Hogy értessem meg anyukámmal, hogy nem állatkínzás, ha megfürdetem a háziállatokat?
A kérdést azért nem állatok kategóriába írom, mert itt inkább anyuval van a gond nem a kutyával és a macskámmal.
Szóval van egy kaukázusi juhászkutyánk és kissebb testű keverék kutyánk, és még rajtuk kívül egy cicánk. Na a kissebb kutyánk és a macskánk nagyon imád fürdeni, és mivel a nagyobb kutya miatt mindenütt nagy itatótálak vannak, valahányszor, melegebb az idő, kimegyek azt látom, hogy vagy a kutya vagy a macska éppen fekszik valamelyik tálban, aminek gyakran az az eredménye, hogy gyakran kiborul a víz, óránként akár többször újra kell tölteni. Szóval elhatároztam, hogy jó, akkor alkalmanként megfürdetem kettőjüket (a másik kutyát nem igazán, ő nem szereti annyira, ahhoz nagyon melegnek kell lenni, hogy akár a mancsát is vízbe tegye, ha nem muszáj neki). Azóta nem látom, hogy annyira gyakran az itató edényben akarnának pancsolni, tehát megoldás a problémára, ha néha a melegben, sima vízben megfürdetem őket odakint egy régi, már semmi másra nem használt kiskádban. Konkrétan amikor meglátják, hogy na akkor fürdés, ugranak bele, várják, hogy legyen már víz. Egyébként egyszerre vannak benne, de egyszerre vagy a kutyával vagy a macskával foglalkoznom, de addig semelyik nem menekül el.
Anyám viszont az összes alkalommal sopánkodik, hogy milyen rossz nekik, meg milyen gonosz vagyok, hogy ezzel kínzom őket. És nagyon gáz, pláne hogy kis településen lakunk, egyszer elmentem vele piacra, és amikor azt hitte, hogy nem hallom elkezdett az ismerőseinek sopánkodni arról, hogy milyen gonosz vagyok, hogy bántom az állatokat, és hogy nem tudja, hogy hogy szoktasson le erről. A település egyrésze szerintem azt hiszi rólam, miatta a hogy valami szemét féreg vagyok. És nem az zavarja, hogy mit tudom én, ez megemeli a számlát, mert egyszer szóba jött, hogy valami miatt kissebb a vízdíj, mint általában a meleg időjáráskor, és ez fura módon akkor kezdődött, amikor elkezdem rendszeresen fürdetni a macskát és az egyik kutyát. Az állatorvos tanácsa szerint sem ártalmas, mivel semmi olyat nem használok, ami kiszárítaná a bőrüket. A sima víz nem árt nekik.
Komolyan, hogy értessem meg anyuval, hogy én nem bántom se a kutyát, se a macskát?
Mutass anyukádnak olyan oldalakat ahol a kutyákkal foglalkoznak, elég sok megemlíti higy a kutyák a testükön keresztül nem tudnak izzadni csak a talpukon lévő párnákon keresztül, ami kevés. Ezért lihegnek sokat amikor felmelegszik a testük, így próbálják hűteni magukat. Ha sampon nélkül pancsoknak egyet az nagy megkönnyebbülés nekik nyáron. Ezért szeretik a kutyák. Samponnal nem szabad gyakran, én csak akkor szoktam ha büdös.
Egyszerűbb lett volna lefúrni az itatókat-kis nyílású fedél rájuk s egy gyerekkádat kirakni, majd nem leszel szadista, a kutya-macska meg megtanul fürdeni + kevesebb víz lesz fogyasztva feleslegesen;)
Próbáld ki s meglátjátok, kinek lesz igaza.
Mutass neki olyan videót, amelyen pl. a macska fürdik a kádban, a tengerben, stb. (jellemzően bengáli macska, ők -azt mondják- ab start tűrik, sőt szeretik a vizet, de a közönséges házi cicák néhány egyede is szeret fürdeni. (A mi 5 macskánk közül -mind talált macska- 2 szintén imád fürdeni)
Kutya... A mi kutyánknak ott van a kertben kitéve egy nagyobb "kiskád", tele vízzel, és bizony ebben a melegben boldogan fetreng benne, van, hogy ki se száll negyed óráig. Már amikor a fentebb említett 2 macska ki nem túrja. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!