A Kamilla vagy Olívia név jobb? Ki mit gondol? Névválasztás előtt állunk.
"Nomen est omen" - mondja a latin, ami annyit jelent, hogy nevében a sorsa.
Egy Kamillát ismerek közelről, személy szerint. Ő egy rettentő merev, mint aki kardot nyelt, önálló véleménye soha nem volt, de ezt nagyon-nagyon jól tudja leplezni, és mindig mások a hibásak, ő "mindent megtesz az ügy érdekében".
A másik Kamillát hírekből ismerem, ő volt Diana hercegné halálának előokozója.
Olívia ez is egy eléggé szigorú és merevséget sugárzó név.
Mindezektől függetlenül a Te döntésed, melyiket választod, de a kezdő mondatomat ne hagyd figyelmen kívül!
12
Én egy Kamillát ismerek.
80 éves öregasszony.
Nagymamám mesélte, hogy az illető fiatalabb korában, a "párkapcsolatok tekintetében nem igazán volt merev"...
Hogy finoman fogalmazzak.
12-es vagyok.
Látom, nagyon nem tetszett a válaszom, pedig valódi hátteret hordoz. Gondold át, hogy milyen nevet adsz a gyermeknek. Lehet, hogy neked jelen pillanatban tetszik egy név, de a gyermekre nézve a jövőbe tekints!
Nehéz. A becézetlen forma mindkettő esetben tetszik. A Kami meg az Oli viszont számomra nőietlen és röhejes.
Viszont a Kamíliát szokták Milának, Liának, Kamának nevezni, az Olíviát meg Livinek, Viának, Líviának is, ezek a becenevek számomra aranyosak és nőiesek. Szóval nagyjából egy szinten van a két név, személy szerint inkább az Olíviára voksolnék, de nem tudom érvekkel megindokolni. Egyszerűen csak jobban tetszik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!