Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hova mehetnék, kiraktak a...

Hova mehetnék, kiraktak a szüleim?

Figyelt kérdés

18 éven keresztűl tűrtem, a veréseket, a megaláztatást, mindíg ilyeneket vágtak a fejemhez a szüleim hogy belőlem sose lesz semmi, nekem sose lesz annyi pénzem mint nekik.

Ma volt az a nap amikor apám haza jött és meg akart verni a semmiért, azt mondta nincs szükségük rám, eleget szenvedtek ők velem, szedjem a cuccaim és menjek amerre látok, és ez végleges.

Mit tegyek nagyon félek

2020. júl. 8. 13:22
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
88%
Sajnállak kérdező,hogy ilyen szemét szüleid vannak. Barátaid esetleg akikhez ideiglenesen költözhetsz? Még tanulsz vagy dolgozol? Iskolataársak,munkatársak segítségére tudsz számítani?
2020. júl. 8. 13:44
 12/57 A kérdező kommentje:
Nem akarok senkinek sem a terhére lenni, még tanulok, de próbálok diákmunkát szerezni.
2020. júl. 8. 13:45
 13/57 anonim ***** válasza:
31%

#7 13:35 vagyok.

Férfi vagy vagy nő? A szülőkben mindig kialaku legyfajta "féltékenység" a gyerekükkel szemben. Apámban is kialakult, 14 évesen "verekedni akart velem", meg már akkor ki akart dobni, mert én nem csak szakmunkásképzőbe mentem hogy 15 évesen munkába álljak és tönkretegyem magam és a családom ahogy ő tette, hanem normálisan tovább akartam tanulni középiskolára, egyetemre. Húgommal meg az anyánkban alakult ki, mert hogy ő mióta összejött apánkkal volt hogy melózott, de főleg a házimunkát végezte el itthon, és "irigykedett" tudatalatt (Ahogy írtam is). Nem regélem el újra ugyan azt, ebből a szemszögből.

Ha apád ledolgozta a fél életét, és azért csesztetnek téged, akkor arra tudok tippelni, hogy mivel "ő a férfi a háznál" és te is "férfi" vagy, ezért elvárták volna tőled is, hogy dolgozd ki a beled, mert ők is azt tették, hogy szenvedj, mert ők is szenvedtek.

Mondhatom úgy, hogy "haragszanak rád, mert neked volt esélyed norális életre, nekik meg nem".

Ha nő vagy, akkor meg szintén a "haragszanak rád, mert...", plusz az anyád rád vetíti ki a saját maga lustaságát, boldogtalanságát.

Ha van barátod valamerre, kérdezd meg tőle/szüleitől, hogy ott leheténl-e egy darabig, amíg találsz valami melót vagy bérelni tudsz egy szobát, meséld el, mi történt, ha megbízol benne/bennük.

Én nem tudok érdemleges segítséget adni, maximum annyit, hogy azt mondom, ha szeretnél írj rám és beszélhetünk itt cseten, ha könnyítene kicsit a lelkeden, hogy kiírd magadból a történteket.

2020. júl. 8. 13:49
 14/57 anonim válasza:
90%
Egy megbizható barát szerintem szívesen befogadna átmenetileg. Inkább mint hogy az utcán ragadj.
2020. júl. 8. 13:49
 15/57 anonim ***** válasza:
30%
Család és gyermekjólétivel nem hiszem hogy lenne értelme bármit is kezdenie, mivel már 18 elmúlt (a leírás alapján), azaz már nem "gyerek" és nem tartoznak kötelezően felelőséggel iránta a szülők.
2020. júl. 8. 13:50
 16/57 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, egyelőre próbáld azt megérteni, hogy a szüleid - akik intézetben nőttek fel - CSAK azt tudták tovább adni, amit ők is kaptak. Erre a viselkedésre kaptak mintát. (Ettől még nincs rendben az, ahogyan veled bántak, de ők lelkileg nagyon sérült emberek.)

Próbálj meg elsőként ott segítséget kérni, amit fentebb belinkeltek. Ők majd tovább irányítanak.

2020. júl. 8. 13:50
 17/57 anonim ***** válasza:
7%

NEM RAKHATNAK KI !!

Kiskorú vagy még bőven.

2020. júl. 8. 13:51
 18/57 anonim ***** válasza:
94%
Az meg, hogy "nem akarsz mások terhére lenni", baromság. Inkább halnál meg a hídalatt, esélyt sem adva magadnak a lelki gyógyulásra és egy normális élet lehetőségére, mert "nem akarsz egy barátod terhére lenni"?
2020. júl. 8. 13:51
 19/57 anonim ***** válasza:
95%

#13:51

a kérdésbe azt írta hogy "18 éven keresztűl tűrtem", azaz 18 éves vagy több, azaz már nem "kiskorú még bőven".

2020. júl. 8. 13:52
 20/57 A kérdező kommentje:

18 éves vagyok, fiú

Alul táplált is vagyok, nem nagyon merek kimenni a szobámból se már.

2020. júl. 8. 13:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!