
Szóval... Jogos a kiakadás?
Bocsi ha zavaros de kicsit ideges vagyok..
nettó 1450-es órabérem volt diákként a GE-ben, annyira nem volt emberük nyáron
simán kocsi izzókat csomagolgattam
A KERDEZO NEM ARRA KIVANCSI, HOGY SZERINTETEK EGY GYARI MUNKAS MENNYIT KERES!
Kerdezo az a Te penzed es nem szabad nekik adni.
Jelentsd azokat a hozzaszolasokat, amik a berezesedrol szolnak. Sok okostojas..
Nem hiszem hogy csak a féltésről van szó. Egész életükben az adóságba hajszolták magukat és ezért nem lehet saját cuccaik (autó, motor, tv stb.). Nem is hajlandóak tenni érte. Apám épp hogy annyit keres hogy enni tudjunk és a számlákat kifizesse. Soha nem volt hajlandó ilyen gyárakba menni, vagy ha ment is akkor 2 hónap azt csá. Ezért az irígység beszél belőlük:)
Segíteni szeretnék rajtuk, de nem tudok. Elvernék a pénzt piára, meg strandolásra (csak ők mennének) stb.
Régebben is adtam nekik pénzt (nem sokat, 10k-t hogy ki tudják fizetni a csekket) de azt is elverték hülyeségekre.. :/
Jogsi után terveztem vezetni :)
Megjárta már apám ezt az utat
Nem akarok úgy járni
Először is, simán meg lehet ennyit keresni operátorként, másodszor a diákokra több a kedvezmény, ezért sok helyen nettó 1600-at is megadják nekik órabérben.
Amúgy a motor betudható a féltésnek, de a te pénzed, te dolgoztál érte, nem vehetik el (ha jófej akarsz lenni velük a rezsi+kajapénz rádeső részét odaadod, de ezt se muszáj). Ha nagyon kekeckednek kérj segítséget a családsegítőtől
Nem jogos a kiakadásuk.
Te pénzed, te kerested, arra költöd amire szeretnéd. Legalábbis normális esetben így kéne hogy működjön. Nem arról van szó, hogy idd el vagy vegyél füvet, nem ilyen szinten kell megengedni mindent, de ez szerintem teljesen korrekt, felőled, hogy egy értékes dolgokra, illetve nagy álmodra költenéd a pénzed:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!