Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, hogy jövőre...

Mit csináljak, hogy jövőre elmehessek a Balatonra?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, most nyáron szerettem volna menni barátokkal 1-2 éjszakára. Egyértelműen nem engednek el, biztosan nem tudom rábeszélni őket. Megemlítettem, h mindegy, majd megyek jövőre, és erre azt mondták, hogy 18 leszel, ha elmész a Balatonra, akkor mehetsz a házból is (azt mondjuk nem értem, hogy ha ennyitől féltenek, akkor miért akarnának kirakni az utcára).

Jövőre biztos, h elmegyek valahova nyaralni barátokkal.

Hogy oldjam meg, hogy a házból ne tegyenek ki? Addig gondolom be kéne bizonyítanom, hogy elég felelősségteljes vagyok. Ezt hogy csináljam?

Apukám folyton emlegeti, hogy ha megtudják, hogy csak gyerekek vannak, akkor.... és be se fejezi. Ez mondjuk szerintem teljesen hülyeség. 17-20 évesek vagyunk most, nem is gyerekek. Amúgymeg semmivel nem vagyunk mások, mintha mondjuk 25 évesen mennénk csak lányok.

Köszönöm szépen, ha segítesz!

2020. júl. 15. 19:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
12%
Ha 18 éves leszel, akármikor kirakhatnak. Pont.
2020. júl. 15. 20:10
 2/11 anonim ***** válasza:
25%
Igazából attól függ, hogy meddig tanköteles, mert addig nem tehetik ki.
2020. júl. 15. 20:25
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg öket,hogy mi miatt aggódnak, mit kellene tenned, hogy ne aggódjanak. Esetleg próbálhatnátok olyan felnőttet, idősebbet találni helyben, aki ugyan nem felügyelne benneteket, de fordulhatnátok hozzá baj esetén, pl.nyaraló szomszéd. A lényeg, hogy ne dacból próbáld megoldani, hanem próbáld feltárni a félelmeiket.
2020. júl. 15. 20:27
 4/11 anonim ***** válasza:
95%
Az életben nem értem meg azokat, akik szerint tök oké 18 éves kor után kitenni a gyereket az utcára... Minek csinál gyereket az ilyen? Pusztuljak meg, ha ilyen pocsék szülő leszek valaha is!
2020. júl. 15. 20:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ismerik a társaságot, barátod van, legjobb barátnőddel találkoztak? Szerintem ha tudnák hogy beszámíthatóak a barátaid akkor jobban elengednek.

Amúgy meg ha mondjuk időben hazamész bulikból, nem totál szétcsapva érkezel meg, nem hazudgálsz, jól tanulsz az már eléggé ráutaló magatartás a megbízhatóságra. Esetleg fejeld meg egy kis házimunkával.

2020. júl. 15. 20:47
 6/11 anonim ***** válasza:
77%

Elég hülyén hangzik, hogy nem engednek el... Máshova se vagy csak ide? Lehet azêrt nem véletlen, hogy nem, tudják kikkel mész nem szimpik stb...

Anno legjobb barinőm is azért elég szélhámos volt meg vad természet ezt persze tudtam akkor is, anyám nem is engedett vele sehova. Lehet itt a baj

2020. júl. 15. 21:06
 7/11 anonim válasza:
100%

4es nagyon igazad van

Èn 24 vagyok ès mai napig szàmìthatok a szüleimre! Hàlàs vagyok èrtük!!! Mindenkinek ilyen szülőket kìvànok!

2020. júl. 15. 21:10
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

5os modszere lenne celravezeto.

Mutass valami drasztikus valtozast magadhoz kepest, olyan iranyba ami szulok, pontosabban a te szuleid szamara azt mutatna komolyodsz, felelossegteljesebben viselkedsz.

Erre nehany pelda amit a sajat esetedre probalj atforditani (es ezekbop ne egyet hanem tobbet valosits meg es ne az elso beszolasig hanem kitartoan honapokon at egeszen jovo nyarig).

- ha "orokke" filmezel/sorozatozol/csetelsz/videojatekozol a szabadidodben, akkor latvanyosan csokkentsd le ezt az idot legalabbis a szuleid elott ne tedd annyit mint eddig. Pl. Ha minden este 8kor elvonultal.filmezni akkor heti ketszer egy konyvvel a kezedben maradj valami kozos helyisegben es olvass. Ha kerdezik nem filmezel, mondd nem mert ugy erzed az olvasast se kellene elhanyagoldnod.

- ha alig vagy semmit nem segitesz a hazimunkaban vagy kizarolag olyat amit kernek, akkor hirtelen kozold szeretnel sajat hazimunkareszt amit mindig te csinalnal keres nelkul pl lehetsz e szemetfelelos vagy furdoszoba felelos (persze kerdezd megakkor mit eshogyan takarits nehogy lemard a kad vagy zuhanytalca zomancat:-))), vagy ha eddig utaltal es huztad halogattad a szobatakaritast rendbetetel szepen kezdd el es .inden heten egyszer latvanyosan csinald meg.

-ha eddig sose vasaroltal be mond anyudnak heti egyszer szivesen elmesz es a nehezebb dolgokat (tej, liszt, mosopor, asvanyviz..) megveszed es hazacipeled. Vagy legalabb kethetente ha jossz valahonnan haza kuldj anyudnak uzit hogy jovok hazafele kell valami a boltbol? Es teljsen el fognak ajulni..

-ha eddig nulla erdeklodesttanusitottal a fozes irant, most szepen heti egyszer allj be segiteni es anyadnak/padnak mondd mikor csinalsz legkozelebb ...-ot, mert akkor szeretnem ha el.ondanad hogyan kell mibol mennyit teszel bele es mikor.

Masik fontos dolog: ha elengednek valahova vagy elmwsz valahova es idore haza kell erni vagy kerik uzenj telizz, akkor azt mindig ugy csinald. Es szepen elkezdhetsz egyezkedni is ha valami nem tetszik de ervelessel. Pelda: el szeretnek menni x szel talalkoznek egy teraszos etteremben iszunk vala.i alkoholmentes koktelt es ejfelre jonnek haza. Szulo...na azt mar nem 9-re itthon kell lenned. Te az tul koran lesz a legtobben 8-ra ernek oda es 11-ig terveztek a maradast. Akkor ha 11-re ernek haza ugy mar jo? Szulo: dw hat akkor mar sotet van es az is keso nekunk. Te: rendben akkor hamarabb hazajovok, legkesobb fel 11-re de igerjetek meg, hogy kovetkezo alkalommal 11-ig maradhatok ha hasonlo lesz.

Sok szulo azert alapbop bar felti a gyereket de ha az nem ad okot a bizalmatlansagra akkor elengedi egyre kesobb egyre tobb helyre. Nalunk sajnos annyira megbizhatatlanul es kisgyerekesen viselkedett az egyik gyerekunk 17 evesen hogy mi se engedtuk szivesen sehova. Volt hogy kertuk adjon meg egy masik telefonszamot a hazibulihoz de teljesen elutasitotta (pedig csak a biztonsag kedveert kertuk ha masnap nem erne haza 10-ig es azt latnank ki van kapcsolva a telefonja) vagy megkertuk mondja meg hanyra er haza es azt mondta este 10, de este 11kor sehop nem volt meg amikor hivtuk kinyomta. Mikor vegre megerkezett azt mondta de hat minek vegye fol mar hazafele tartott. Es keptelen volt megerteni a 10 orahoz kepest 1,5ora az sok. Es igenis ha hivjak a szulei vegye fol. Es akkor mondja bocs 5 perc es otthon vagyok mindent elmeselek majd. Es akkor igenis adjon magyarazatot.

2020. júl. 16. 00:08
 9/11 Thispain ***** válasza:
24%
Az is egy működő verzió lehet(talán), hogy átmész az egyik barátodhoz aludni néhány napra(a barátod ideiglenesen a Balatonnál lakik, de ezt a szüleidnek nem kell tudnia).
2020. júl. 16. 04:13
 10/11 anonim ***** válasza:
77%
Én komolyan nem értem az ilyen szülőket. Mondjuk nekem nincs gyerekem, a szüleim meg le se szartak annak idején, tehát nincs családi minta előttem. Minek csináltak az ilyenek gyereket? Van ki felett uralkodni? Ha jövőre elmennél és vissza se jönnél, mert azt mondták, hogy mehetsz az utcára, ők lennének a legjobban megrémülve. Felesleges a fölényüket fitogtatni.
2020. júl. 16. 07:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!